![]() |
|
![]() |
#1111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2010
|
Merhaba arkadaşlar, Balkonda tarım başlangıcımı ekledim resimleriyle. Önerileriniz, yanlışlarım ve eleştirileriniz benim için çok önemli. Kısmet olursa seneye bir sera kurmayı planlıyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ks%FDz+tar%FDm Kontrol edebilir misiniz? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2010
|
Alıntı:
ben de Enver beyden aldığım besin ile balkonumda 50lt bir kova ve akvaryum motoru kullanarak damlama sulama yapmaktayım. Sizin ilk fotoğraflarınızı eklediğiniz yazınızda 5lt suyu 2-3 günde bir suladığınızı okudum, benim sulama sistemimde 21 saksı 50lt suyu 2 haftaya yakın bir zamanda bitiriyor, bitki gelişimim oldukça iyi çiçeklenme ve domates verimi de mevcut ancak sizin domatesleriniz gibi çok sayıda değiller acaba sulama da kullandığım periyot bitkilerin ihtiyacını tam karşılamıyor olabilirmi!? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-07-2010
|
merhaba, bende uzun zamandir bu forumu takip ediyorum ve sizlerden cok sey ögrendim iyiki varsiniz...bende en sonunda üye oldum araniza katildim... 3 senedir balkon bahceciligi ile ugrasiyorum.hem cicek olarak hemde sebze olarak... suan balkonumda 4 fide pembe 3 fide cheryy,ufak bir saksida nane ve maydonoz ve sardunyalarim var..cok büyük bir keyifle onlarla ugrasiyorum yakinda resimlerini ceker buraya eklerim.sizlerinde eklemis oldugunuz resimleri zevkle takip ediyorum. simdi nasil resim eklenir onlara bakayim yakinda burdayim resimlerimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-07-2010
|
sungurak, domateslerinin kizarmis hallerine bayildim,nefis görünüyorlar afiyet olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim bahçem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlar.net'teki arkadaşlar sayesinde domateslerin sürgünlerini köklendirmeyi başardım. Teşekkür ederim. Bunlarda aynı torbada iki tane domates sürgünü, ikisinde de birer tane domates var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2010
|
Herkese merhabalar ![]() Ben de çok yeniyim, kendimi tanıttıktan ve iki gündür bütün bu 38sayfayı okuduktan sonra buradaki profesyonellere bir kaç sorum olacaktı ![]() Balkonumda kendi salatalık malzememi kendim yetiştirmek istiyorum, hatta şöyle bir bilgi daha vereyim sabah 8'den öğleden sonra 3'e kadar balkonum direkt güneş ışığı alıyor ve 2 ayda 2 sırık domatesten 10 tane muhteşem domates yeme imkanım oldu ![]() Şimdi kendime göbek salata, marul, roka, maydonoz tohumları aldım ve yetiştirmek istiyorum balkonumda, ekmek için 40lık o minik plastik saksımsı şeylerden de aldım. ![]() Ama nasıl bir ısıda tutmak gerek, ne kadar spreyle sulamam gerek henüz kestiremedim. Bir de Roka, maydonoz, göbek salata ve marul bu mevsimde yetişir mi? Lütfen yetişsin ![]() 1- Hangi tohumları pamuk içinde ıslamalalıyım? Gerek var mı? 2- Orgabnik gübre karışımlı toprak aldım, işe yarar mı? 3- Bitki besini takviyem var, hangi süreçten sonra suyuna katmalıyım? Yarın sabah ekmeyi planlıyorum, Yardımcı olabilirseniz sevinirim Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Merhabalar Bende bu siteye az önce üye oldum ve bu konular ile ilgili tecrübeli sayılmam...Fakat biraz cesur davranıp roka kekik ve maydonoz tohumlarını ayrı kaplarda balkonumda yetiştirmeye karar verdim...Rokalarım çimlendi bile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2010
