View Single Post
Eski 29-06-2010, 10:28   #1112
pufidika
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akya Mesajı Göster
Sayın civilengineer,

Balkonda başarı için aslında dikkat etmemiz gereken bir kaç faktör var;Yeterli ışık, pişkin fide, besinli sulama.(Yazları her gün ya da ikigünde bir sulayabilirseniz otomatik sulamaya gerek olmaz)ec ve ph ölçmek ilk etapta zorunlu değil gibi geliyor bana.

Sizin fidelerin açık yeşil renkli, cılız ve uzun olmasından yeterli ışık almadığı anlaşılıyor. Kesinlikle balkonun en güneş alan yerine alın, yeriniz darsa bazı fidelerinizden vazgeçin. Çok rüzgar alıyorsa bir sırıkla şimdiden destekleyin. Ama bence yeni ve pişkin fidelerle tekrar denemeye başlayın...
Sayın Akya,
ben de Enver beyden aldığım besin ile balkonumda 50lt bir kova ve akvaryum motoru kullanarak damlama sulama yapmaktayım. Sizin ilk fotoğraflarınızı eklediğiniz yazınızda 5lt suyu 2-3 günde bir suladığınızı okudum, benim sulama sistemimde 21 saksı 50lt suyu 2 haftaya yakın bir zamanda bitiriyor, bitki gelişimim oldukça iyi çiçeklenme ve domates verimi de mevcut ancak sizin domatesleriniz gibi çok sayıda değiller acaba sulama da kullandığım periyot bitkilerin ihtiyacını tam karşılamıyor olabilirmi!?

pufidika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön