View Single Post
Eski 22-12-2010, 06:26   #6
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Uskumru dolması

Uskumru balığının solungaçlarını çıkarıp .içini boyun kısmından temizliyoruz.Karnını yarmadan temizlememiz gerekiyor. Balığımızı yıkıyoruz.Sonra tezgahın üzerine aldığımız Uskumru balığını inciltmeden avucunuzun içi ile tezgahta yuvarlayarak etlerini boşaltın .İçi boşalan Uskumru balığının etlerini ayırın .Derisi kalın olduğu için patlamıyor.

Tavada zeytin yağını biraz ısıtıp
ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış biberi ,maydonoz,1-2 diş sarımsak ve balık etlerini tuz ve karabiberi ilave ediyoruz .Kavuruyoruz.daha sonra balığın boyun kısmından kavurduğumuz karışımı dolduruyoruz .Ben ilk öğrendiğimde içini fazla doldurmuştum .Biraz patladı .

Balığı çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıyoruz..Yumurtaya mutlaka az su ilave edin ki saçak yapmasın kızartırken
Afiyet olsun .Biraz uğraştırıyor ama gerçekten çok lezzetli oluyor.
Sevgili Sedef, bir harikasın, İşte çocuk anılarımın yemeği.!!!!
Hemen kaydediyorum ve kendime güvendiğim birgün mutlaka yapacağım, sağol

Sanırım sevgili Kirazın sözünü ettiği bu tip bir dolma değil de -eğer yanlış anlamadıysam -etli yaprak dolması tarzında bir yemek. Ben de hiç duymadım. Meraktayım doğrusu


Düzenleyen Eser İlhan : 22-12-2010 saat 07:58
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön