agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2013, 01:58   #1351
Ağaç Dostu

banusemiha's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2011
fasulyede şaşırtma yapmanızı tavsiye etmem..

Tutması zor olur zannedersem..

banusemiha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 09:41   #1352
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
Merhaba kırmızı bit gibi dediğiniz canlı muhtemelen kırmızı örümcektir. Forumda ev yapımı ilaçlar kısmına bakarsanız orda çözümünü bulacaksınız.
Baktım oraya, teşekkürler...
Benim bir sorum daha olacak, aslında acemi olduğum için sorum çok...

Fotoğraftaki fesleğeni oraya sonradan fide olarak diktim. Ondan daha önce de bu gördüğünüz kenardaki biberleri tohumdan dikmiştim. Fakat benim biberleri oradan almaya bir türlü fırsatım olmadı. Bir de çok ince kaldıkları için almak istemedim.
Bu biberleri bahçeye dikmek istiyorum. tavsiyeleriniz nedir?

Eklenen Resimler

yalnız adam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 10:12   #1353
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalnız adam Mesajı Göster
Bu biberleri bahçeye dikmek istiyorum. tavsiyeleriniz nedir?
Fidelerinizi küçük kaplara, fide poşeti veya benzer büyüklükte her hangi bir kaba tek tek dikin. Bir iki gün gölge bir yerde muhafaza ettikten sonra yavaş yavaş güneş görebilecekleri bir yere taşıyın. Fideleriniz çok cılız kaldığı için direk güneşe çıkarırsanız onları kaybetme olasılığınız yüksek.

Bu şekilde on gün kadar küçük kaplarda bakımını yapıp gövdelerin kalınlaşmasını bekledikten sonra topraklarının hafifçe kurumasını bekleyin ki kaplarından toprağı ile birlikte çıkarmanız kolay olsun. Akşam üstü gün batımı veya sabahın erken saatlerinde bahçede asıl yerlerine kendi toprakları ile birlikte dikimini yapın. Açacağınız çukurlara azar miktarda yanmış çiftlik gübresi eklerseniz gelişimleri daha iyi olur sanırım. Kolay gelsin..

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 10:13   #1354
Yeni Üye

estena41's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
tüh. şimdi haberim oldu fatih bey. keşke daha önce duysaydım. oradan alırdım tohumları. neyse artık birdahakine inşallah. bilgi için teşekkürler

estena41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 12:38   #1355
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Merhaba,
Bende balkonumda domates, biber, salatalık, kıvırcık, nane, kekik ve fesleğen yetiştiriyorum. Fidelerim hazır. Domates ve salatalıklarımı asıl yerlerine aldım. Biberlerimin biraz daha büyümelerini bekliyorum. Benim öğrenmek istediğim saksı derinliği. Domateslerimi 10 lt lik su kaplarına diktim. Salatalıklarımı 20 kg luk kovalara 2 şer adet diktim. Yine yüksekliği 26 cm lik saksılara domates diktim. 10 kg luk yoğurt kaplarına biber dikmeyi planlıyorum. Sizce 26 cm lik saksılara ve 10 kg luk yoğurt kaplarına kaçar adet biber dikebilirim. Balkonda yetiştirmeye çalışınca yer sıkıntısı oluyor malesef. 2 saksı domates, 2 saksı biber diye kalkıştım ama hevesimden şuan 20 saksıyı geçiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

oz26 beğendi.
kuzum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 14:04   #1356
Ağaç Dostu

oz26's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuzum Mesajı Göster
2 saksı domates, 2 saksı biber diye kalkıştım ama hevesimden şuan 20 saksıyı geçiyorum.
aynı problem bende de var )

Ayrıca Migros'un bahçe ürünlerinde %40 indirim var. Ben haftasonu 36 ve 28 litrelik 8 adet saksı aldım. Yassı olanlara salatalık ve patlıcan, yuvarlaklara domates fidelerimi dikeceğim. Tavsiye ederim.

