agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Kirli Hanım Çiçeği (Zinnia elegance) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/8908.htm)

aydemiraydın 12-08-2016 07:53

güllerin ve kirli hanımların hastalıklarında çare olarak sulu kükürt ve acetampiridi karıştırıp ilaçlamayı buldum. hem ucuz hem çok yönlü ilaçlar.

Orhan Özbilgiç 12-08-2016 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1475860)
Ah bir de havadan nem kapmasalar. O nemi kaptıktan sonra da çok çirkinleşiyorlar...

Bakmayın bunları yazdığıma emin olun sizden çok severim Zinya'yı, onlar da beni. Balkonumu kendilerinden yoksun bırakmıyorlar, en az 3-5 saksımdalar, artık ekmiyorum (kendi tohumlarımı ekmiyorum, etkinlikten istediklerimi saygımdan kendim ekiyorum), kendiliklerinden çıkıyorlar...

Allah Allah!
Buralarda,aşırı nemden, bir çok bitkimiz ya çiçeklenmede sorun yaşıyor, ya yapraklarda sorun oluyor, ya meyve tutmuyor, **** çürüyor. Bu yüzden Antracol Wp ve benzeri fungisitler vazgeçilmezlerimiz arasındadır.
Ama ne ilginçtir ki, zinnialar da hiç sorun yaşamıyoruz.:eek: Bir kez olsun bile, hiçbir tarım ilacı kullanmadığım, neredeyse tek bitki! Sadece sonbahar yağmurları ile yıkılıyorlar. Ama yinede, yıkıldıkları yerden baş kaldırıp çiçeklenmeyi sürdürüyorlar.

ofsetrek 12-08-2016 08:56

Bunlar da benim Kirliler :)

1 Eklenti(ler)
Kirli hanım benim de vazgeçemediğim çiçeklerden biridir.
:rolleyes:

Mücevher Çalısı 12-08-2016 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1475900)
güllerin ve kirli hanımların hastalıklarında çare olarak sulu kükürt ve acetampiridi karıştırıp ilaçlamayı buldum. hem ucuz hem çok yönlü ilaçlar.

Bitkilerimi ilaç kullanmadan yetiştirmeye çalışıyorum, ev içerisinde balkonda o işler zor biraz (bana çok zor:)). Bu sebeple hastalıklara zaafı olanları istisnalar dışında bir daha yetiştirmiyorum. Şimdilik benim çözümüm bu yönde...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1475901)
Allah Allah!
Buralarda,aşırı nemden, bir çok bitkimiz ya çiçeklenmede sorun yaşıyor, ya yapraklarda sorun oluyor, ya meyve tutmuyor, **** çürüyor. Bu yüzden Antracol Wp ve benzeri fungisitler vazgeçilmezlerimiz arasındadır.
Ama ne ilginçtir ki, zinnialar da hiç sorun yaşamıyoruz.:eek: Bir kez olsun bile, hiçbir tarım ilacı kullanmadığım, neredeyse tek bitki! Sadece sonbahar yağmurları ile yıkılıyorlar. Ama yinede, yıkıldıkları yerden baş kaldırıp çiçeklenmeyi sürdürüyorlar.

Alternaria zinniae, Golovinomyces cichoracearum (Erysiphe cichoracearum), Cercospora zinniae bu güzelliğin bozulmasına sebep olan mantari etkenlermiş.
Fungus on Zinnias | Home Guides | SF Gate

"Erysiphe cichoracearum, basıra ya da külleme hastalığı da denir..." Vikipedi

Külleme Hastalığı: "Hastalığın mevsim içinde yayılması ve bulaşmaların olması için % 60-70 nem ve 27°C kadar varan sıcaklık çok uygundur. Külleme yağmurlu havalardan çok çiğli ve puslu günlerde daha çok yayılır."

Sadece Mantari sorunları yok, neredeyse tüm bitki bitlerini üzerinde görebiliyorum lakin ben en çok "Küllemeden" şikayetçiyim...

aydemiraydın 12-08-2016 14:56

Külleme Hastalığı: "Hastalığın mevsim içinde yayılması ve bulaşmaların olması için % 60-70 nem ve 27°C kadar varan sıcaklık çok uygundur.

deniyor. yetiştirme sürecinde belli günlerde bu ortam oluyor ve mücadele yapılmazsa yayılıyor ve bitki ölümleri geliyor. ara ara ilaçlama yapılırsa bu sorun ortadan kalkıyor.

