25-09-2016, 11:24
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
|
Alıntı:
Scoville testi, bir miktar biber ekstresi, tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar şekerli suyla seyreltilerek yapılıyor. Şekerli su ile biberin oranı, Scoville değerini veriyor.
|
Alıntı:
Erkan bey trinidad moruganın tadına biraz önce baktım, poşeti açar açmaz keskin kokusunu hissettirdi , acısına gelince, daha çok dilimde ve burnumda hissettim, açıkçası daha önceleri tattığım bir Bhut jolakia nın sıcaklığını göğüs kafesimde hissetmedim. Bence güzel. Akşama da caroline reaper melezlerini yer, buraya yazarım, maksat muhabbet olsun
|
Alıntı:
Yemekten hemen önce yediğim caroline diye aldığınız bu melez , trinidad moguradan daha acı ve aromatik , bayağıda sıkıymış, kulaklarımda sıcaklığı hissettim doğrusu . Daha önce caroline reaper yemedigim için. Bhut a çok benzettim. Şimdi Acısı geçti ,içim sıcacık ve mutluluk hormonları üst seviyede 
20:15
|
Alıntı:
Yaklaşık yarım 30 dakika sonra migdemde 2 saat kıramp hissi oluştu . Yogurt da -şeftaliye yüklendim. (Ne geceydi be, rüyama girdi)
|
Dünkü caroline melezlerinde sonra bu akşam yemeği öncesi önümde duran küçücük habeneronun Acısını hissetmek için 1 dakika çiğnedim aroması diğerlerinden biraz daha keskin, ama acısı ideal , çiğ tüketim noktasında bence son durak habenero olmalı. Velhasılı caroline reaper in melezi buysa orijinalı Allah bilir nasıldır
(Erkan abi teşekürler)
Düzenleyen Kumdereli : 28-09-2016 saat 17:38
Neden: İlaveler...
|
|
|