Düzenleyen oz26 : 30-04-2013 saat 14:12 Neden: ilave
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 14:34   #1357
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oz26 Mesajı Göster
aynı problem bende de var )

Ayrıca Migros'un bahçe ürünlerinde %40 indirim var. Ben haftasonu 36 ve 28 litrelik 8 adet saksı aldım. Yassı olanlara salatalık ve patlıcan, yuvarlaklara domates fidelerimi dikeceğim. Tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Migros'a uğramak lazım. Benim problemin litre olayından hiç anlamıyorum. Mesela 36 ve 28 litrelik saksıların derinliği kaç cm oluyor. Hazır elinizde mevcutken benim için ölçebilir misiniz?

Eski 30-04-2013, 16:04   #1358
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Alıntı:
Teşekkür ederim. Migros'a uğramak lazım. Benim problemin litre olayından hiç anlamıyorum. Mesela 36 ve 28 litrelik saksıların derinliği kaç cm oluyor. Hazır elinizde mevcutken benim için ölçebilir misiniz?
Sayın kuzum genellikle saksıların altlarında litreleri yazar. Salatalık 25 cmlik saksıda çok rahat yetişir ben geçen sene 25 lik saksıda yapmıştım. Domates büyük saksı istiyor 30-40 lt gibi küçük te olmaz mı olur ama verim çok düşük olur. 26 cm lik saksı ya 1 ya da 2 fide 10 kg kaba ise eğer kare dikdörtgense kabınız 2-3 adet ama yuvarlaksa yine 1-2 tavsiye ederim. Yani aslında işin özü bol verim istiyorsanız büyük kap kullanmanız lazım.
Hoş benim fidelerimde hala küçk kaplardalar

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 19:12   #1359
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen Mesajı Göster
Fidelerinizi küçük kaplara, fide poşeti veya benzer büyüklükte her hangi bir kaba tek tek dikin. Bir iki gün gölge bir yerde muhafaza ettikten sonra yavaş yavaş güneş görebilecekleri bir yere taşıyın. Fideleriniz çok cılız kaldığı için direk güneşe çıkarırsanız onları kaybetme olasılığınız yüksek.

Bu şekilde on gün kadar küçük kaplarda bakımını yapıp gövdelerin kalınlaşmasını bekledikten sonra topraklarının hafifçe kurumasını bekleyin ki kaplarından toprağı ile birlikte çıkarmanız kolay olsun. Akşam üstü gün batımı veya sabahın erken saatlerinde bahçede asıl yerlerine kendi toprakları ile birlikte dikimini yapın. Açacağınız çukurlara azar miktarda yanmış çiftlik gübresi eklerseniz gelişimleri daha iyi olur sanırım. Kolay gelsin..
Çok özür diliyorum. Benim şu an 32'lik çimlendirme kabında yaklaşık 15 tane çok değerli organik domates tohumu var. Fakat ben onların da bakımını pek yapamadım galiba onlar da bayağı cılızlar. Fidenin bakımı nasıl yapılır ki? Onların dipteki toprakları da kurudu ama ben şahsen güvenip de bahçeye yerlerine dikemiyorum.
Bende gübre olarak bir çuval sönmüş keçi gübresi var. Bahçedeki bütün bitkilerimin diplerinde ve çukurlarında var. Ben çok bilinçsizce yaptım ama inşallah zararı yoktur bana...

yalnız adam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 21:58   #1360
Ağaç Dostu

oz26's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2012
Galeri: 2
Alıntı:
36 ile 40cm kadar derinlik var.

