![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Havai köklendirme
[QUOTE=Ali H. ALI;61623] ALİ BEY Vallahi sizi tebrik ediyor, çalışmalarınızı büyük bir ilgiyle izliyorum. Bir gün sayenizde bana da bulaşacak bu bonzai hastalığı... Fakat şu anda müsaadenizle size danışmak istediğim konu" ;kauçuk başlığı " altındaki resimleyip sorduğum havai daldırma.Oraya 1 göz atmanız mümkün mü acaba? En başarılı köklendirmeyi sizin fotolarda gördüm. Ama bilgisi olan başka arkadaşlarım var ise onların da fikirlerini bekliyorum. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Berduray Bey, Bahsetmiş olduğunuz konu başlığının altına kauçukla kendi tecrübemi yazdım. Orada da belirtiğim gibi ev bitkileri esas ilgi alanım değil. Belki havai köklendirme yapmanıza gerek olmaya bilir. Sadece, size fikir verebilir diye tecrübemi eklemek istedim. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben öyle ya da böyle kauçuğumla oynayacağım, bu formunu sevmiyorum. 1.10cm boy tepede 5 yaprak, hiç benim tarzım değil. Görüntü zevkinden de öte bitkiyi gençleştirmeliyim, gövde buruşuk, sağlıksız duruyor. Birkaç fikir daha alırsam harekete geçeceğim. Yanlış 1 şey yapmadan önce iyice araştırmalıyım. Teşekkür ederim. Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Yanlışlık için özür dilerim. Normalde mesaj yazmadan önce profile bakmaya çalışıyorum. Bu sefer ihmal ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Berduray, bahsettiginiz kaucuk agacinizin fotografina baktim.(orada cevaplamak yerine burada cevaplamayi uygun gordum. Nednmi? belki bonsaiye basliyacaginiz zamani daha da hizlandiririm diye ![]() Agaciniza bahar sonlarina dogru hava koklendirmesi yapabilirsiniz. Agac govdesinden cikaracaginiz bilezik seklindeki kabugun genisligi agacin uzerinde koklendirme yapacaginiz yerin capi buyuklugunde olursa soyulan yer kendini yenileyip kapanma firsati bulmadan koklenme olacaktir dar bir bilezik cikarirsaniz kabuk kendini yenileyip orada tekrar bir kabuk baglama olabilir. Agaciniz kalan kismi hangi boyda kalmasini istiyorsaniz oradan koklendirme yapabilirsiniz. Koklenen yeri kasip agaciz uzerinden aldiktan sonra kalan govde uzerindeki tomurcuklar acilip acilacak ve iki agaciniz olmus olacak. Kolay gelsin, bonsai calismalarinizi da bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2019
|
Havai köklendirme
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim Benim sorum Badem ağacına havai koklendirme yapilirmi ve nelere dikta edilmeli hangi zaman aralığında olmalı Son kaç günde sonuç alınabilir saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |