Merhabalar, hoş geldiniz.
Neemazal kullanımını kesin, onun zaten toprağa uygulanması doğru değil. Ayrıca bazı tür ağaçlarda bunun gibi etkileri olabiliyor. Ben daha önce çin karaağacında kullandım ve olumsuzluk gözlemlemedim ama toprağa uygulama yapmadım. Ayrıca bu tür yağları şu anki sıcaklarda uygulamak da doğru değil. Yarardan çok zarar getirir.
Neem kullanımını bence tamamen kesin. Kırmızı örümcek ilaç kullanımıyla önlenir ama kalıntıları yapraklar üzerinde kalabilir. Hala canlı birey olup olmadığının en iyi kontrolü beyaz kağıt testidir, düz beyaz bir kağıdı dalların altına tutup dalları biraz sertçe sallayın, kağıda toz gibi partiküller dökülecektir. Bunları yakından inceleyin, hareket eden noktacıklar canlı kırmızı örümcek soyunun devamını gösterir. Bu durumda bence yine neem yerine akarisit kullanın. Kullandığınız Acetamiprid etken maddesi akarisit değildir! Onu boşuna kullanmayın. Özellikle kırmızı örümcekler için geliştirilmiş akarisit kullanacaksınız, insektisit değil. Yalnız dediğim gibi önce test yapın, canlı popülasyon hala varsa ilaca başlayın.
Ağacınız direk güneş ışığı almayan ama aydınlık ve havadar bir yerde dursun. Bu tür problemler çoğunlukla uygunsuz şartlar nedeniyle gücü zayıflamış ağaçlarda yaşanan problemlerdir. Şartları düzeltmek büyük fayda sağlar. Fotoğraflarda ağaç içeride, eğer sürekli yeri orasıysa problemlerin başlangıç nedeni o olmuştur. Balkonda çok daha mutlu olacaktır.
Kolay gelsin.
|