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 23:07   #1361
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-06-2012
Alıntı:
Merhaba,
...Sizce 26 cm lik saksılara ve 10 kg luk yoğurt kaplarına kaçar adet biber dikebilirim.
10 kg lik kaplarda yetistirmenizi asla tavsiye etmem, pek verim alamazsiniz.. 26 cm lik saksi domates icin kucuk olur ama illa dikecekseniz tek kök ekin derim. elinizde bolca fide varsa bir saksiya iki kök dikip bir sure sonra daha saglikli goruneni korur digerini kokten kesebilirsiniz. 26 cm tek biber icin yeterli olabilir. cherry tarzi domateslerin nispeten daha kucuk saksilarda yetistirilebildigini gordum ancak yine de 26 cm altina inmeyin derim.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 10:56   #1362
Yeni Üye

kuzum's Avatar

İlginize teşekkür ederim. Domateslerimi tek kök diktim. 10 kg luk yoğurt kaplarının yüksekliği de 25-26 cm civarında. Bunlara 1-2 kök biber dikmeyi planlıyordum. Ayrıca 5 lt lik su kaplarıma da tek kök biber dikmeyi planlıyordum. Biberlerimin cinsi tatlı kıl biber, acı biber ve kandil dolma biber. Yanlış mı yapıyorum?

Eski 01-05-2013, 13:24   #1363
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Yaklaşık 1 hafta önce şaşırttığım domates fidelerimde hiçbir gelişme ok hatta birini kaybettim Keşke şaşırtmasamıydım diyorum.

Eklenen Resimler

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 14:21   #1364
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Yaklaşık 1 hafta önce şaşırttığım domates fidelerimde hiçbir gelişme ok hatta birini kaybettim Keşke şaşırtmasamıydım diyorum.
Şuan için bir sorun yok. Zaten şaşırtılan fideler bir süre büyüme yapmıyorlar. Sonradan atağa geçiyorlar. Merak etmein bir sorun olmayacak bitkileriniz gayet sağlıklı görünüyor

fatitoo beğendi.
Eski 01-05-2013, 17:53   #1365
Ağaç Dostu

Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Domateslerimi tek kök diktim. 10 kg luk yoğurt kaplarının yüksekliği de 25-26 cm civarında. Bunlara 1-2 kök biber dikmeyi planlıyordum. Ayrıca 5 lt lik su kaplarıma da tek kök biber dikmeyi planlıyordum. Biberlerimin cinsi tatlı kıl biber, acı biber ve kandil dolma biber. Yanlış mı yapıyorum?
dogrudur sayin kuzum. daha sık ekmeyin derim..10 kg lik kaba da de 1 ekin bence... su kaplari dedikleriniz pet siseler ise bunlari boyamayi ya da kaplamayi ihmal etmeyin ki kökler ışık almasin.
benim saksilarim sa şöyle:

Name:  Screen shot 2013-05-01 at 6.15.26 PM.jpg
Views: 5885
Size:  28.3 KB

beyazlar iki bolunup boyanmis plastik variller. ben kabaca domateste her 20 lt'ye 1 fide ekiyorum..biberlerde (carliston,dolmalik) 13-15 lt'ye 1 fide olabiliyor...
süs biberi tarzinda biberler daha kucuk hacimlerde dahi verimli olabiliyor.. yeterli besini saglarsaniz..!

Eski 15-05-2013, 12:00   #1366
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2012
Fide olarak aldığım ve saksılara diktiğim domates fidelerimin kimilerinde yapraklar dışa doğru kıvrılıyor. Çok su verdiğimi düşündüğüm için 2 gün su vermedim. Ankara yağmurlu. Gerçi içerdeler ama kapıyı açık bırakıyorum, hava alıyorlar. Domateslerimde bir sorun mu var? Fotoğraf yükleyemedim ama fide dik duruyor, sadece yaprakları problem. Yağmurlama suluyordum, suyun yapraklarına değmemesi mi gerek biber gibi.Nasıl sulamalıyım domates ve biber fidelerimi?

aras09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 12:16   #1367
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Sayın Antihistaminik bilgiler için teşekkür ederim. Fidelerimi gerçek yerlerine aldım. Toprak karışımım bahçe toprağı, yanmış çiftlik gübresi ve torf karışımından oluşuyor. Hepside sağlıklı şuan. Domateslerim tomurcuklandı. Çiçek açmasını bekliyorum. Salatalıklarım hep tomurcuk. Birisi sabah açmıştı çiçeğini. Her saksıya birer fide olarak ayarladım. Şuan gayet sağlıklılar. Umarım hep öyle olurlar. Tekrar teşekkür ederim. Bol verimler diliyorum size.

ddmk beğendi.
Eski 16-05-2013, 19:23   #1368
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

1363 numaralı mesajdaki domateslerimi saksısına aldım. şimdi daha 1 ay bile olmayan eski resimlerine baktım da ne kadar büyümüşler

Eklenen Resimler

Eski 16-05-2013, 19:30   #1369
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Bunlar da şaşırttığım biberlerim

Eklenen Resimler

Eski 16-05-2013, 21:58   #1370
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Domatesleri 1 ay sonra tanıyamayacaksınız ama bu saksı için 4 tane fazla olmuş.

2 tane ideal olur. Özellikle, ortada ki 2 domatesi başka bir saksıya alın.

Her iki başta birer tane kalsın.

fatitoo beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 00:48   #1371
Ağaç Dostu

bunlar da benim cocuklar... daha onceki senelerde 2 şer kök domates ektigim 50 lt lik saksilara bu sene 1 er kök fide ektim bakalim ne olacak...

Eklenen Resimler

ddmk, ciroz ve fatitoo beğendi.
Eski 20-05-2013, 08:07   #1372
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2012
biber sorunum

Arkadaşlar merhaba

Bu sabah süs biberlerimin çiçeklerinin kuruduğunu gördüm. Kontrol edince resmen şok oldum. Resimlerde de görüleceği üzere yapraklar delik deşik olmuş. Yaprakları kontrol ettiğimde yaprak altlarında yeşil solucanlar olduğunu gördüm. Resimlerin birinde yaprak üzerinde görülüyor.
Hemen arap sabunu+sarımsak+yağ+toz biberli karışımı hazırlayıp uyguladım. Yaprakların üzerlerinde ki tüm solucanlar sanki örümcek ağı gibi bir iple toprağa doğru kendilerini sallandırdılar. bende toplayıp attım.

Sorum şu : Yapmış olduğum karışım ileriye dönük ne kadar zaman etkili olur ve ne sıklıkla kullanmalıyım veya başka önerebileceğiniz bir çözüm yolu varmıdır. Artık bu fidelerden bir hayır görmezsin de denilebilir mi?

Eklenen Resimler

Düzenleyen ramada : 20-05-2013 saat 08:12 Neden: imla, eksik yazı
ramada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 20:49   #1373
Ağaç Dostu

Sayın ramada onlar tırtıl hepsini toplayın sonra o karışımla yaprakları silin. Çok zor bir zararlı değil kolay kurtulursulursunuz. İlaçlamaların geneli haftada 1 şeklinde uygulanır. Biberlerinizde sıkıntı olmaz toplarlar kendilerini

Eski 20-05-2013, 23:00   #1374
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
Sayın ramada onlar tırtıl hepsini toplayın sonra o karışımla yaprakları silin. Çok zor bir zararlı değil kolay kurtulursulursunuz. İlaçlamaların geneli haftada 1 şeklinde uygulanır. Biberlerinizde sıkıntı olmaz toplarlar kendilerini
Teşekkürler cevabınız için. bugün işten geldikten sonra biraz daha sisleme şeklinde karışımı sıktım ve kalanlarda kendilerini sarkıttılar onları da toplayıp imha ettim. Daha sonra salatalık ve domatesim vardı onlarda bir sorun yok çok şükür fakat saksılar çok yakın durduklarından içimi bir şüphe kapladı, onlara da karışımı sisleme yaptım. Sonra salatalık yapraklarından birer ikişer aynı tırtıllar inmeye başladılar. Domates temiz çıktı. Allahtan salatalığı erken farkettim. Artık bundan sonra sürekli gözetim altında olacaklar.

ddmk beğendi.

