![]() |
|
![]() |
#1351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
fasulyede şaşırtma yapmanızı tavsiye etmem.. Tutması zor olur zannedersem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
Alıntı:
Benim bir sorum daha olacak, aslında acemi olduğum için sorum çok... Fotoğraftaki fesleğeni oraya sonradan fide olarak diktim. Ondan daha önce de bu gördüğünüz kenardaki biberleri tohumdan dikmiştim. Fakat benim biberleri oradan almaya bir türlü fırsatım olmadı. Bir de çok ince kaldıkları için almak istemedim. Bu biberleri bahçeye dikmek istiyorum. tavsiyeleriniz nedir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde on gün kadar küçük kaplarda bakımını yapıp gövdelerin kalınlaşmasını bekledikten sonra topraklarının hafifçe kurumasını bekleyin ki kaplarından toprağı ile birlikte çıkarmanız kolay olsun. Akşam üstü gün batımı veya sabahın erken saatlerinde bahçede asıl yerlerine kendi toprakları ile birlikte dikimini yapın. Açacağınız çukurlara azar miktarda yanmış çiftlik gübresi eklerseniz gelişimleri daha iyi olur sanırım. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2013
|
tüh. şimdi haberim oldu fatih bey. keşke daha önce duysaydım. oradan alırdım tohumları. neyse artık birdahakine inşallah. bilgi için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Merhaba, Bende balkonumda domates, biber, salatalık, kıvırcık, nane, kekik ve fesleğen yetiştiriyorum. Fidelerim hazır. Domates ve salatalıklarımı asıl yerlerine aldım. Biberlerimin biraz daha büyümelerini bekliyorum. Benim öğrenmek istediğim saksı derinliği. Domateslerimi 10 lt lik su kaplarına diktim. Salatalıklarımı 20 kg luk kovalara 2 şer adet diktim. Yine yüksekliği 26 cm lik saksılara domates diktim. 10 kg luk yoğurt kaplarına biber dikmeyi planlıyorum. Sizce 26 cm lik saksılara ve 10 kg luk yoğurt kaplarına kaçar adet biber dikebilirim. Balkonda yetiştirmeye çalışınca yer sıkıntısı oluyor malesef. 2 saksı domates, 2 saksı biber diye kalkıştım ama hevesimden şuan 20 saksıyı geçiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ayrıca Migros'un bahçe ürünlerinde %40 indirim var. Ben haftasonu 36 ve 28 litrelik 8 adet saksı aldım. Yassı olanlara salatalık ve patlıcan, yuvarlaklara domates fidelerimi dikeceğim. Tavsiye ederim. Düzenleyen oz26 : 30-04-2013 saat 14:12 Neden: ilave |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim. Migros'a uğramak lazım. Benim problemin litre olayından hiç anlamıyorum. Mesela 36 ve 28 litrelik saksıların derinliği kaç cm oluyor. Hazır elinizde mevcutken benim için ölçebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Alıntı:
Hoş benim fidelerimde hala küçk kaplardalar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
Alıntı:
Bende gübre olarak bir çuval sönmüş keçi gübresi var. Bahçedeki bütün bitkilerimin diplerinde ve çukurlarında var. Ben çok bilinçsizce yaptım ama inşallah zararı yoktur bana... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Ağaç Dostu
|
36 ile 40cm kadar derinlik var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
10 kg lik kaplarda yetistirmenizi asla tavsiye etmem, pek verim alamazsiniz.. 26 cm lik saksi domates icin kucuk olur ama illa dikecekseniz tek kök ekin derim. elinizde bolca fide varsa bir saksiya iki kök dikip bir sure sonra daha saglikli goruneni korur digerini kokten kesebilirsiniz. 26 cm tek biber icin yeterli olabilir. cherry tarzi domateslerin nispeten daha kucuk saksilarda yetistirilebildigini gordum ancak yine de 26 cm altina inmeyin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Yeni Üye
