![]() |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 15 gün önce ektiğim peyunya tohumlarım çimlendiler. Bakalım kışa kadar büyüyebilecekler mi?
|
1 Eklenti(ler)
Yine aynı zamanlarda dipten budadığım petunyalarım hızla büyüyorlar.
|
Çok şanslısın zenfree çok güzel..
|
Evet GLCN. Bu beyaz renk ve katmerli açıyor.:)
|
Benim de yaz başı fotoğrafladığım büyük saksıdaki petunyamın kendi kendine dökülen tohumları yeşermeye başlamış. Havalar soğuyuncaya kadar büyür de açar da diye düşünüyorum zenfree.
|
Ya ama böyle nispet yapar gibi anlatmayın ayıp oluyor::(((
|
1 Eklenti(ler)
Bu da sarkan petunyalarımdan. Daha önce budamıştım ve eskisinden daha da güzel açmıştı. Bu 2.budama oldu.
|
1 Eklenti(ler)
3. kuşak petunyam açtı. Böyle dememin nedeni iki kez dipten budamam. 2 tane bile açmış olsa beni mutlu etti. :) Sonbahara merhaba dediler.:)
|
Petunyalarin Alt Yapraklari Kuruyor Ve çiçekleri Zayif
1 Eklenti(ler)
Yazliktaki Petunyalar Her Sene 50-60 Cm Boylaniyorlar.özellikle Akşamlari Rüzgarda çok Güzel Kokuyorlar Ama Alt Yapraklari Kuruyor Ve çiçekleri Fazla Değil.
Ne Yapmam Gerektiğini Söyleyebilirmisiniz. Teşekkür Ederim. |
Bana toprağı iyi değilmiş gibi geldi ama yinede kafanızı karıştırmak istemem..
|
Çay kumu gibi ince toprağı var
Alıntı:
Toprağı torfla falanmı karıştırayım ve bu işlemleri bitkiye zarar vermeden ne zaman ve nasıl yapayım. |
Sanırım artık petunyalar kuruyacak yani zamanı geçecek seneye iyi bir toprağa geçirirsiniz bahar gelmeden ama arkadaşlar ne der bilmem.**** tohumdan tekrar ekereken seneye daha iyi bir toprak kullanabilirsiniz.
|
petulya
1 Eklenti(ler)
Sarkan saksıların vazgeçilmez çiçeğidir. Uzayarak sürgün yapan tipi makbuldür...
www.hangingbaskets.com/flower_displays.html |
İkinci Bahar
1 Eklenti(ler)
124 no'lu mesajdaki dipten budağım petunyam açtı. Üstünde bir sürü de tomurcuk var.;)
|
OOOooo süper.. Sevgili Zenfree maşallah çok tatlı.:)
|
1 Eklenti(ler)
Kendi kendine dökülen tohumlardan çıkan petunyalarım havalar soğumadan açar belki :)
Eklenti 22152 |
1 Eklenti(ler)
bu daha da makbul bence :)
yillardir ekerim ama ne zamanlamayi becerebildim ne kuslardan koruyabildim. |
Vay canına :) Demek doğaya biraz fırsat tanısak neler olacak neler?? ;)
|
2 Eklenti(ler)
Petunyalar ekim aynı çok sevdi. Çok sağlıklı çiçekleniyorlar. Çiçeklerin dışında bir sürü de tomurcuk var. Bu 2 saksıyı da 15 -20 Ağustos gibi dipten budamıştım.
|
sevgili zenfree ben sana ne diyeyim...Çatladım valla burda..Maaşallah....
|
Ben de petunyamın birini eylül başında budamıştım . Yazlığa gittiğimde açmış olduğunu gördüm . Petunyanın budanabileceğini bu siteden öğrendim . Sanki çiçeğime ikinci bir yaşam sunmuş gibi hissediyorum kendimi . :p
|
Zenfree çok güzeller, eline sağlık. Kapalı balkonun varsa havalar çok soğudan içeriye alırsan, cam önünde kışın da açmaya devam edebiliyor. Kuzenim kışın içerde cam önünde yaşatıyordu petunyalarını.
|
Sevgili Limon,
Evet içeri almayı düşünüyorum. Ama o kadar keyifliler ki; havaların biraz daha soğumasını bekliyorum. Bir de çelik alıp çoğaltmayı deneyeceğim. Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan varsa, bizimle paylaşırsa sevinirim. |
2 Eklenti(ler)
Dün çiçeklerime iyi geceler demek için balkona çıktığımda 144 numaralı mesajda fotografı olan beyaz petunyamın olmadığını farkettim.:eek:
Zavallıcık balkondan aşağıya düşmüş. Nasıl üzüldüğümü anlatam. :(:( Eve getirdim, saksısını değiştirdim, kırılan dalları da başka saksıya diktim. Zaten çelikle çoğaltmayı düşünüyorum. İnşallah tutar. Mine Hanım biraz geç kaldığımı, ama uygun ortam ve sıcaklık sağlarsam başarılı olabileceğimi söyledi. ( Mine Pakkaner'e soralım başlığında) Balkonda duruyorlar. Acaba içeriye mi alsam? Soldakileri dün gece, sağ taraftakileri 3 gün önce diktim. |
Sevgili Zenfree; çeliklerde en fazla iki yaprak bırakırsan daha iyi sonuç alırsın, çelikleri rüzgar ve güneş almayan bir yerde tut. Selamlar.
|
Mucip Bey, mesajınızı görür görmez yaprakların çoğunu budadım. Bulundukları yer, sizin önerinize uyuyor. Balkonda aydınlık ama rüzgar ve güneşten uzakta bir yerdeler. Yardımlarınız için teşekkürler.
Sayın Uzman16, ağustos sonu ektiğim tohumlar çimlendiler. Ama büyümelerinin pek sağlıklı olduğunu söyleyemem. Nerdeyse 2 ay oldu ancak dün şaşırtabildim. Kapalı balkonda, güneşli ve sıcak bir ortamda tuttum. Her gün fısfısla nemlendirdim. Haftada 1 gün besin verdim. Ama şunu belirtmeliyim ki tohumları bu yıl açan petunyalardan toplamıştım. Tohumların verimi ile ilgili bir problem yaşamış olabilirim. Umarım sizin petunyalarınız hızla büyür. Ve bol çiçeklenirler. ;) |
Zenfree, elemterefiş kem gözlere şiş :D dedikten sonra geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Çelikten petunya hiç yetiştirmedim. Merakla ve ümitle takip ediyorum senin ufaklıkları :) |
Desteğin için teşekkürler Limon.:) İnşallah tutarlar.
|
Alıntı:
|
Merhaba Uzman16,
Şimdi böyle büyümeleri çok normal. Benim saksıların dibine dökülenlerde resimdeki gibi minik minik büyümeye çalışıyorlar. Ama hiç merak etme, baharda harika çiçek açacaklar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025