Biberiye Rosmarinus officinalis

Biberiye çok aromatik bir bitkidir. Latince ismine bakılırsa
Adaçayı Salvia officinalis ile aynı familyadan görünüyor.
Adaçayı (Moşaflık) gibi yarı odunsu gövde ve üstte her yıl yeni yeşil sürgünler veren bir bitki. Mor mor çiçekleri bu aralar açması lazım.
Biberiyeyi kurutup çay olarak da tüketebilirsiniz.
Tazesini de yine çay olarak tüketebilirsiniz aynı zamanda 3-5 yaprağını ağzınızda çiğnediğinizde hoş bir aroma bırakacaktır.
Genelde pahalı et yemeklerinin yanında 8-10 cm uzunluğunda bir dalı süsleme amaçlı kullanıyorlar.
İtalyan restorantında çalışırken fritözde 1 dal biberiyenin az bekletildiğini ve daha sonda et yemeğinin yanında süsleme amaçlı kullanıldığını görmüştüm.
Adaçayı gibi idrar söktürücü özelliği de olması lazım.