![]() |
Direk balkon saksısına ekin. Ekimi yüzeysel yapın üzerine fazla torf veya toprak atmayın. Tohumlar çok küçük olduğu için çıkmada güçlük çekebilir. Torfun aralarına gitse yeterli.
|
Benimkilerde hiç çimlenme yok. Dün çiçekciden fide olarak yenilerini aldım. Geçen yıldan kalanlar (ki yıllardır ne güzel çimlenip çiçekleniyorlardı) niye çimlenmedi diye düşünüyorum?
|
Sayın Buket Aknar sizin çiçekleriniz o yıllarda şansınıza bahara kadar kalıp çimlenmiş.
Normalde Karıncılar taşır rüzgar taşır kalanlarda derine düşüp çürür. Zaten toz zerreciği gibi çok ufak. Yazın çiçekler tomurcuk yaptıkca tomurcuğu koparıp koparıp ufak naylon pakete doldurursanız daha isabetli olur. |
Sayın Tekin bilgi için teşekkür ederim.Bu gece Bartın'da gece sıcaklığı eksilere düşebilir miş, yine de ekeyim mi?
|
kedi tırnağı
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl parklarda solan çiçeklerden topladığım kedi tırnağı tohumlarımın çimlenmesi.
|
Bende ektim bakalım ne zaman çiçeklenirler....
|
Benimkiler de çimlendiler ve çimlenmeye devam ediyolar. Henüz çok minikler ama.
|
Arkadaşlar kedi tırnağı çiçeğinin tohumları nasıl oluyor? Ben de biraz tohum var. Yuvarlak düğme gibi üstünde minik tohumlar var. İnşallah tohumlar kedi tırnağıdır.
|
1 Eklenti(ler)
Bir kapsülün içinden çıkar, çok minik tohumlardır.
Eklenti 74594 |
Kedi tırnağı çiçeğinin yaklaşık 5 mm çapı olan kapsül içinde yüzlerce minnacık 0,5 mm gibi siyah yvarlak toz zerrecikleri gibi parlak siyah renkte dir.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1206122719 |
Çok teşekkürer. Galiba benim tohumlar kedi tırnağı değil.
|
2 Eklenti(ler)
Çiçekçiden aldığım kedi tırnaklarımın kök yapısı odunsu,
resimde görüldügü gibi bana yayılan bir his vermedi. Bunun türü farklı olabilir mi? |
Aslında ben bu tohumlar ne tohumu bölümüne bendeki tohumların resmini ekledim. Taşımasını bilmediğim için buraya ekleyemedim. O bölüme girip bakabilirseniz bendeki tohumları daha iyi anlarız.
|
Kedi tırnaklarının direk güneş ışığı altında durması uygun mudur?
|
Kedi tırnakları bildiğim kadarıyla güneşten etkilenmiyorlar.
|
Kedi tırnağı güneşi çok seviyor. Yarı gölgede ve gölgede pek büyümüyor. Ben geçen yıl denedim. Direk öğleden sonra ve akşam güneşini alan balkonda çok güzel serpildi çiçeklendi. Sabah güneşini öğlene kadar alan bahçede ise çok cansız kaldı..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bende de var kedi tırnağı her yıl saksıya döküğü tohumlardan tekrar çıkar. Yazın düzenli sulanmasada o güzel çiçeklerini sizden esirgemez.
|
Kedi tırnakları için sadce torf yeterli midir yoksa uygun bir karışım mı yapmalıyım?
|
Gelişimi
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Habibe çok güzel büyümüşler, hatta tomurcuklanmışlar. Bence bir an önce al sen onları yerlerine daha güzel büyüsünler:)
|
Arkadaşlar bimden Kadife ipek çiçeği(kedi tırnağı)tohumu almıştım.Ektim bir kaç tane ucu siyah nokta gibi tohumlar çıkmaya başladı.Sonra onlar kayboldular.Ben azimle boş saksıyı sulamaya devam ettim.Şimdi tekrar tohumlar çimlenmeye başladılar.Yalnız çok cılızlar ve ne kadar sulamalıyım güneş mi sever gölge mi bilemiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
|
Sayın emre 2000 pek fazla sulamayın toprağıda kurutmayın fısfıslasanız daha iyi olur kedi tırnakları tohumları bu aralar minik minik çıkmaya başlıyolar. Güneş alan bir yere koyabilrsiniz. Acele etmeyin büyüyceklerdir...
|
Cevabınız için teşekkür ederim.
Sayın giz3m, salonum öğleden sonra güneşi alıyor.Camın önünde kaç saat kalsınlar? |
2 Eklenti(ler)
Gün boyu güneşde kalsınlar. Ayrıca şaşırtma yapmanıza gerek yok. Şaşıtma yapılınca duraklama yapıyor bir müddet.
|
kedi tırnagı çiçegi
sn emre2000 kedi tırnagı çiçeini bimdem mi aldım dediniz yanlış duymadım demi bimde satılıyormu böyle çiçekler
|
Sayın emre2000 ben de tohumlarımı BİMden aldım. Ekeli 2 ay kadar oldu. Tohumdan 1 aydan çıktılar. 1 aydır da 2cm de kaldılar. Tohumların kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Ama umudu mu da kaybetmedim. Zaten tohum çimlendirip büyütmeyi, şans işi olduğunu düşünüyorum.
|
Sayın Züboli genelde nisan gibi bim'e çiçek fiyatları da çok uygun oluyor.Lilium ve sümbül soğanları gibi.Çiçek saksıları ve çiçek toprağı geliyor.(toprağın 20 litresi 2 ytl idi)Takip etmek lazım.Artık seneye kaldı :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025