Düzenleyen ramada : 23-05-2013 saat 13:53 Neden: imla
ramada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 15:30   #1375
Yeni Üye

onur eyyüpoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2013
Aralık Ayında Mardin Günlerin meşhur Mardin mercimeğinden aldım. 4-5 hafta önce diktim. Boyu 1 haftada 15 cm'yi geçti. sağa sola devrilip ölmesinden korktum. Makasla yarıya kadar kestim. Yeni bir dal verdi, Ama bu sabah dalın kırıldığını gördüm ve kesitim. şimdi yeşil ve 6-7 cm uzunluğunda. Tek bir yaprağı bile yok. Sararıp kurumasından korkuyorum. Yapabileceğim birşey var mı, yoksa doğal halinde yeniden uzar mı?

onur eyyüpoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 18:01   #1376
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Bunlar da şaşırttığım biberlerim
Fideleri şaşırtırken ben kazık kök gibi olan uçlarını kesiyorum. Genelde de sonuç iyi oluyor.

YeniBON ve fatitoo beğendi.
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 17:25   #1377
Ağaç Dostu

3 gün oncesine kadar turp gibi olan baxter domates bir anda bu hale geldi:
Name:  IMG_0857a.jpg
Views: 7301
Size:  48.5 KB

kökünü parmagimla biraz açınca şunu gördüm:

Name:  IMG_0855a.jpg
Views: 7517
Size:  75.3 KB

yapacak birsey yok buyuk ihtimal...de, nedir bu sinir oldum.. ??

YeniBON beğendi.
Eski 28-05-2013, 16:39   #1378
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-10-2011
selam arkadaşlar

bende balkonda sebze yetiştirmeye çalışıyorum, geçen sene fazla başarılı olamadım, hazır tohumlardan alıp denemiştim olmadı, bu sene direk pazardan fide aldım.

1 kök çengelköy salatalık

3 kök 2 farklı cins domates (ne cinsi olduklarını bilmiyorum) biri çiçek açtı diğer biri yeni açmak üzere, üçüncüsü ise daha ufak boyda yeni sayılır

5-6 kök süs biberi

yaklaşık 10 kök bir arkadaşımdan aldığım yuvarlak ufak tombul bir biber çeşidi, adını bilmiyorum

3 kök çilek

bolca yeşil soğan ve nane

1 yeşil üzüm (1 senelik ve boyu yaklaşık 1 mt)
1 kırmızı üzüm (1 senelik ve boyu yaklaşık 1.5 mt)

ilk zamanlar biberlere yaprak biti dadandı ilaç ile def ettim, sanırım gübreden geldi,

üzümlerde ise yapraklarında toz gibi bişiler vardı yaprak sanki tozlanmış gibi duruyordu 2 defa (10 gün arayla) kükürt sıktım şimdi baya boy attılar

fotograf ilerleyen zamanlarda eklerim

YeniBON beğendi.
seckinty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 20:08   #1379
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2013
bende evimin balkonunda soğan, marul, sarımsak ve en son olarakta çilek yetiştiriyorum. Çilekler ilk başta güzeldi ama sonradan bozuldu.

seldogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 20:41   #1380
Ağaç Dostu

baxter çöpe gitti.. zenfideden 4. zaiyat...(24 te 4= 6 da1)

onlari suclamak ne kadar dogru olur emin degilim .. topraktan kaynaklanan bir sorun da olabilir ama tum saksilarin toprak karisimi hemen hemen ayni.. neyse kalan saglar bizim..

bir tek diyecegim buyuk saksilara (bendeki 50 lt liklerden bahsedersem) tek fide riskli imis, ilk defa bu sene deneyeyim dedim.. hata imiş.. iki fide ekip biri herhangi sebepten telef olursa tek ile devam etmek daha mantikli olurmus..

neyse.. boşalan saksida Bauhaus tan aldigim salatalik ikamet etmeye basladi..

YeniBON beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025