![]() |
|
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
Rahmetli babam da kalsamalarını bağırsakları ile birlikde alırdı.İçini çok iyi yıkar hafif tuzlardı.Sonra,maydanoz ve dere otunu iyi kıyıp,yapılan iç pivala karıştırır,(boğaz)yaka kısmından karnına doldururdu.Ama karnını patlayacak şekilde şişirtmezdi.Bu arada bahçemizden koparttığı bir adet defne yaprağını da yakasından içeri sokardı. Sonra bunlardan 4 tanesini küçük tel ızgaramıza yerleştirdi. Kışın evde kömür sobası yakardık.Açardı yandan kömür attığımız kapağını,o kapakdan içeri sokardı tel ızgarayı,bir ters-bir yüz pişirirdi. Pişerken balıklardan akan yağlar,cız cız dedikçe sobada ki kömürler alevlenirdi...Ne kadar havalandırsak da,perdelere bile sinen o mis gibi balık kokusu bir iki gün geçmezdi evin içinden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|