![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Merhaba, Bende balkonumda domates, biber, salatalık, kıvırcık, nane, kekik ve fesleğen yetiştiriyorum. Fidelerim hazır. Domates ve salatalıklarımı asıl yerlerine aldım. Biberlerimin biraz daha büyümelerini bekliyorum. Benim öğrenmek istediğim saksı derinliği. Domateslerimi 10 lt lik su kaplarına diktim. Salatalıklarımı 20 kg luk kovalara 2 şer adet diktim. Yine yüksekliği 26 cm lik saksılara domates diktim. 10 kg luk yoğurt kaplarına biber dikmeyi planlıyorum. Sizce 26 cm lik saksılara ve 10 kg luk yoğurt kaplarına kaçar adet biber dikebilirim. Balkonda yetiştirmeye çalışınca yer sıkıntısı oluyor malesef. 2 saksı domates, 2 saksı biber diye kalkıştım ama hevesimden şuan 20 saksıyı geçiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)Ayrıca Migros'un bahçe ürünlerinde %40 indirim var. Ben haftasonu 36 ve 28 litrelik 8 adet saksı aldım. Yassı olanlara salatalık ve patlıcan, yuvarlaklara domates fidelerimi dikeceğim. Tavsiye ederim. Düzenleyen oz26 : 30-04-2013 saat 14:12 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Teşekkür ederim. Migros'a uğramak lazım. Benim problemin litre olayından hiç anlamıyorum. Mesela 36 ve 28 litrelik saksıların derinliği kaç cm oluyor. Hazır elinizde mevcutken benim için ölçebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Alıntı:
Hoş benim fidelerimde hala küçk kaplardalar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
36 ile 40cm kadar derinlik var. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
10 kg lik kaplarda yetistirmenizi asla tavsiye etmem, pek verim alamazsiniz.. 26 cm lik saksi domates icin kucuk olur ama illa dikecekseniz tek kök ekin derim. elinizde bolca fide varsa bir saksiya iki kök dikip bir sure sonra daha saglikli goruneni korur digerini kokten kesebilirsiniz. 26 cm tek biber icin yeterli olabilir. cherry tarzi domateslerin nispeten daha kucuk saksilarda yetistirilebildigini gordum ancak yine de 26 cm altina inmeyin derim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|