|
İlginize teşekkür ederim. Domateslerimi tek kök diktim. 10 kg luk yoğurt kaplarının yüksekliği de 25-26 cm civarında. Bunlara 1-2 kök biber dikmeyi planlıyordum. Ayrıca 5 lt lik su kaplarıma da tek kök biber dikmeyi planlıyordum. Biberlerimin cinsi tatlı kıl biber, acı biber ve kandil dolma biber. Yanlış mı yapıyorum? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Yaklaşık 1 hafta önce şaşırttığım domates fidelerimde hiçbir gelişme ok hatta birini kaybettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Ağaç Dostu
|
Şuan için bir sorun yok. Zaten şaşırtılan fideler bir süre büyüme yapmıyorlar. Sonradan atağa geçiyorlar. Merak etmein bir sorun olmayacak bitkileriniz gayet sağlıklı görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim saksilarim sa şöyle: ![]() beyazlar iki bolunup boyanmis plastik variller. ben kabaca domateste her 20 lt'ye 1 fide ekiyorum..biberlerde (carliston,dolmalik) 13-15 lt'ye 1 fide olabiliyor... süs biberi tarzinda biberler daha kucuk hacimlerde dahi verimli olabiliyor.. yeterli besini saglarsaniz..! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Fide olarak aldığım ve saksılara diktiğim domates fidelerimin kimilerinde yapraklar dışa doğru kıvrılıyor. Çok su verdiğimi düşündüğüm için 2 gün su vermedim. Ankara yağmurlu. Gerçi içerdeler ama kapıyı açık bırakıyorum, hava alıyorlar. Domateslerimde bir sorun mu var? Fotoğraf yükleyemedim ama fide dik duruyor, sadece yaprakları problem. Yağmurlama suluyordum, suyun yapraklarına değmemesi mi gerek biber gibi.Nasıl sulamalıyım domates ve biber fidelerimi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Yeni Üye
|
Sayın Antihistaminik bilgiler için teşekkür ederim. Fidelerimi gerçek yerlerine aldım. Toprak karışımım bahçe toprağı, yanmış çiftlik gübresi ve torf karışımından oluşuyor. Hepside sağlıklı şuan. Domateslerim tomurcuklandı. Çiçek açmasını bekliyorum. Salatalıklarım hep tomurcuk. Birisi sabah açmıştı çiçeğini. Her saksıya birer fide olarak ayarladım. Şuan gayet sağlıklılar. Umarım hep öyle olurlar. Tekrar teşekkür ederim. Bol verimler diliyorum size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Ağaç Dostu
|
1363 numaralı mesajdaki domateslerimi saksısına aldım. şimdi daha 1 ay bile olmayan eski resimlerine baktım da ne kadar büyümüşler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da şaşırttığım biberlerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Ağaç Dostu
|
bunlar da benim cocuklar... daha onceki senelerde 2 şer kök domates ektigim 50 lt lik saksilara bu sene 1 er kök fide ektim bakalim ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2012
|
biber sorunum
Arkadaşlar merhaba Bu sabah süs biberlerimin çiçeklerinin kuruduğunu gördüm. Kontrol edince resmen şok oldum. Resimlerde de görüleceği üzere yapraklar delik deşik olmuş. Yaprakları kontrol ettiğimde yaprak altlarında yeşil solucanlar olduğunu gördüm. Resimlerin birinde yaprak üzerinde görülüyor. Hemen arap sabunu+sarımsak+yağ+toz biberli karışımı hazırlayıp uyguladım. Yaprakların üzerlerinde ki tüm solucanlar sanki örümcek ağı gibi bir iple toprağa doğru kendilerini sallandırdılar. bende toplayıp attım. Sorum şu : Yapmış olduğum karışım ileriye dönük ne kadar zaman etkili olur ve ne sıklıkla kullanmalıyım veya başka önerebileceğiniz bir çözüm yolu varmıdır. Artık bu fidelerden bir hayır görmezsin de denilebilir mi? Düzenleyen ramada : 20-05-2013 saat 08:12 Neden: imla, eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ramada onlar tırtıl hepsini toplayın sonra o karışımla yaprakları silin. Çok zor bir zararlı değil kolay kurtulursulursunuz. İlaçlamaların geneli haftada 1 şeklinde uygulanır. Biberlerinizde sıkıntı olmaz toplarlar kendilerini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2012
