![]() |
Yok gübreden böyle olmaz, çiçek coşturan şişesinin üstünde yazılan miktara göre vermişsinizdir diye düşünüyorum ama zaten fazla bile kaçmış olsa yapraklar böyle sararmaz, kararıp kurur, yanardı. Rica ederim, önemli değil. Umarım düzelirler.
Size de iyi günler dilerim |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Petunyayı geçen sene hazır almıştım,çok güzeldi ama kuruyunca bu sene tohum alıp diktim,şimdilik çimlendiler,umarım dahada büyüdüklerini çiçek açtıklarını kısa zamanda görebilirim.Çok yavaş büyüdükleri kesin,bu gidişle çiçekleri kışınmı açacak ne :)
Eklenti 506269 Eklenti 506270 |
Benim güzel kokulu kardeş katilim de kırmızı örümcekler tarafından istila edildi :mad: Ne olduğunu anlar anlamaz ilaçladım ama bakalım kurtarabilecek miyim yavruyu? :(
|
1 Eklenti(ler)
Budadığım petunyalarımdan bazıları yeşerirken bazıları hala kuru kaldı. Budamak yaradı bu yavrucaklara..
|
2 Eklenti(ler)
MERHABA BU YAZ 2 SAKSI PETUNYA YETİŞTİRDİM. Biri canlı biri kurudu.seneye daha çok çeşit ekmek üzere.
|
1 Eklenti(ler)
Sarkan petunyamın görüntüsü....
|
Merhabalar, petunyasından tohum alabilen var mı? Ben kurumuş çiçekleri toplayıp bayağı bir kurcaladım ve çok küçük, tohum olup olmadığını anlayamadığım birşeyleri ayırmaya çalıştım :o Daha önce petunya tohumu görmediğim için de emin olamadım doğrusu. Benim mor canavar, çok güzel kokulu ve bereketli bir prensesti. Açıkçası çoğaltmak güzel olurdu :o
|
Petunya tohumları şu mesajdaki gibi görünüyorlar.
Bazı petunyalarda tohum olmayabiliyor; benim gördüğüm kadarıyla katmerli olanlarla iri çiçekli bazı petunyalar tohum yönünden sıkıntılı. Basit eflatun petunyalar ise istemeyeceğiniz kadar çok tohum üretebiliyor :D Alıntı:
|
Siyah toz şeklinde tohumları oluyor. Çimlendirmeyi başaramıyorum. Toprağa serpiştirdikten sonra üzerini toprakla hafifçe kapattım yine olmadı.Üzerini kapatmayıp toprağı az karıştırdım yine olmadı.
|
Aaayyyyy, katmerli, kokulu prensesim bunlardan çok döktü ama ben dahlia'mı yiyen kurtçuğun ürününden olduğunu düşünüp toplamadım bile :o Keşke bu soruyu önceden sorsaydım diye kendime kızdım şimdi :mad: tüh :o
|
Geçen hafta petunya tohumlarını ektim kaç günde çıkıyor bu tohumlar acaba...
|
benim tohumlar 15 günde çimlendi çok küçükler daha bakalım sonu ne olacak birde geçen sene gibi verimli olmuyor diyorlar çiçekleri küçük olur diyorlar sonuçta hibrit.
|
3 Eklenti(ler)
3 aya kadar nasıl da güzel olacaklar :))
|
5 Eklenti(ler)
Hızla büyüyorlar :)
|
4 Eklenti(ler)
Siyah Petunya görmeye hazır mısınız ? :D kalite biraz düşük ama idare edin derim. Yeni aldım, bugün aldım çok sevdim elimden gelse yatağımın ortasına dikeceğim. Simsiyah.. ne mor ne mavi ne koyu kırmızı. Tek sorum var bahçeye miiiii yoksa saksıya mııı
|
Alıntı:
|
Yani bence de çok harika ,bulunmayacak bir renk ,göz önünde bulundurup çoğaltmalısınız.
|
Vaay!. :D Çok asil duruyor, maşallah ;) Bende de beyazı var, acilen bu renkten bulup Beşiktaş fanatiği bir saksı hazırlamam lazım :D
|
Alıntı:
|
Ooo şahane olur vallahi :D :D
|
Bencil biri değilim umarim yaşatirim. Tohumlarini muhakkak yollarim sizlere ama mendelev deneylerini duymuşsunuzdur. Hizlica anlatiyorum bu Siyah petunyanin çaprazlandiği melezlerin tohum olarak çikmasi çok yüksek bi ihtimal. Anca bir kaç nesil sonra saflaşirlar tüm melezler çika çika. Ama yani herhalde 300 tohumdan 50si siyahtir :D değilse de canimiz sağolsun.. canli olsun bizim olsun
|
Alıntı:
Ben de on gün önce petunya tohumu ektim geçen baktım yeni baş göstermişler, onlar büyüyüp açana kadar yaz biter diye korkuyorum açıkcası. |
Alıntı:
|
petunya Aşkı..😃
1 Eklenti(ler)
Balkonların vazgeçilmez çiçeği ( bence ) nereye dikseniz yakışır..güzel çiçekleriyle sizi mest eder 😃
|
petunya Aşkı..😃
1 Eklenti(ler)
Bunuda şimdi çektim...
|
petunya Aşkı..😃
1 Eklenti(ler)
foruma nasıl güzel fotoğraf yüklerim ona uğraşıyorum...
|
Tohumdan petunya..
4 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardağın tohumunu paylaştığı petunya açmaya başladı. Çok teşekkür ederim akçabardak ;);) İlk defa tohumdan petunya büyüttüm. Bende tohum almayı çok isterim, paylaşmaktan da mutluluk duyarım.
|
çoşmadı gitti..
2 Eklenti(ler)
Bu yıl bir türlü istediğim gibi olmadı...Beceremedim...Bundan sonrada olmaz,tohum bari verse...
|
1 Eklenti(ler)
Azcık gelişme var galiba...:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025