![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Bu konuyu aslında bende uzun süredir düşünüyorum. Solucan tesislerinde yoğun miktarda büyükbaş çiftlik gübresi kullanılıyor. Bunlarda genellikle kapalı çiftliklerde ticari yemle beslenen hayvanlar. Kendi büyükbaş hayvanı olup, yazın dışarıda gezdirerek otlatan ve kışında kendi mahsülleriyle beslenen büyükbaşlar ve bunların gübreleri bence altın değerinde. Bunların gübrelerinden oluşacak solucan gübreside altın değerinde olabilir ama piyasada varmı bilmiyorum. 2 senedir bende sıvı/katı solucan gübresi kullanıyorum ama sizinle aynı kaygılar sebebiyle bırakmayı düşünüyorum. Yanmış gezen büyükbaş gübresi düşünüyorum. Ama kendi köyümüzde bile bulamıyoruz herkesin gübresi kendine lazım. Birde Sn Fatih Soydemir in tavsiyesiyle yarasa gübresini deneyebilirim. Acaba katımı sıvımı kullandınız ve hangi markayı tercih ettiniz bilgi verirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Alıntı:
Firma kısmına gelecek olursak Turkuvaz gübre ve Agro bat var. bu 2 firma dışında ürettiğini iddia eden firmalarda var ama Solucan gübresinde yaptıklarından sonra bu yarasa işinide bozmak için geldikleri bariz. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2019
|
Alıntı:
![]() Tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkürler ve yazmak için harcadığın zaman içinse ayrıca. Şunları danışmak isterim; domates, kabak, patlıcan, hıyar, fidelerim var, her fide için 23lt lik saksılar düşünüyorum, sanırım biraz büyük emin değilim. * 23lt lik her saksı için kaç gr **** kaşık toz gübre katmalıyım saksı toprağıma ? ( Buna göre alacağım gübreyi miktarını hesaplayacağım ) * Sıvı gübreyi de kullanmama gerek var mı ? ( Sizin yönteminizde olabilir tabi ) * Saksı toprağına karıştırmadan, toprak üzerine serperekde kullanabilir miyim ? ( Bunun periyodik aralığı hakkında bir fikrim yok aslında ) Geç cevapladığım için kusura bakmayın lütfen, uzaklaştım biraz, tekrar teşekkürler ( : |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2021
|
Bi sorum olacaktı yarasa dışkısının bir tanesi bi kazan suya düşmesi durumunda o su içilse bir şey olur mu |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gübre seçimi, sebzelerde gübre, solucan gübresi, yarasa gübresi |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|