View Single Post
Eski 30-04-2013, 19:12   #1359
yalnız adam
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen Mesajı Göster
Fidelerinizi küçük kaplara, fide poşeti veya benzer büyüklükte her hangi bir kaba tek tek dikin. Bir iki gün gölge bir yerde muhafaza ettikten sonra yavaş yavaş güneş görebilecekleri bir yere taşıyın. Fideleriniz çok cılız kaldığı için direk güneşe çıkarırsanız onları kaybetme olasılığınız yüksek.

Bu şekilde on gün kadar küçük kaplarda bakımını yapıp gövdelerin kalınlaşmasını bekledikten sonra topraklarının hafifçe kurumasını bekleyin ki kaplarından toprağı ile birlikte çıkarmanız kolay olsun. Akşam üstü gün batımı veya sabahın erken saatlerinde bahçede asıl yerlerine kendi toprakları ile birlikte dikimini yapın. Açacağınız çukurlara azar miktarda yanmış çiftlik gübresi eklerseniz gelişimleri daha iyi olur sanırım. Kolay gelsin..
Çok özür diliyorum. Benim şu an 32'lik çimlendirme kabında yaklaşık 15 tane çok değerli organik domates tohumu var. Fakat ben onların da bakımını pek yapamadım galiba onlar da bayağı cılızlar. Fidenin bakımı nasıl yapılır ki? Onların dipteki toprakları da kurudu ama ben şahsen güvenip de bahçeye yerlerine dikemiyorum.
Bende gübre olarak bir çuval sönmüş keçi gübresi var. Bahçedeki bütün bitkilerimin diplerinde ve çukurlarında var. Ben çok bilinçsizce yaptım ama inşallah zararı yoktur bana...

yalnız adam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön