agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni781Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-06-2007, 07:24   #11
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Biberiye Rosmarinus officinalis

Biberiye çok aromatik bir bitkidir. Latince ismine bakılırsa Adaçayı Salvia officinalis ile aynı familyadan görünüyor.
Adaçayı (Moşaflık) gibi yarı odunsu gövde ve üstte her yıl yeni yeşil sürgünler veren bir bitki. Mor mor çiçekleri bu aralar açması lazım.
Biberiyeyi kurutup çay olarak da tüketebilirsiniz.
Tazesini de yine çay olarak tüketebilirsiniz aynı zamanda 3-5 yaprağını ağzınızda çiğnediğinizde hoş bir aroma bırakacaktır.
Genelde pahalı et yemeklerinin yanında 8-10 cm uzunluğunda bir dalı süsleme amaçlı kullanıyorlar.
İtalyan restorantında çalışırken fritözde 1 dal biberiyenin az bekletildiğini ve daha sonda et yemeğinin yanında süsleme amaçlı kullanıldığını görmüştüm.
Adaçayı gibi idrar söktürücü özelliği de olması lazım.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025