agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Petunya (Petunia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3442.htm)

dağçiçeği 18-05-2013 23:57

Ben ilk defa Petunya büyütüyorum hele ki tohumdan hiç yetiştirmedim. Acemiyim bu konuda fakat şansınızı deneyin bence. Zaten çimlenmişler. :) Çok sık şekilde büyürlerse ilerde başka saksılara aktarırsınız. Şu an için bir şey söylemek için etken.
Bence bol ışık alsınlar çabucak büyüteceklerdir.

abone34 19-05-2013 13:06

[QUOTE=affan dede;1156852]Merhaba herkese :)

Benim de 5-6 gün önce ektiğim tohumlarım çimlendiler :) ben tohumların yarısı nasılsa çimlenmez diye biraz fazla tohum kullandım sanırım şimdi saksımda bir sürü minicik minicik petunyacıklar var ;) bu çimlenenlerin hepsi erişkin boya ulaşır mı? eğer öyle olacaksa bir kısmını daha sonra başka saksıya mı transfer etmem gerekiyor? Şu an bu durumdalar :p

http://m1305.hizliresim.com/19/l/n6n87.jpg[/QUO
Bende bu sene heveslenip tohumla büyütmek istedim ama pişman oldum.çok uzun sürüyor.Acemilikte vardı.iki hafta boyunca hızlı bir şekilde büyüdüler sonra büyümeleri durdu bende sizin gibi çok sık dikmişdim ve diktiğim kap derin değildi (kökleri çok uzun oluyor ve derine gidiyor)..sonra onları tek tek kürdanla ayırıp daha seyrek diktim..bir iki hafta büyüyüp yine durdular ve bu böyle devam etti en son..bizim oradaki fidanlığa değişik türlerden 0,50 kuruşa fide gelmişdi 10-15 civarı fide alıp diktim iki haftada hepsi çiçek açıp çoştu..Benim tohumlarıda bahçede değişik yerlere diktim. Onlarda yavaş yavaş büyüyor, 1-2 haftaya çiçeklenirler sanırım (yaklaşık 3 ay oldu)... Bir dahada tohumdan bir şey yetiştirmeye tövbe ettim.. en güzeli fide alıp dikmek

abone34 19-05-2013 13:54

4 Eklenti(ler)
çiçeksiz olanlar ve duvar dibindekiler tohumdan büyüttüklerimiz diğerleri fide...bu ara 3-4 günde bir yaprak bitleri için arap sabunuyla fısfıslıyoruz..

ahmeter 19-05-2013 16:37

1 Eklenti(ler)
petunia

dağçiçeği 19-05-2013 17:00

Farklı renklerin bir arada olduğu saksılar görsel şölen :)

ebrulim77 27-05-2013 12:36

geçen günki yoğun kavurucu sıcak hava sarkan petunyalarımı mahvetti.çiçekle çevrili saksısı hüzünlü bir hale büründü resmen :( bende o gün bol suladım sönmüş yaprakları kendine geldi ama solan pörsüyen çiçeklerini kopartınca resmen kel gibi kaldı.işin kötüsü açmaya yakın tomurcukları dahi kurumuştu.şimdi yoğun bakım altında.dün akşam vilmorin katarak suladım..geçen akşam tüm bitkilere yaprak gübresi püskürttüm. petunyamada verdim.sanki o sıcaklardan sonra,uzayan dallarında yaprakları küçüldü.belki çiçekleri ortadan kalkınca dallarını yeni farkettim.şimdi o güne göre toparlandı gibi...aceba tekrar yoğun çiçek açarmı :(

bay tömürcek 27-05-2013 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ebrulim77 (Mesaj 1161402)
geçen günki yoğun kavurucu sıcak hava sarkan petunyalarımı mahvetti.çiçekle çevrili saksısı hüzünlü bir hale büründü resmen :( bende o gün bol suladım sönmüş yaprakları kendine geldi ama solan pörsüyen çiçeklerini kopartınca resmen kel gibi kaldı.işin kötüsü açmaya yakın tomurcukları dahi kurumuştu.şimdi yoğun bakım altında.dün akşam vilmorin katarak suladım..geçen akşam tüm bitkilere yaprak gübresi püskürttüm. petunyamada verdim.sanki o sıcaklardan sonra,uzayan dallarında yaprakları küçüldü.belki çiçekleri ortadan kalkınca dallarını yeni farkettim.şimdi o güne göre toparlandı gibi...aceba tekrar yoğun çiçek açarmı :(

Petunyanızın uçları kurudu diyorsanız alın makası güzelce bir derin budama yapın sonra besin verin yeni çıkan taze dallar eski görüntüsüne kavuşturur petunyanızı petunyalar budanmaktan çok hoşlanıyor hatta budamayınca dalları bozuluyor yaprakları yapış yapış oluyor.

onur eyyüpoğlu 27-05-2013 17:44

Bende de mor petonyalar vardı. Suyu çok severler. 30-40 cm kadar sarkabilirler, hatta yanında başka bitki varsa rahatsız edebilirler. Bu yüzden en iyisi saksısını duvara asamak.

ebrulim77 29-05-2013 09:19

bay tömürcek haklısınız benimde aklıma geldi.burada yazılanları da okuyunca budamanın işe yarayacağını düşündüm ama kıyamadım üzerinde çiçekleri var ama eskisi gibi değil.birkaç gün takibe alayım,eğer çok daha mutlu bir petunyam olacaksa budama yapacağım....

