![]() |
Arkadaşım birazdaha erken görmek istersen çiçeğini şubatta da tohumu ekebilirsin. Aldığım pakette öyle yazıyor. Saksıya poşet bağlarsın.
|
bu sene bizim belediyemizde çok cömert davrandı bu konuda her yerde ipek çiçekleri var.
Bende toplamayı istiyorum tohumlarından ama biri görüp birşey söyler diyede çekiniyorum. Cesaretimi toplayıp tohumlardan toplabilirsem seneye benimde rengarenk ipek çiçeklerim olur. |
Belediyenin diktiği çiçeklerden tohum alma konusunda bu yaz arsız davranıp epey tohum topladım.Çiçeklerin yanına oturup gördüğüm bütün tohum keselerini aldım.Zaten ben almasam ziyan olup gideceklerdi.Zaten kimsede görmedi:D Bence sizde toplayabilirsiniz.Hem bizde faydalanırız:)
|
Frezyap Yakınında kipa varsa ki, muhakak vardır. 1,5 ytl' ye tohumu paket içinde satılıyor. Tohum bahçe malzemelerinin olduğu kısmına bak derim...
Ben tohumların yarısını ektim dünya kadar çıktı. Dağıtmakla tüketemedim. Cinside çok iyi... |
Sayın Frezyab ,
Tohumlardan ziyade bence parklarda gördüğünüz kedi tırnaklarından birer dal koparıp hemen dikin.Balkonumda tek yaşatabildiğim parklardan kopardığım kedi tırnakları.Hemen tutuyorlar.1 ay boyunca bir sürü tohum topladım.Tavsiye ederim.5 aydır satın almadığım fide,tohum kalmadı.Hiçbiri istediğim gibi olmuyordu, ama çalıntı dallar tuttu :) |
Evet arkadaşlar gördüğünüz dalları ( çalarak):D:D alıp dikerseniz tutar derlermiş atalarımız. Gördüğünüz ipek çiçeğini kökleyip dikerseniz hemen tutar.
|
Bazen çiçekleri anlamak mümkün değil, bahsettiğiniz çiçekten saksıda benimde var herkes güneşi seviyor diyor ama bendeki güneş gördüğü anda bozuluyor hemen soluyor hemen. Aydınlık ama direkt güneş görmeyen yerde ise son derece keyifli. Hayret herkesin ki güneşin altında dururken bu niye durmuyor üstelik alıştıra alıştıra güneşe çıkarıyorum yine de olmuyor tüm dallar kendini bırakıveriyor.
|
3 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerim tek tek açmaya başladı.Çok güzeller.Keşke bir günde solup gitmeseler...
|
Nihal Hanım, bir günde solduklarına emin misiniz? Akşamları kapanıp ertesi gün yeniden açıyorlar.
|
Ertesi gün tekrardan açan pek nadir oluyor.Ben normalde de böyle olduğunu sanıyordum:S
|
|
Aman nazar değmesin, bizim tohumlar baharı bekliyor, şimdi toprağa eksem böyle olmaz mı?
|
Eklediğim fotoğraflar 2 ay öncesine ait. Şimdi resimdeki gibi canlı değiller. Yavaş yavaş ölüyorlar sanki... Şimdi dikeceğiniz tohumların verimli olaacağını pek zanneetmiyorum. Ama denemekten de zarar gelmez.
|
Alıntı:
|
Emel Yılmaz 'a katılıyorum. Tohumdan yetiştirdiklerim nedense cılız oldu. Ama belediyenin diktiklerinden aşırdığım çeliklerin durumu yukardaki #232 nolu mesajımda:D Sakız sardunyası aldım peysajcıdan ama yaşatamadım. Apart bir otelin bahçesinden aşırdığım çeliklerinse maşallahı var...
|
Sayın Zeferan, suda bekletmenize gerek yok hemen toprağa alın bence. Hemen tutar, üstüne bir de hemen çiçek açar.
|
Mesajınızı daha yeni okudum. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Sabah ilk işim onları toprağa dikmek olucak. Kendime bayram hediyesi yapıcam. :)
|
1 Eklenti(ler)
Yalın kat ipek çiçeğim büyük çiçekli ve devamlı açıyor. Uzun saksıya bir dal dikmiştim. Bütün saksıyı sardı,balkondan aşağıya bir birbuçuk metre uzadı. Hiç bakım istemiyor diyebilirim.:)
|
bu çiçekcikler için kış bakımını nasıl yapacağız peki? Benimkiler çiçeklerini vermemeye başladığından beri içeri aldım. Üzerlerinde de beyaz pamukçuklar oluştu. Soğukta bırakmamak doğru bir hareket mi?
|
Sayın tina kedi tırnağı için kışın yapabileceğiniz bir şey yok. Zira kışın ölüp baharda döktükleri tohumlardan yeniden yeşerecekler. O beyaz pamukçuklar bitkinin artık son evresine geldiğini bildiriyor. Bir süre sonra gövdeleri incelecek ve kararacak, sonra da çütümeye başlayacak. Onları koparıp atın. Döktükleri tohumlardan gelecek bahara yeniden yeşerirler.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim kedim tırnaklarım şimdi yoklar ama :D
|
Sayın toprak12, üzülmeyin bu yıl yenilerini, hatta çok daha güzellerini dikersiniz. Kimbilir belki dökülen tohumlar size sürpriz yapmıştır...
Geçen seneki kedi tırnaklarımın tohumları dökülmüştü saksısına... Yeni farkettim, küçüçük kedi tırnaklarım olmuş... Güneşe koydum ve suladım.... |
kedi tırnaklarının tohumlarını hersene zevkle diker,bahçemden saksılardan hiç eksik etmem.ayrıca tozlaşma yaparak birçok değişik renkler elde ettim. saksılarımı şimdi yağmur da bırakıyorum.yeşillenmeye başlarlar.
|
Alıntı:
bu arada berim kedi tırnaklarım çimlenmeye başladı.:p bu kışı nasıl geçirecekler bilmiyorum.işşallah bu kış donmazlar.:rolleyes: |
Kedi tırnaklarınız çimlenmeye başladılarsa biz de tohumlarımızı gecikmeden dikelim.
|
İstanbul için Kapalı alanda ekiyorsanız hemen ekimi yapın. Açık alanda ise bu ay sonunu bekleyin.
|
Yarından tezi yok saksıları bir kontrol edeyim, benimkilerinde yavaş yavaş çimlenmeye başlaması gerekiyor.
|
Benim saksim cimlenmis. Kis cok sert geciyor burda. Nasil yeniden cimlenmisler anlamadim ama umarim saglikli buyurler. Biraz buyudukten sonra topragini degissem nasil olur acaba? Koca kis gecti ustunden. Cok minikler su anda.
|
Arkadaşlar cuma günü Bim'e çiçek tohumu gelmişti.Baktım bu tohumdan var aldım.Şimdi ben bunları acaba evde mi çimlendirsem yoksa direk balkon saksısına mı ekeyim ne dersiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025