agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Petunya (Petunia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3442.htm)

-Esin- 27-06-2014 14:24

Yok gübreden böyle olmaz, çiçek coşturan şişesinin üstünde yazılan miktara göre vermişsinizdir diye düşünüyorum ama zaten fazla bile kaçmış olsa yapraklar böyle sararmaz, kararıp kurur, yanardı. Rica ederim, önemli değil. Umarım düzelirler.

Size de iyi günler dilerim

gulizgul 27-06-2014 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1300052)
Yok gübreden böyle olmaz, çiçek coşturan şişesinin üstünde yazılan miktara göre vermişsinizdir diye düşünüyorum ama zaten fazla bile kaçmış olsa yapraklar böyle sararmaz, kararıp kurur, yanardı. Rica ederim, önemli değil. Umarım düzelirler.

Size de iyi günler dilerim

Şişenin üzerindeki miktara göre verdim, En güzeli bekleyip görmek, konuyu ta ilk sayfadan bu yana okudum , budamanın çok iyi geldiğini yazan arkadaşlar var , bende şimdi acaba bende budasam mı diye düşünüyorum, Ne dersiniz ? Birde ben eklediğim fotoğrafı göremiyorum, nedendir acaba..:confused:

ilk_nur 02-07-2014 07:28

2 Eklenti(ler)
Petunyayı geçen sene hazır almıştım,çok güzeldi ama kuruyunca bu sene tohum alıp diktim,şimdilik çimlendiler,umarım dahada büyüdüklerini çiçek açtıklarını kısa zamanda görebilirim.Çok yavaş büyüdükleri kesin,bu gidişle çiçekleri kışınmı açacak ne :)

Eklenti 506269

Eklenti 506270

maya 03-07-2014 14:05

Benim güzel kokulu kardeş katilim de kırmızı örümcekler tarafından istila edildi :mad: Ne olduğunu anlar anlamaz ilaçladım ama bakalım kurtarabilecek miyim yavruyu? :(

hira 27-07-2014 17:36

1 Eklenti(ler)
Budadığım petunyalarımdan bazıları yeşerirken bazıları hala kuru kaldı. Budamak yaradı bu yavrucaklara..

murvettuncer 29-09-2014 21:51

2 Eklenti(ler)
MERHABA BU YAZ 2 SAKSI PETUNYA YETİŞTİRDİM. Biri canlı biri kurudu.seneye daha çok çeşit ekmek üzere.

murvettuncer 29-09-2014 22:07

1 Eklenti(ler)
Sarkan petunyamın görüntüsü....

maya 21-10-2014 08:45

Merhabalar, petunyasından tohum alabilen var mı? Ben kurumuş çiçekleri toplayıp bayağı bir kurcaladım ve çok küçük, tohum olup olmadığını anlayamadığım birşeyleri ayırmaya çalıştım :o Daha önce petunya tohumu görmediğim için de emin olamadım doğrusu. Benim mor canavar, çok güzel kokulu ve bereketli bir prensesti. Açıkçası çoğaltmak güzel olurdu :o

sar-dunya 21-10-2014 09:19

Petunya tohumları şu mesajdaki gibi görünüyorlar.

Bazı petunyalarda tohum olmayabiliyor; benim gördüğüm kadarıyla katmerli olanlarla iri çiçekli bazı petunyalar tohum yönünden sıkıntılı. Basit eflatun petunyalar ise istemeyeceğiniz kadar çok tohum üretebiliyor :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maya (Mesaj 1326702)
Merhabalar, petunyasından tohum alabilen var mı? Ben kurumuş çiçekleri toplayıp bayağı bir kurcaladım ve çok küçük, tohum olup olmadığını anlayamadığım birşeyleri ayırmaya çalıştım :o Daha önce petunya tohumu görmediğim için de emin olamadım doğrusu. Benim mor canavar, çok güzel kokulu ve bereketli bir prensesti. Açıkçası çoğaltmak güzel olurdu :o

hira 21-10-2014 12:08

Siyah toz şeklinde tohumları oluyor. Çimlendirmeyi başaramıyorum. Toprağa serpiştirdikten sonra üzerini toprakla hafifçe kapattım yine olmadı.Üzerini kapatmayıp toprağı az karıştırdım yine olmadı.

maya 21-10-2014 12:37

Aaayyyyy, katmerli, kokulu prensesim bunlardan çok döktü ama ben dahlia'mı yiyen kurtçuğun ürününden olduğunu düşünüp toplamadım bile :o Keşke bu soruyu önceden sorsaydım diye kendime kızdım şimdi :mad: tüh :o

eceyıldız 28-02-2015 11:14

Geçen hafta petunya tohumlarını ektim kaç günde çıkıyor bu tohumlar acaba...

kkale71 28-02-2015 11:24

benim tohumlar 15 günde çimlendi çok küçükler daha bakalım sonu ne olacak birde geçen sene gibi verimli olmuyor diyorlar çiçekleri küçük olur diyorlar sonuçta hibrit.