|
Merhaba ben balkonumda saksılarda roka, derotu maydanoz kuzukulağı,turp(yaprakları için) tere ve biber ektim biraz geç de olsa, roka,kuzukulağı,tere ve turp çıktı diğrelerinden 1 haftadır ses yok. Diğer ürünlerin yaklaşık çıkma sürelerini biliyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Yeni Üye
|
ACİL!!!!!!!!! Arkadaşlar benim rokalar ince ve sık olduklarından seyreltme yaptım. ayrıca balkonda gölgede duruyorlardı ama 2 gündür pek bi cansızlar. nerde problem vardır sizce? boyları uzun amam zayıf ve cılızlar. ayrıca turpların da boyları uzun ama cılız sayılmazlar? suyu mu fazla veriyorum acaba- yoksa güneşte mi kalmalılar? yardımlarınızı bekliyorum. http://www.dosya.tc/files/Hw4j5B/Fot...32112.jpg.html http://www.dosya.tc/files/Hw4j5B/Fot...32245.jpg.html http://www.dosya.tc/files/Hw4j5B/Fot...04545.jpg.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Yeni Üye
|
üstteki reklama değil alttaki saniyelerin bitmesine bakacağız, ardından foto gözükecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar benim rokalar ince ve sık olduklarından seyreltme yaptım. ayrıca balkonda gölgede duruyorlardı ama 2 gündür pek bi cansızlar. nerde problem vardır sizce? boyları uzun amam zayıf ve cılızlar. ayrıca turpların da boyları uzun ama cılız sayılmazlar? suyu mu fazla veriyorum acaba- yoksa güneşte mi kalmalılar? yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
MOZAN 27 Ben sizden de acemiyim . Ama işinize belki yarar diye birşeyler söylemeye çalışacağım. Çok sık bir ekim yapmış olabilirsiniz. Çok iyi bir köklenme olmuş, ama kökler sıkışmış olabilir. Suyu da bol verince zaten yeteri kadar yeri olmayan kökler birde bol su yüzünden sıkıntıya düşmüş olabilirler. Konuyu bilenlerden özür dileyerek , Saksını büyütmeni öneriririm , bunu yapmadan önce, su verme, toprak kendini güzelce çeksin , hem su yüzünden bir sıkıntı doğdu ise o konu hallolur. Bunu gözlemlemiş olursun . Ayrıca saksı değiştirmek için eski saksıdan, bitkiyi çıkarmak kolay olur. Şimdi hemen bu gece yapacağın , ise saksının altında ki delikleri artır ve içeride su fazlası varsa onu dışarı atmakta yardımcı olur. Yanlış eksik bir şeyler söylemiş olabilirim . Konuyu bilen Hocalarımız , eksik ve yanlışım varsa , düzeltirlerse memnun olurum . Doğrusunu öğrenmiş olurum . Düzenleyen İsmail Karagülle : 15-08-2010 saat 22:49 Neden: İmla hatası ve düşük cümle düzeltmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Ağaç Dostu
|
balkonumda domates
Acemi bir bahçıvan adayı olarak bir şeyler yaptım . Sizlerle paylaşmak istedim . Bu formu izlerken, bende yapabilirmiyim? Diye kendi kendime sorarken , bir cesaretle başladım . Ve geçen sene ki denemem hüsran ile sonuçlanmıştı. Bu sene bir şeyler doğru gitmeye başladı. Ve sonuç küçücük balkonda bir kaç domatesle mükafatlandırıldım. Çok mutluyum . Paylaşmak istedim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda domateslerim .
