Merhabalar,
Oturduğum apartmanın arkasındaki otopark-bahçede açıkhava yıllardır yaşamını sürdürmeyi başarmış bir çalı var. Geçen baharda o bitkinin yanından geçerken algıladığım enfes kokunun kaynağını bulmaya çalışırken, o çalının çiçeklerine odaklandım.
Bir de ne göreyim! Benim tutkunu olduğum gardenya çiçekleri ile özdeş kokuya ve yapıya sahipti çiçekleri, sadece biraz daah ufaktılar. Aynı şekilde yaprakları da çok benzemekle beraber, biraz daha ufak olup sivrice yapıda idiler.
Aşağıda; o bodur çalıya ait görüntüler var. Geçen yıl budanmış bizim apartman görevlisinin söylediğien göre ve de tepede taç oluşturmuş. İşte o tacın altından havai köklendirmeyi düşünüyorum.
Ayrıca bitki gövdesinin en kalın olduğu dip noktalarına yakın bir yerden de kalın gövdeyi de tekrar köklendirmeyi düşünüyorum.
Konunun ustalarından tam olarak nereden işe başlamam ve köklendirme çalışmam için en uygun görülecek noktaları tespit etmeleri için konuyu ilgilerinize sunarım...
Şimdiden teşekkürlerimle...
Not: Bildiğimiz standart gardenyaya ilişkin havai köklendirme çalışmamı ise dilerseniz "
Gardenya'da Havai Köklendirme Denemesi / Air Layering Gardenia jasminoides" başlığında bulabilirsiniz.