![]() |
|
![]() |
#571 | ||
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
|
Biber Çiçek kuruma ve tozlaşma ma.
Alıntı:
Alıntı:
Sorun; Çiçek döneminde istenmeyen + Sıcaklık. Ziraat Mühendisi değilim, Önümde Zaman/Sıcaklık Grafiği Duruyor. Evimin bir odasını işgal edecek bu arkadaşlara Şeftali Ağacı muamelesi yapmasam da, yavaşlamasına yardım ettiğimiz metabolizması kışı atlatır. Gübrelemede bu sezon az oranda Azot işimizi görür, Potasyum ve fosfor ağırlıklı besleriz. Nitrojen bize zaman kaybettirir. Kök-Gövde gelişimiyle vakit kaybetmeyeceğimiz den dolayı, kanımca mayıs gibi doğum günlerini kutlar, meyvelerini görürüz. Mersin Tropikal bir memleket değil ! Türkiyede iyi bir turfanda... Antalya da aynı. İyi bir fikir olabilir. Neyse; Rakamlara bakarsak; 30 Mart 2014 gibi bir gecede balkondan sağ çıkamayız ![]() Sonucuda Allah Bilir. Bunu da bir Not olarak oraya düşelim. Hoşçakalın... (Erkan bey Teşekürler) Düzenleyen Kumdereli : 29-09-2016 saat 10:03 Neden: İmla hatalarında düzeltme. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Çeşide göre değişebilir belki bilmiyorum ama benim geçen sene çiçek saksılarının birinde kendiliğinden çıkan bir biberim var. Pazar biberlerinin birinin artığını atmış olmalıyım toprağa (sapı çöpü gübre, tohumu fide olmuş olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||||
Ağaçsever
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
(Erkan abi teşekürler) Düzenleyen Kumdereli : 28-09-2016 saat 18:38 Neden: İlaveler... |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
|
bu nedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2016
|
Tebrikler kolcay.. Ne olmuş solmuş mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
suyu dokunce 5-6 saatte kendilerine geldiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2016
|
Ofiste duran, arada kalmış dediğimiz bitki mi verdi bunu? Bir tek bu mu ? Şöyle yeniden bi geniş açıyla çek de gözümüz gönlümüz açılsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2014
|
Arkadaslar carolina reaper bhut jolokia ya da trinidad acorpion tohumu olan varsa alabilirim .yazarsaniz sevinirim..zengarden tohumlari polen bile uretmedi emegim bosa gittim..orjinal tohumunuz varsa almak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
yukarıdaki resim evdeki biberdendi. bu resimler işyerindeki biberin. ilk çıkan biberler daha uzundu. sonrakiler daha kısa vede tombul. bazılarında oldukça belirgin bazılarında daha kısa kuyruk mevcut. kesin olarak carolina reaper diyemeyeceğim. carolina reaper değilse bile genlerinin daha ağır bastığı çaprazlanmış bir tür olma ihtimali daha yüksek. Düzenleyen kolcay : 03-10-2016 saat 13:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaçsever
|
Bu ve buna benzer Bir çok ürün vermiş capsimin chinese fotoğrafları inceledim. Dikkatimi çeken genelde Bu biberlerin insan yaşam alanlarını seviyor olmaları. (Ev-ofis cam kenarları veya mine seralar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Evet bence de iklimle alakalı bir durum. Sayın Kolcay'ın gönderdiği Carolinalar ve sayın Oz26'nın yolladığı Bhut'lar vejetatif aksamı çok gelişmiş ve oldukça sağlıklı olduğu halde bazıları henüz tomurcukken döküldü, bazıları da çiçek açtıktan sonra sap kısmından koparak döküldü. Belki de nem düşüklüğünden olabilir. Tozlanmayla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü açıp dökülmüş çiçeklerin dişi organının yumurtalığına baktığımda meyve taslağını oluşmuş olarak görüyorum. Belki de kışın iyi bir dinlendirmeyle gelecek sene ürün alabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2016
|
Merhaba arkadaşlar bende foruma yeni üye oldum... İstanbulda ikamet ediyorum acaba bana 1 adet meyve **** meyveli fidan tedarik edebilecek birisi varmı varsa ücreti ne kadardır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaçsever
|
Buda bir arkadaştan 20 gün önce aldığım carolina reaper fidesi büyük yaprakları ben alıp saksısını değiştirtikten sonra çıktı.. Balkon kapalı ama daha ne kadar tutabilirim balkonda merak ediyorum... Sizce hangi aydan kaloriferin yanına cekmeliyim? Ve yaprakların boyutu sanki biraz büyük gibi bu bir sorun teşkil edermi bu boyda bir fide için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
457. Mesaj Sayın SenVedat, Bayağı Sevimli görünüyorlar. Bu hususta Okuduklarımı ve araştırmalarımı aktarıyorum, Sıcaklık 15 derecenin altına, 32 derecenin üstüne çıktımı verim düşüyor. Bu aralar İstanbul geceleri 14 derecede. Bu ayın sonuna doğru Ev ortamında en çok ışık alan bir yeri bulman gerekecek. Yaprakta sıkıntı yok türünün özelliği, Büyüsünler alt yapraklardan koparırsın. Kaynak http://212.174.109.9/FILES/ziraat/Tr...r-en-erken.png |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaçsever
|
Sanırım yolladığız link açılmıyor.. Yinede verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2015
|
Merhaba bu bitkinin fidesini almak istiyorum marmaris te yetiştiren var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaçsever
|
Carolina Büyüyor :)
Arkadaşlar carolina reaper fidemin ucunu aldım saksısını büyüttüm ve artık kışa hazır... Fakat toprak eklemek için saksı dan çıkarttığımda çok küçük kurtlar olduğunu farkettim... Araştırmalarıma göre toprağın aşırı nemli olmasından kaynaklanıyormuş... Umarım bitkiye bir zararları yoktur zira bitki gelişimi gayet güzel gidiyor bunlarda fotolar filizler gözle görülür şekilde belirginleşti ![]() http://i.hizliresim.com/gXBy5Z.jpg Düzenleyen malina : 26-10-2016 saat 12:55 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Merhaba,2017 ylı carolina reaper yetiştirme maceram başlamış bulunmakta,bu sefer olacak bu iş hayırlısı ile.15-25 gün arasında çimlenme tamamlandı,şu anda evin en manzaralı yerini onlara ayırdım.Yaz gelene kadar gelişmeleri beraberce göreceğiz.Geçen yıldan edindiğim tecrübe ile bu yıl mayıs 10 gibi dışarıya çıkacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-10-2016
|
Erkan bey umarım hasadınız bereketli olur. Çimlendirdiğiniz tohumları nereden temin ettiniz? Bir iki dal bizde yapalım diyoruz da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Smokin' Ed's Carolina Reaper Seeds | PuckerButt Pepper Company |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
erkan bu Amerikalılar seni yine kandırmış domatese benziyor onlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Carolina kadar acı olsunda domateste olsa kabulüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2015
|
Patron şu saksının birini ücreti mukabilinde gönderme şansınız olabilirmi🤗 MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaçsever
|
https://www.etsy.com/search?q=caroli...ery&ship_to=TR MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar etsy güvenilir bir sitemi tohum getirten oldumu? MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |