View Single Post
Eski 03-04-2008, 15:09   #143
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Havai Köklendirme Hakkında Danışma

Merhabalar,

Oturduğum apartmanın arkasındaki otopark-bahçede açıkhava yıllardır yaşamını sürdürmeyi başarmış bir çalı var. Geçen baharda o bitkinin yanından geçerken algıladığım enfes kokunun kaynağını bulmaya çalışırken, o çalının çiçeklerine odaklandım.

Bir de ne göreyim! Benim tutkunu olduğum gardenya çiçekleri ile özdeş kokuya ve yapıya sahipti çiçekleri, sadece biraz daah ufaktılar. Aynı şekilde yaprakları da çok benzemekle beraber, biraz daha ufak olup sivrice yapıda idiler.

Aşağıda; o bodur çalıya ait görüntüler var. Geçen yıl budanmış bizim apartman görevlisinin söylediğien göre ve de tepede taç oluşturmuş. İşte o tacın altından havai köklendirmeyi düşünüyorum.

Ayrıca bitki gövdesinin en kalın olduğu dip noktalarına yakın bir yerden de kalın gövdeyi de tekrar köklendirmeyi düşünüyorum.

Konunun ustalarından tam olarak nereden işe başlamam ve köklendirme çalışmam için en uygun görülecek noktaları tespit etmeleri için konuyu ilgilerinize sunarım...

Şimdiden teşekkürlerimle...

Not: Bildiğimiz standart gardenyaya ilişkin havai köklendirme çalışmamı ise dilerseniz "Gardenya'da Havai Köklendirme Denemesi / Air Layering Gardenia jasminoides" başlığında bulabilirsiniz.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_0217web edited.jpg (44.9 KB, 1165 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0218web edited.jpg (33.5 KB, 1129 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0219web edited.jpg (33.0 KB, 1122 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0220web edited.jpg (38.8 KB, 1118 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0221web edited.jpg (39.6 KB, 1130 views)
lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön