agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 5 Gönderen sarin
  • 3 Gönderen livadi
  • 1 Gönderen sevim.K
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 4 Gönderen livadi

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-12-2012, 09:38   #3
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Bizde biraz daha farklı bir yöntemle yapılır bu;

Dibi tutmayan bir tavada, önce kılçıkları çıkarılmış hamsilerle, ince kıyılmış kuru soğan kavrulur, peşisıra tüm sebzeler sırayla sotelenerek eklenir ve sebzeler iyice pişene kadar kavrulur.

Başka bir kapta un ve su ile oldukça sulu (Krep hamurundan daha sulu) bir hamur yapılır ve tavada pişen sebzeli karışıma akıtılır.

Bu sebzeli ve unlu karışım, un kokusu iyice çıkana kadar karıştırarak pişirildikten sonra tahta kaşığın tersi ile bastırılarak düzlenir, krep gibi bir tarafı kabuk bağlayıp kızarınca alt üst edillerek diğer tarafına da aynı işlem uygulanır.

Bu aşamada eğer malzeme çok fazla ise yarısı bir yere ayrılarak önce ilk kısmı şekillendirilerek kızartılır sonra ikinci kısmı.Tavada kalan kısmın kalınlığı serçe parmağımız kadar olmalıdır, ayrıca istenirse bu aşamada biraz daha yağ eklemesi yapılabilir. )

Afiyet olsun

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025