agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen Hhatice
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2010, 20:05   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Ben uskumrudan yapıyorum .Palamuttan hiç duymadım .Sevgili Kiraz Teyzeniz filan yok mu? Belki akrabalardan bilen vardır .Çok merak ettim palamut dolmasını


Uskumru dolması

Uskumru balığının solungaçlarını çıkarıp .içini boyun kısmından temizliyoruz.Karnını yarmadan temizlememiz gerekiyor. Balığımızı yıkıyoruz.Sonra tezgahın üzerine aldığımız Uskumru balığını inciltmeden kuyruk kısmının en uç noktasından kılcığını kırıyoruz. Avucunuzun içi ile tezgahta yuvarlayarak kılçığını ve etlerini boşaltın .İçi boşalan Uskumru balığının etlerini ayırın .Derisi kalın olduğu için patlamıyor.

Tavada zeytin yağını biraz ısıtıp
ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış biberi ,maydonoz,1-2 diş sarımsak ve balık etlerini tuz ve karabiberi ilave ediyoruz .Kavuruyoruz.daha sonra balığın boyun kısmından kavurduğumuz karışımı dolduruyoruz .Ben ilk öğrendiğimde içini fazla doldurmuştum .Biraz patladı .

Balığı çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıyoruz..Yumurtaya mutlaka az su ilave edin ki saçak yapmasın kızartırken
Afiyet olsun .Biraz uğraştırıyor ama gerçekten çok lezzetli oluyor.

arapsabunu beğendi.

Düzenleyen Hhatice : 22-12-2010 saat 19:37
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 06:26   #2
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Uskumru dolması

Uskumru balığının solungaçlarını çıkarıp .içini boyun kısmından temizliyoruz.Karnını yarmadan temizlememiz gerekiyor. Balığımızı yıkıyoruz.Sonra tezgahın üzerine aldığımız Uskumru balığını inciltmeden avucunuzun içi ile tezgahta yuvarlayarak etlerini boşaltın .İçi boşalan Uskumru balığının etlerini ayırın .Derisi kalın olduğu için patlamıyor.

Tavada zeytin yağını biraz ısıtıp
ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış biberi ,maydonoz,1-2 diş sarımsak ve balık etlerini tuz ve karabiberi ilave ediyoruz .Kavuruyoruz.daha sonra balığın boyun kısmından kavurduğumuz karışımı dolduruyoruz .Ben ilk öğrendiğimde içini fazla doldurmuştum .Biraz patladı .

Balığı çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıyoruz..Yumurtaya mutlaka az su ilave edin ki saçak yapmasın kızartırken
Afiyet olsun .Biraz uğraştırıyor ama gerçekten çok lezzetli oluyor.
Sevgili Sedef, bir harikasın, İşte çocuk anılarımın yemeği.!!!!
Hemen kaydediyorum ve kendime güvendiğim birgün mutlaka yapacağım, sağol

Sanırım sevgili Kirazın sözünü ettiği bu tip bir dolma değil de -eğer yanlış anlamadıysam -etli yaprak dolması tarzında bir yemek. Ben de hiç duymadım. Meraktayım doğrusu


Düzenleyen Eser İlhan : 22-12-2010 saat 07:58
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025