Batı Rüzgarı 16-08-2016 18:20

merhaba
kırmızı olanın tohumu yine kırmızı mı olur yoksa başka renge mi bürünür.?

efiltem 03-09-2016 17:06

2 Eklenti(ler)
10 tane kökleri açık bir şekilde 5 saatlik yoldan getirip ektim. 2 tanesi tuttu ve açtı. gerçekten çok güzellermiş onca zahmete değdi.

g.c. 23-05-2018 14:45

Zinnialarınız ne durumda sevgili zinnia severler?

Styric 18-04-2019 16:44

Merhaba 60 adet zinnia aldım Profusion Double türünden. 4 çeşit renk.

Acaba fideler gelince dikimi yapınca tepeden ne zaman koparmaya yapayım yana dallanmaları için ? 20-25 cm boya gelince diyenler varda. Aydınlatırsanız sevinirim.

Pumpking 16-04-2020 17:42

Merhaba, aslında kopartmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.Çok sık değilse zaten kendisi kuvvetli oluyor yandan dallar veriyor.Ben hiç karışmıyorum ,sadece sulama yapıyorum, gerekirse de gübre.

Pumpking 16-04-2020 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1476407)
merhaba
kırmızı olanın tohumu yine kırmızı mı olur yoksa başka renge mi bürünür.?

Tozlaşmada başka renklerle tozlaşmışsa renginde değişme olabilir . Ama büyük ihtimalle kendisiyle tozlaşıyor yine kırmızı olur.

Pumpking 16-04-2020 17:46

Sevgili zinnia severler bitkilerinizi paylaşır mısınız en azından geliştirelim burayı.

manolya100 13-05-2022 10:03

A101den aldığım tohumlardan 8 tanesi 5 cm boya geldi. Paketin yarısını salonda çimlendirmiştim onlar öldü. Balkonda kumkatımın dibine ektiklerim yaşadı. Şimdi başka bir saksıya aldım. Bol güneş gören bir yerde market toprağıyla bakmayı düşünüyorum ama bahçeye mi eksem diye tereddütteyim. Bahçem var ama balkon daha uygun benim için. Yetişir mi sizce?

tropikalist 13-05-2022 11:30

Bende de tohumlar var ancak çimlendirmedim... şimdi eksem çiçek açar mı sizce

manolya100 13-05-2022 21:58

Ben de ilk defa yetiştiriyorum. Güneşten kavrulmayacağı aydınlık bir yerde üzerini streçle kaplayarak olur diye düşünüyorum.

yavuz10 06-09-2023 08:37

1 Eklenti(ler)
İlk defa yetiştirdim. Baya zahmetsiz çiçekmiş

abk 11-05-2024 18:22

Zinnia tohumdan ektim ama bazısı sık çıktı. Ekerken aralarında ne kadar mesafe bırakıyorsunuz?

Doku_Kültürcü 12-05-2024 02:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1624229)
Zinnia tohumdan ektim ama bazısı sık çıktı. Ekerken aralarında ne kadar mesafe bırakıyorsunuz?

Fideler büyüyünce (10-15cm) esas yerlerine şaşırtırsınız.

TCM 13-05-2024 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1624229)

Birer karış mesafe bırakabilirsiniz, ama çok ta takmayın, biraz küçük açarlar ama rengarenk olur ortalık.

Bafiros55 03-07-2024 18:34

Merhabalar sayın forum üyeleri. Forumu bir süredir takip ediyordum ve yeni üye oldum.
Zinnia çiçeklerimi tohumdan üretip büyüyeceği yerlere diktim hersey güzel ilerliyor fakat 1 kök çiçek kurudu ve şimdi 1 tanesi daha buruşmuş kuruyacak muhtemelen. Çok emek verdim diğer ciceklerime de yayılırsa üzülürüm. Susuz bırakmıyorum(3-4 günde bir) Klorlu su olmasın diye çeşme suyu değil sondaj suyu kullanıyorum. Bunun neden olabileceğini bilen arkadaslar varsa yardımcı olursa sevinirim.
Fotoğraf atacaktım ama beceremedim :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025