Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi marbling
Eşimle yeni tasındıgımızın evin güzel güneş görmesi,3 güzel balkonu olması bizde toprak sevgisini canlandırdı.İlk domates fidesiyle baslayalım dedik.İlk başlarda çok fire verdik buda bizi çok üzdü sonuçta acemiydik.Araştırma yaparken bilgisayarda bu güzel sitenizi keşfettim.Yazılan bilgileri paylaşılan konuları.sorunları ,verilen yanıtları heyecanla okuyup uyguladık eşimle.
Şimdi balkonumuzda domateslerimiz,salatalıklarımız, biberlerimiz var.Hepsi çiçeklerini açtılar.Hatta biraz abarttık patlıcan,fındık turp,dereotu,ıspanak,sogan,sarımsak,maydonoz ektik.Hepside yavaş yavaş büyüyor.Maydonozlarımız hala çimlenmedi ama sabırla bekliyoruz.
Sebzelerimizi büyütürken bizi en çok üzen biberlerimize dadanan yaprak bitleri oldu.3 kere ılaçlamamıza ragmen sanki tekrar olacak gibi.Bu hafta arap sabunuyla olan ilaçlama yöntemini deneyeceğiz.Allah'tan diger sebzelerimize geçmediler.
En yakın zamanda sizlere balkonumuzun resmini paylaşacağız.
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür etmek istiyoruz.Teşekkürler Selahattin Bey....
|
Yaprak bitlerini ben de 2 kere temizledim ilaçla ancak yumurta bırakıp öldükleri için 2 hafta içinde yenileri çıkıyordu. Yaprak bitleri ilk çıktıklarında ilaçlama yapılırsa belki yumurta bırakması engellenebilir ve kökü kazınmış olur. Meyve bahçelerinde de özellikle böceklerin belli bir evresinde ilaçlama yapılır ki arkadan yeni bir nesil gelmesin.