Emine Akman 02-06-2013 19:33

1 Eklenti(ler)
Tanıştırmama izin verirseniz bu da benim katmerli,sarkan petunyam 2 aydır güzelliğini esirgemedi sağolsun.

Eklenti 413124

canannuman 03-06-2013 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emineakman79 (Mesaj 1164625)
Tanıştırmama izin verirseniz bu da benim katmerli,sarkan petunyam 2 aydır güzelliğini esirgemedi sağolsun.

Eklenti 413124

Gölgedemi güneştemi bakımını nasıl yaptınız acaba. Ben hem kızgınım hemde ayrılamıyorum petunyadan yapış yapış olup duruyor her seferinde.
Maaşallah 2 aydır böyle neşeli ise güzel bakmışsınız MAAŞALLAH.

Emine Akman 03-06-2013 23:23

Tesekkur ederım Canannuman ağzınız,diliniz bal yesin,çok mutlu etti beğenininiz. Geçen yıl burdaki semt pazarından yine bunun gibi sarkan ama yalınkat kırmızı bir petunya almıştm. Eylüle dek, çiçekli ve coşkuluydu. Ona ne yaptysam buna da aynını yaptm. Resmi küçültmek için kalitesiyle de oynadım o nedenle gercek güzelliğini inanın yansıtmamış bu resim, sürekli açan şakayık gibi bu bitki. Benim yaptıklarım aslında HEP sitede öğrendiklerim:) Petunyanın olduğu balkon kuzeye bakıyor, sadece sabah güneşi alıyor saat ona dek. Her gün saksının altından damlamaya başlayıncaya dek 1 kiloya yakın su veriyorum, susuzluğa tahammülü yok. Şimdiye dek de 2 kez fosfor ağırlıklı gübre verdim. Aslını isterseniz benimkinde de biraz yapış yapışlık var ama çok değil.Bir de her gün geçen çiçeklerini topluyorum, uçlardan, budama sever petunyalar diyorlar ama bu nasıl budanır dıye.... bazen dusunmuyor degılım, keyfı kaçmadgı surece makas yok bu guzele, tekrar tesekkur ederim.

iyiarama 25-06-2013 09:58

bu bitkiyi evin içinde salonda balkonda 12 ay yetiştirebilirmiyiz.

iyiarama 25-06-2013 10:13

http://img440.yukle.tc/images/6661fotograf_3.JPG

tanesini 0.50 tl den 3 tane almıştım. 3 haftada bu seviyeye geldiler. umarım 2-3 ay dururlar. direk güneş görmüyor ama izmirin sıcagı balkonda rahatsız edebilir.

zebra 09-07-2013 08:18

Merhaba arkadaslar,

Petunyalarin tohumlarini nasil alinmasi gerektigini, bazi videolar izleyerek ogrendim. Ama benimkilerde tohum yok gibi. Acaba hibritlerde tohumsuz olma ihtimali var mi acaba?

iyiarama 11-07-2013 20:20

Petunyalarım hiç bir eksik problem yokken bir anda kökünden kurudu. Sorun ne olabilir. Aynı saksıda 5 kök vardı bir tane kaldı

ankfantoma 23-07-2013 00:17

Arkadaşlar ben de 5 adet değişik renk petunya fidesi ekmiştim..Şimdi çok güzel oldular..En kısa sürede fotoğraf ekleyeceğim..Balkonda duruyorlar ve Balkonum Batıya bakıyor.Öğleden sonra 1-2 arası güneş almaya başlıyorlar.
İşin püf noktası 2 günde bir ya sabah erken ya da akşam güneş batmaya yakın suluyorum ama en önemlisi solan her çiçeği üşenmeyip hemen kesiyorum.Bu da bitkiyi kuvvetlendiriyor..Solan çiçeğe güç harcamıyor yani.Ben solan çiçekleri budadıkca o da daha gelişiyor..:)
Ben hayvan gübresi vermedim..İzmirden bir siteden "Sıvı Mikrobiyal Organik Gübre" getittirdim.2 defa onu verdim gübre olarak.Bu hafta 3. gübrelemeyi de yapacağım bakalım..
Bu sıvı gübreler hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.BU sıvı gübreler yeterli midir, yoksa başka gübre de kullanmamız gerekir mi...
Bol çiçekli günler dilerim..
Saygılarımla..