|
Teşekkürler cevabınız için. bugün işten geldikten sonra biraz daha sisleme şeklinde karışımı sıktım ve kalanlarda kendilerini sarkıttılar onları da toplayıp imha ettim. Daha sonra salatalık ve domatesim vardı onlarda bir sorun yok çok şükür fakat saksılar çok yakın durduklarından içimi bir şüphe kapladı, onlara da karışımı sisleme yaptım. Sonra salatalık yapraklarından birer ikişer aynı tırtıllar inmeye başladılar. Domates temiz çıktı. Allahtan salatalığı erken farkettim. Artık bundan sonra sürekli gözetim altında olacaklar. Düzenleyen ramada : 23-05-2013 saat 13:53 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2013
|
Aralık Ayında Mardin Günlerin meşhur Mardin mercimeğinden aldım. 4-5 hafta önce diktim. Boyu 1 haftada 15 cm'yi geçti. sağa sola devrilip ölmesinden korktum. Makasla yarıya kadar kestim. Yeni bir dal verdi, Ama bu sabah dalın kırıldığını gördüm ve kesitim. şimdi yeşil ve 6-7 cm uzunluğunda. Tek bir yaprağı bile yok. Sararıp kurumasından korkuyorum. Yapabileceğim birşey var mı, yoksa doğal halinde yeniden uzar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Ağaç Dostu
|
3 gün oncesine kadar turp gibi olan baxter domates bir anda bu hale geldi: ![]() kökünü parmagimla biraz açınca şunu gördüm: ![]() yapacak birsey yok buyuk ihtimal...de, nedir bu sinir oldum.. ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2011
|
selam arkadaşlar bende balkonda sebze yetiştirmeye çalışıyorum, geçen sene fazla başarılı olamadım, hazır tohumlardan alıp denemiştim olmadı, bu sene direk pazardan fide aldım. 1 kök çengelköy salatalık 3 kök 2 farklı cins domates (ne cinsi olduklarını bilmiyorum) biri çiçek açtı diğer biri yeni açmak üzere, üçüncüsü ise daha ufak boyda yeni sayılır 5-6 kök süs biberi yaklaşık 10 kök bir arkadaşımdan aldığım yuvarlak ufak tombul bir biber çeşidi, adını bilmiyorum 3 kök çilek bolca yeşil soğan ve nane ![]() 1 yeşil üzüm (1 senelik ve boyu yaklaşık 1 mt) 1 kırmızı üzüm (1 senelik ve boyu yaklaşık 1.5 mt) ilk zamanlar biberlere yaprak biti dadandı ilaç ile def ettim, sanırım gübreden geldi, üzümlerde ise yapraklarında toz gibi bişiler vardı yaprak sanki tozlanmış gibi duruyordu 2 defa (10 gün arayla) kükürt sıktım şimdi baya boy attılar fotograf ilerleyen zamanlarda eklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
bende evimin balkonunda soğan, marul, sarımsak ve en son olarakta çilek yetiştiriyorum. Çilekler ilk başta güzeldi ama sonradan bozuldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Ağaç Dostu
|
baxter çöpe gitti.. zenfideden 4. zaiyat...(24 te 4= 6 da1) onlari suclamak ne kadar dogru olur emin degilim .. topraktan kaynaklanan bir sorun da olabilir ama tum saksilarin toprak karisimi hemen hemen ayni.. neyse kalan saglar bizim.. bir tek diyecegim buyuk saksilara (bendeki 50 lt liklerden bahsedersem) tek fide riskli imis, ilk defa bu sene deneyeyim dedim.. hata imiş.. iki fide ekip biri herhangi sebepten telef olursa tek ile devam etmek daha mantikli olurmus.. neyse.. boşalan saksida Bauhaus tan aldigim salatalik ikamet etmeye basladi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|