agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-08-2017, 16:15   #1
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz.

İlk ağacınızda, hem de bunun gibi ithal gelmiş bir market ağacıysa bunun gibi sorunlar yaşamanız çok normal. Bu sizin hevesinizi kırmaz umarım. İlk ağaçlarımızda hepimiz benzer sorunlar yaşadık, bunu unutmayın.

Ağacınızda sağlıklı yapraklarla karışık dağınık halde sağlıksız yapraklar ve o yapraklardaki hasar şekli aklıma yine kırmızı örümcek hasarını getiriyor. Yukarıda tarif ettiğim bir test var, beyaz kağıt testi, onu çeşitli dallara uygulayıp kontrol edin. Zararlıyı bulursanız sorunun kaynağı büyük olasılıkla o çıkacak.

Onun dışında zelkova ve çin karaağaçları ortam değişimine duyarlıdırlar, bu durum onlarda stres yaşatır ve ağaç bir miktar yaprak döker, stres ortadan kalkınca yeni yapraklar gelir çoğu zaman. Yalnız sizin yaprakların görüntüsünün yer değişikliği kaynaklı stres olduğunu düşünmüyorum. Başka bir nedene bağlı gibi. Bir zararlı saldırısı yoksa ortam koşullarını incelemek gerek. Ağacınızın toprağının da çok kalitesiz (bu ağaçlarda standart durumdur) olduğunu söylemem gerek. Bölgesel kök çürümeleri de böyle bir sonuç yaratabilir.

Toprak yüzeyi kurudukça su verin. Fotoğraflarda suya ihtiyacı var gibi görünüyor toprak yüzeyi, siz nemi kontrol ederek verin. Su verdiğinizde tüm toprak suyu güzelce emmeli, bunun için önce yüzeyi ıslatın, geçirgenlik kazandıktan sonra derinlemesine sulayın.

Forumda zelkova ile ilgili başlıkları inceleyin:
http://www.agaclar.net/forum/search....archid=1855498

Kolay gelsin.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025