![]() |
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2009
|
Alıntı:
Bu arada, bu tip forumların takıntısıdır 'resim yükleyin' demek, (diğer arkadaş üzerine alınmasın, genel için söylüyorum). Adam 'tohumum çıkmıyor' diyor 'resim yükle' deniyor. 'Soğanlarımı nasıl toplayacağım' diyor 'resim yükle' deniyor. Neyi teşhis edeceksiniz allahın aşkına! 'Yapraklarım kurudu ne yapmalıyım' diye sorsa, tamam resim yükle ki; fungusid mi, azot eksikliği mi, mildiyö mü? teşhis koyalım. Bu resim yükler misiniz? konusu acayip abartılmaya başlandı. Sarımsak ekimi için farklı uygulamalar vardır. Ekim ayında toprakla buluşturulur ve kışı toprağın altında geçirmesi sağlanır. Bu şekilde, tohumun, gelişim sürecini tamamlaması da sağlanmış olur. Bu arada; sarımsak tohumu mu serptiniz? Sarımsak çiçeğinden elde edilen 'dişçikleri' mi ektiniz? Yoksa, baş sarımsağı dağıtıp, dişleri mi ektiniz? Hepsi için farklı saptama yapmak lazım. Anladığım kadarıyla, poşetlerdeki sarımsak tohumlarını torfa diktiniz. Çok suladınız ve tohumları çürüttünüz! Yaprakları keserseniz, diğer yapraklar devam edecektir. Hatta, kestiğiniz yaprakta devam edecek ama, boynuz kulağı geçecek, hiç kesilmeyen ötekinden uzun olacak. Ama ben, yeşil kısmı sevmem, hiç kesmeden kökün kalınlaşmasını bekler, ondan sonra köklerim. Düzenleyen umas : 19-08-2009 saat 15:20 Neden: alıtıları düzeltmeye çalıştım |
|
|
|
|
|
|