ankfantoma 23-07-2013 23:25

Petunyalarım

4 Eklenti(ler)
Dün çok uğraşmama rağmen foruma fotoğraf yükleyemedim.Devamlı hata verdi.Onun için link vererek yükleme yapmıştım..Bugün yeniden foruma yükleme yaptım.

supurman 25-07-2013 16:27

çiçek hakkında yardım

2 Eklenti(ler)
annem petunyalarım öldü atacakmış ben pek anlamam ama atacaktı ben çöpe atılmasına kıyamadım. üzerinde minik noktalar var sanki bir canlı yumurtasını bırakmış gibi, solmuş yapraklarını budamaya çalıştım. yaprakları çok narin dokunmak istemedim ne yapmam gerekir çok narin görünüyor dokunmak istemedim yeniden nasıl canlandırabiliriz?:confused:

ankfantoma 02-08-2013 20:07

Canlandırmak için

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi supurman (Mesaj 1183792)
annem petunyalarım öldü atacakmış ben pek anlamam ama atacaktı ben çöpe atılmasına kıyamadım. üzerinde minik noktalar var sanki bir canlı yumurtasını bırakmış gibi, solmuş yapraklarını budamaya çalıştım. yaprakları çok narin dokunmak istemedim ne yapmam gerekir çok narin görünüyor dokunmak istemedim yeniden nasıl canlandırabiliriz?:confused:

Benim size tavsiyem dalların ortasından yaprak üstünden budama yapın, canlanacaktır.Bunu tüm dallara uygulayabilirsiniz.Bir tür gençlendirme yapmış olursunuz..

bay tömürcek 02-08-2013 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi supurman (Mesaj 1183792)

O gövdesindeki siyah noktalar petunyanın patlayan tohumları. Petunyanın gövdesi yapışkan olduğundan yukardan dökülen tohumlar gövdeye yapışıp kalıyor. Petunyanızı budayın yeniden filizlenip çiçek açıcaktır petunyalar budanmaktan çok hoşlanıyorlar tazelenince daha güzel açıyorlar.

h_dogan 03-08-2013 21:32

1 Eklenti(ler)
Petunyalarımı budadıktan sonra tekrar açtı ama bitki daha çok küçük. ;)

hira 04-08-2013 00:45

petunya budandıktan sonra daha açık yeşil yapraklar açıyor farkındaysanız.. yavru kedicikler budamıştı da benim petunyamı :D hoş, bir çok çiçeğimi budadılar canları sağ olsun napalım:)

bay tömürcek 04-08-2013 03:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1186883)
petunya budandıktan sonra daha açık yeşil yapraklar açıyor farkındaysanız.. yavru kedicikler budamıştı da benim petunyamı :D hoş, bir çok çiçeğimi budadılar canları sağ olsun napalım:)

Evet hira ablacım sana katılıyorum yapraklar daha açık yeşil oluyor budama yaptıktan sonra ;) Ama budanmak hoşuna gidiyor petunyaların tazeleniyorlar ve tekrar çiçeğe duruyorlar :p Bahçıvan kediciklere teşekkür edelim ;)

hira 04-08-2013 03:46

evet tömürcekciğim teşekkür ettim zaten kediciklere, ödül olarak bir kase süt koydum önerine :) daha iyi budama yapsınlar diye :) bu arada nerelerdesin sen tömürcüğüm? göremez oldum seni, özledim yeminle :)

bay tömürcek 04-08-2013 04:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1186915)
evet tömürcekciğim teşekkür ettim zaten kediciklere, ödül olarak bir kase süt koydum önerine :) daha iyi budama yapsınlar diye :) bu arada nerelerdesin sen tömürcüğüm? göremez oldum seni, özledim yeminle :)

Bende petunyalarımı budayacağım ama sürekli suladıkça üstten üstten açıyorlar budayamıyorum şöyle bir durdukları yok ki budasam :p Ablacım ben döndüm buralara sayfamı gezmemişsin sanırım 3 4 sayfa fotoğraf ekledim geldikten sonra ;) Bende sizleri özledim gerçekten ablacım ;)

hira 04-08-2013 04:07

yollayayım benim kedicikleri, tomurcuk falan acımaz budarlar:) yeni fotolarını görmedim tömürcüğüm, en kısa zamanda bakacağım:)

ebrulim77 18-08-2013 16:48

bende az evvel sarkan saksıdaki petunyamı budadım.mayıs sonuna doğru almıştım ama şu ara keyfi kaçtı.baktım dallar kurumuş bir kısmında.cılız dallar oluşmaya başlamış haydi bismillah deyip budayıverdim.üzerinde sadece bir dalı ve ucunda çiçeği var.onu da zavallının morali bozulmasın diye bıraktım.bakalım zaman ne gösterecek belki yeniden tazelenir :rolleyes:

hüzün 12-11-2013 11:53

çok minikler

2 Eklenti(ler)
bu yaz dökülen tohumlardan yeşeren petunyalar

hüzün 10-02-2014 14:13

kış petuyam

2 Eklenti(ler)
kış petuyam

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025