Çektiğim resimler sıralı değil . Ama Gelişim safhalarını düzenli olarak değil ama genel bir fikir veriyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2010
|
Merhabalar, Geçen martta ektiğim domates ve biberlerden bir sonuç alamadım ama yılmak yok ![]() Bu kış tüketmek için yine balkonda yetiştirebileceğim yeşillik tohumları edindim. Kafama takılan iki soru: 1. Geçen ekimde kullandığım toprağım hazır çiçek yetiştirmek için marketlerde satılan topraklardandı. Aynı toprağı kullanabilir miyim? Tekrar toprak almama gerek var mı? 2. Zeolit denilen şey nedir ve nasıl temin edebilirim? Evimde akvaryum var, akvaryumun dibine serdiğimiz minik taşlar olmasın zeolit - görünüş bakımından benzettim çünkü- ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Ağaç Dostu
|
Sn. huyhuyhuy, domatesleriniz güzel olmuş. Sn. burcu e, geçen yıldan kalma çiçek'te kullanılan toprak işinizi görmez. Onlar büyük ihtimal ile torf olduğundan devamlı besin takviyesi isterler. Bu nedenle sadece torf yetersiz kalacağından, bahçe toprağı ile karıştırmak gerekiyor (bahçe toprağı daha çok olmalı. %60-70 oranında bahçe toprağı %40-30 torf olursa besin yönünden iyi olur). Zeolit konusunda kullanan arkadaşlar bilgi verirler sanırım. Ankara'da yapı marketlerde bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2010
|
Yeni üye..
Merhabalar; Ben de bu foruma yeni katılanlardan biriyim. Ekim dikim yapabileceğim bir bahçem olmadığı için mecburen balkonda saksı yetiştiriciliği yapmaya çalışıyorum. Birşeyler yetiştirip, onlardan faydalanmak yorucu ve stresli iş günlerinden sonra acaip dinlendirici geliyor bana. Geçtiğimiz yaz saksıda kiraz domates, biber, reyhan, kekik gibi bitkilerim vardı. Denizli iklim olarak yaz aylarında çok sıcak olmasına rağmen gayet başarılı ve verimli ürünler aldım. Yavaş yavaş sonbaharın gelmesiyle birlikte de kış sebze ve yeşilliklerine doğru yöneldim. Ben daha çok, kolaylıkla elde edebildiğimiz değil de, bilinmeyen ama değişik sebzeler ve bitkiler konusunda denemeler yapmayı seviyorum. Bu nedenle internetten yaptığım araştırmalara yönelik elde ettiğim tohumları çimlendirip yetiştiriyorum. Bu konu ile ilgili ilgilenen arkadaşlarla tanışmak ve onlarla fikir alışverişinde bulunmak amacıyla da bu foruma yazmaya karar verdim. Balkonum ile ilgili detayları en kısa zamanda yine buradan sizlerle paylaşmayı çok isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Merhaba arkadaşlar ; Merhaba sayın burcu hn.aramıs oldugunuz Zeolit sayın ayazkentlı bahsetmıs bende yapı marketlerde aradım ama bulamadım malesef bırde karsı yaka mezarlıgının oraya batıkentte bulunan ınsaat malzemelerı satılan yerler var bırde oraya bakıcagım bulunca sıze haber verırrım.Ama perlıt ıstersenız bauhaus magazasında bulunuyor ve fıyatı oldukca uygun tavsıye ederım sıze. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2010
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla zeolit inşaat sektöründe kullanılan bir malzeme değil.Yapı marketlerde bulamamanız bu yüzdendir sanırım. Akvaryumcularda filtreleme elemanı olarak satılıyor ama orada da fiyatı pek hoş değil. Ben Denizli'de fidan satışı ve üretimi yapan yerlerden hem perlit, hemde zeoliti çok uygun fiyatlarla temin edebiliyorum. Ankara'da da bildiğiniz böyle yerler varsa buralara bakmanızı tavsiye edebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Valla hemen hemen hepsıne baktım sordum hatta marketlerın hepsınde calısan arkadaslarım var ama olmadıgını doyledıler belkı sıstem kurdugumda sayın heraclia arkadasımızdan ısteyecegım ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
çiçekçilerde var ama pek satmak istemiyorlar.menekşelerin toprağına katıyorlar galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|