![]() |
3 Eklenti(ler)
bahcedenn....
|
MERHABA Bende 3 eylülde zinnia ektim.Tohumlarını yazlıktaki bir komşudan almıştım,çok beğendim.mutfakta camın önünde büyüyorlar,şimdiden 20 cm oldular.Bu mevsimde açarlarmı acaba .açarlarsa mutfaktaki şenliği,güzelliği görün.....
|
Zinnia, ilk baharda ekiliyor genelde.. İyi güneş alırsa ve donmazsa eğer açabilir..
|
4 Eklenti(ler)
Zinnialar artık sona yaklaşıyor.
|
1 Eklenti(ler)
[A:mad::mad:Eklenti 527216
|
kirlihanım
3 Eklenti(ler)
[attach][attach]Eklenti 527223[/attach][/attach]
|
Zinya tohumu ekmek istiyorum.gecmi kaldim? Ozellikle kirmizi ve beyaz tohumdan bulmamda yardimci olacak arkadaslar varmi? Tesekkurler!
|
Sayın Tumsay, ağaçlar.net ailesine hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz. Zinnia tohumlarınızı ekmenizin tam zamanıdır. Rastgelsin inşallah.
|
Toprak sıcaklığı 20 dereceyi geçiti ise zamanıdır.
|
Minikler
1 Eklenti(ler)
Zinyalarımı tohumdan yetiştirdim. Tohumları bimden almıştım. Geçen senekilere göre çiçek çapı ufak. Yine de çok güzel ve sorunsuzlar
|
Zinnaların yapraklarında oluşan ve külleme denilen hastalıkla başa çıkamıyorum ne arap sabunlu karışımlar ne kimyasal ilaçlar işe yaramıyor lütfen yardım...
Zinnalara bu illet bulaştımı kurutana kadar bırakmıyor... Aynı hastalık dahlialarda da oluyor ama ona zenk yani yapışkanlı bit ilacı sıktım kurtuldu zinnalarda işe yaramadı... Bu illet karanfil dahlia ve en çok zinnalarda oluyor lütfen bana kimyasal **** evsel ne olursa bir ilaç önerin... |
Zinna
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bamyada olduğu gibi zinnia'ların da hazin sonu külleme ne yazık ki.
En güzel tarafı ise çok kolay olmaları bir kez bahçeye adım atmayı görsünler her yıl sizi sevindirirler, dökülen tohumlarından kendiliğinden çıkarlar, size kalan onları seyreltmek farklı köşelere şaşırtmak oluyor. |
Şimdikiler hep güneşin altında henüz bişey yok ama sürekli sulamak gerekiyor yarı gölge bir yere almayı düşünüyordum o zaman almayım kalsınlar...
|
Alıntı:
Bu saydıklarımı uyguluyorum ama tabii sonbahar gelince ömürleri bitiyor, küllenip kuruyup gidiyorlar... |
Alıntı:
külleme ilacını eksik etmeyeceksiniz. ben bu sayade ilk donlara kadar yaşatabiliyorum. çok su istiyor ve toprağıda çapalamak gerekiyor. |
Külleme için ne tür bir ilaç kullanıyorsunuz Sayın Aydemiraydın.
|
Alıntı:
kobuz , conrad isimli külleme ilaçlarını kullanıyorum. serin havalarda ise sulu kükürt kullanıyorum. |
Teşekkür ederim Sayın Aydemiraydın...
|
kirli ama zarif:)
2 Eklenti(ler)
Merhabalar:) Bu yaz başında yazlıktaki komsum benim bahcemede ekmişti kirli hanım çiçeğinden.. pek umutlu değildim ama yanılmısım ..cok sevdim her sabah çiçeklerimin güzelliğine bakmaya doyamadım ..
Eklenti 581997 Eklenti 581996 |
bahar sonu bahçeden kirli hanımlar
1 Eklenti(ler)
|
Sonbaharda kendiliğinden filizlenen zinnalarım bu soğukta bile çok güzel açıyor.
Yazın ise küflü mantara yakalanıp kurudular anlamadım bişey valla... |
Alıntı:
yazın sıcaktan dolayı çok sulanıyor ve hastalıklara yakalanıyor. bu soğukta yediveren çilekler coştu. oysa yazın hep hastaydılar. |
Evet doğru kaktüslerim bile açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Tohum paylaşım etkinliği yoluyla Sevgili SDurul'dan edindiğim "Zinnia elegans 'Peppermint Stick'" Nisan ayında çiçeklenmeye başladı:p.
Eklenti 610317 Ekim Tarihi; 20.02.2016 :rolleyes: İlk Çiçek; 21.04.2016. Bu demek oluyor ki tohum toprakla buluştuktan sonra 2 ay sonra (bu kültivarı için) çiçeklerini görebiliyoruz;)... Paylaşım için Sevgili SDurul'a tekrar teşekkür ederim;) |
çiçekler birer savaşcı olsaydı en ön safa zinyaları koyardım.adeta varını yoğunu çiçek açmak için harcayan su canavarı arsız zamansız bir çiçek...yetiştirmesi bakması çok kolay.tek yapmanız gereken susuz bırakmamak ve yapraklarına su değdirmemek.ha değerse de ölmüyor yaprakları kuruyor ve kötü bir görünüme sebep oluyor hepsibu.
ancak saksı çiçeği olarak pek tercih edilesi değil.özellikle ev koşullarında pencerenin kenarında duran saksıdan çiçeğini göremeyecek kadar uzayabildi bu sene...yani daha çok otsu ve bahçe çiçeği... edit:sonradan aklıma geldi.zinya uzayda yetişen ilk çiçek ünvanını taşır... |
Benim zinnalarda malesef külleme başlamış yine bu akşam ilaçlayacağım inşallah geçer.
|
4 Eklenti(ler)
Bahçemde Zinnia'dan asla vazgeçmem. Haziran ortalarından, neredeyse kasım ortasına kadar çiçekleri ile renklendiriyor. Bu yıl, yaklaşık 10 metre kare alana 4 tür Zinnia'yı karışık ektim. Son derece hoş olduğunu düşünüyorum.
Akşam üzeri fotoğrafladım. Eklenti 624716 Eklenti 624717 Eklenti 624718 |
Alıntı:
Bakmayın bunları yazdığıma emin olun sizden çok severim Zinya'yı, onlar da beni. Balkonumu kendilerinden yoksun bırakmıyorlar, en az 3-5 saksımdalar, artık ekmiyorum (kendi tohumlarımı ekmiyorum, etkinlikten istediklerimi saygımdan kendim ekiyorum), kendiliklerinden çıkıyorlar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025