gökhan Arslan 21-03-2015 18:29

3 Eklenti(ler)
3 aya kadar nasıl da güzel olacaklar :))

gökhan Arslan 01-05-2015 16:20

5 Eklenti(ler)
Hızla büyüyorlar :)

erdem123 09-05-2015 18:23

4 Eklenti(ler)
Siyah Petunya görmeye hazır mısınız ? :D kalite biraz düşük ama idare edin derim. Yeni aldım, bugün aldım çok sevdim elimden gelse yatağımın ortasına dikeceğim. Simsiyah.. ne mor ne mavi ne koyu kırmızı. Tek sorum var bahçeye miiiii yoksa saksıya mııı

bay tömürcek 09-05-2015 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erdem123 (Mesaj 1377189)
Siyah Petunya görmeye hazır mısınız ? :D kalite biraz düşük ama idare edin derim. Yeni aldım, bugün aldım çok sevdim elimden gelse yatağımın ortasına dikeceğim. Simsiyah.. ne mor ne mavi ne koyu kırmızı. Tek sorum var bahçeye miiiii yoksa saksıya mııı

Gerçekten harika maşallah ;) Bence saksıya dik ve bolca güneş alan biyere yerleştir :p Gözünün önünde olsun sürekli ;) Bahçede bazen şiddetli yağmur yere yapıştırabiliyor petunyanın nazik çiçeklerini ve yapraklarını.

celalim01 10-05-2015 18:46

Yani bence de çok harika ,bulunmayacak bir renk ,göz önünde bulundurup çoğaltmalısınız.

Laleci_03 10-05-2015 19:07

Vaay!. :D Çok asil duruyor, maşallah ;) Bende de beyazı var, acilen bu renkten bulup Beşiktaş fanatiği bir saksı hazırlamam lazım :D

B e t ü l 10-05-2015 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1377432)
Vaay!. :D Çok asil duruyor, maşallah ;) Bende de beyazı var, acilen bu renkten bulup Beşiktaş fanatiği bir saksı hazırlamam lazım :D

Merak etme yakın zamanda senin için iki rengi birarada bulunduranı üretirler. Böylece yer sıkıntın da ortadan kalkar.:))

Laleci_03 10-05-2015 21:42

Ooo şahane olur vallahi :D :D

erdem123 10-05-2015 22:38

Bencil biri değilim umarim yaşatirim. Tohumlarini muhakkak yollarim sizlere ama mendelev deneylerini duymuşsunuzdur. Hizlica anlatiyorum bu Siyah petunyanin çaprazlandiği melezlerin tohum olarak çikmasi çok yüksek bi ihtimal. Anca bir kaç nesil sonra saflaşirlar tüm melezler çika çika. Ama yani herhalde 300 tohumdan 50si siyahtir :D değilse de canimiz sağolsun.. canli olsun bizim olsun

Artemisya 20-05-2015 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan Arslan (Mesaj 1375062)
Hızla büyüyorlar :)

Gökhan bey çok güzeller, tohumla siz mi yetiştirdiniz.. eğer öyleyse hangi tohumdan kullandınız? minyatür petunya değil mi resimdekiler?
Ben de on gün önce petunya tohumu ektim geçen baktım yeni baş göstermişler, onlar büyüyüp açana kadar yaz biter diye korkuyorum açıkcası.

gökhan Arslan 26-05-2015 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya (Mesaj 1380466)
Gökhan bey çok güzeller, tohumla siz mi yetiştirdiniz.. eğer öyleyse hangi tohumdan kullandınız? minyatür petunya değil mi resimdekiler?
Ben de on gün önce petunya tohumu ektim geçen baktım yeni baş göstermişler, onlar büyüyüp açana kadar yaz biter diye korkuyorum açıkcası.

Sayın artemisya teşekkür ederim :) Evet kendileri minyatür petunya ;) Izmir'de bayındırdan gelen çiçekçi bir abimiz var ondan iki senedir fide almaktayım. Geçen yıl inanılmaz güzel oldular ama bu sene bir haftalığına Ankara'ya gelmiştim döndüğümde hepsini kurumuş halde buldum. Sizinkiler yaz sonuna kadar açar mı bilmiyorum tohumdan yetiştiren üyelere sormak lazım :)

murattyildizz 20-06-2015 13:04

petunya Aşkı..😃

1 Eklenti(ler)
Balkonların vazgeçilmez çiçeği ( bence ) nereye dikseniz yakışır..güzel çiçekleriyle sizi mest eder 😃

murattyildizz 20-06-2015 15:22

petunya Aşkı..😃

1 Eklenti(ler)
Bunuda şimdi çektim...

murattyildizz 20-06-2015 16:30

petunya Aşkı..😃

1 Eklenti(ler)
foruma nasıl güzel fotoğraf yüklerim ona uğraşıyorum...

sumeyra47 23-06-2015 17:23

Tohumdan petunya..

4 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardağın tohumunu paylaştığı petunya açmaya başladı. Çok teşekkür ederim akçabardak ;);) İlk defa tohumdan petunya büyüttüm. Bende tohum almayı çok isterim, paylaşmaktan da mutluluk duyarım.

murattyildizz 27-07-2015 17:24

çoşmadı gitti..

2 Eklenti(ler)
Bu yıl bir türlü istediğim gibi olmadı...Beceremedim...Bundan sonrada olmaz,tohum bari verse...

murattyildizz 01-08-2015 20:00

1 Eklenti(ler)
Azcık gelişme var galiba...:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025