Ben yazarken toprak görseli eklemişsiniz, düzenliyorum şimdi.
Toprak karışımı fena değil sadece 40% torf çok fazla, sulamasına yine dikkat etmek fazlaya kaçmamak lazım o karışımda, belki orada hata yapmış olabilirsiniz. Tabi bir de saksı değişimi yaparken tam topraksızlaştırma yapıp tüm kökleri topraktan temizleyip yeni karışımla yeniden mi saksıladınız yoksa merkezde eski toprağı duruyor mu o da önemli.
Toprağa gömülü kaya hava aldırmaz aksine hava alımını önler. Bunun gibi görsel eklemeler yaparken oldukça kafa yormak gerekir. Gerekirse o bölgede farklı yapıda karışım kullanmak bile gerekebilir. Bunun gibi estetik kaygılar ağacın zirai ihtiyaçlarına tam ve eksiksiz cevap verebildiğiniz dönemden sonraya bırakılırsa daha sağlıklı olur.
Nisan ayında değişim yaptıysanız kalıp halinde çıkmayacaktır. O şekilde çıkması için köklerin toprağı sarmış olması gerekir. Hatta bu karışımı kullandığınıza göre bu dönemde tekrar çıkarmanıza da gerek yok gibi. Ama fazla suladığınızdan ve kök çürümesi olabileceğinde şüpheleniyorsanız ve elinizde de karışımın devamı olduğuna göre bir çıkarıp durumu konrol edip sonra daha büyük bir saksıya yeni karışımı da ekleyerek yeniden dikebilirsiniz. Kayayı da alın, yerine karışım koyun.
Çürümüş kökler varsa zaten kök topu çok cılız, siyah renkte (ama torftan dolayı değil, kendi rengi siyah) ve tuttuğunuzda çok kolayca kopan yapıda olacaktır. Direnç göstermez. Farkedersiniz. Direnç varsa henüz çürümemiştir, kalabilir.
GhscreenLxGM-root-rot345.jpg
Fazla sulamadığınızı ve kök çürümesi olmadığını düşünüyorsanız mancozeb devam edin. Ağaç daha önce önerdiğim ortamda dursun.
Kırmızı örümcek için ben Abemectin etken maddeli bir akarisit kullanıyorum, reklam yapmayalım.

Üç uygulama sonunda tamamen yok olmazsa başka iki ilacı kullanıyorum. Bazı akar soyları dirençli olabiliyor.