agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-06-2006, 11:04   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Sebzeler:

A. Yenen kısımlarına göre
1.Yumruları yenenler
2. Kökleri yenenler
3. Kuru halde soğanları yenenler
4. Soğanları, gövde ve sürgünleri yenenler
5. Taze, kuru ve yaprak sapları yenenler
6. Meyveleri yenenler
7. Kuru ve tazer tohumları yenenler
8. Çiçek ve çiçek tablaları yenenler
9. Kökleri yenenler
10. Yumruları yenenler
11. İştah açıcı ve baharlı olan sebzeler

B. Yetiştirme Mevsimine Göre Sebzeler
1.Serin mevsim sebzeleri
2.Sıcak mevsim sebzeleri

C.Kültürüne Göre Sebzeler
1.Çok yıllık sebzeler
2.Tek yıllık sebzeler

D.Botanik Özelliklerine Göre Sebzeler
1. Familyalarına göre
2. Çiçek Biyolojilerine göre
a. Erselik çiçekler (Erdişi-Erkek dişi organlar aynı bitki üzerinde aynı çiçekte)
b. Tek evcikliler (Erkek dişi organlar aynı bitki üzerinde ayrı çiçekte)
c. Çift evcikliler (Erkek dişi ayrı bitkilerde-Erkek-dişi bitki)


Genel Sebzecilik Ders Notları-Ahmet Yavuz Civelek
Tarım Meslek Liseleri Ders Notları

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025