agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Kasımpatı (Chrysanthemum) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1660.htm)

ayhat 30-10-2009 11:26

Müjgan Hanım muhteşem olmuşlar ya ben kıskanç bi insan olmamakla övünürken birtek çiçekleri kıskandığımı farkettim yani bu düşünce "keşke benimde böyle çiçeklerim olsaydı" eğer bir kıskançlık belirtisisiyse. Emeğinize sağlık ve kocaman bir maşallah onlara.

Adalet Yağcı 30-10-2009 11:32

Alıntı:

Adacım senin ve Orkun için geçen yıldan sözüm var ,siznkiler hazır ,sergi dönüşü göndereceğim.
Sevgili Müjgan, şu sıralar ne kadar meşgul olduğunu biliyorum, hiç acelesi yok, zaten bu mevsim geçti artık, seneye seyrederiz bu güzelliği bahçemizde.

Ankara sergini görmeyi çok isterdim, Cumhuriyet Kadınları...
Ankara da oturan arkadaşlarımız kaçırmazlar inşallah.
Bir başlık açıp resimlerini bizlerle paylaşmayı düşünmezmiydin, gidemeyenler de görürdü.

Müjgan Yılmaz 30-10-2009 11:48

Sevgili Dostlar
Mutluluklar paylaştıkça büyür ya,Güzellikler de paylaştıkça daha keyifli oluyor.
Sevgili Ada,Limon,Ayhat hepinize binlerce teşekkür,beni mutlu ettiniz.

Başbahcivan 31-10-2009 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi imiathiel (Mesaj 524369)
bir de kasımpatılarımı unlu bit belasından uzak tutabilsem.. sürekli sarıyorlar deli edecekler beni!

Sayın arkadaşım unlu bitler için (Folidol veya Durusban-4)bu ilaçları kullanırsanız kurtulursunuz 1 lt suya 2 cc karıştırılır bitkilerin üzerine püskürtme usulü uygulanmalıdır.

günebakan 01-11-2009 14:01

1 Eklenti(ler)
Sizlerin kasımpatıları görünce dayanamadım. Bu güzeli aldım bugün:)

Eklenti 112544

ankara 01-11-2009 14:10

Bende dün sakaryadaki çiçekçilerde istediğim kasımpatılardan gördüm büyüklüğü sevgili günebakanınki gibiydi acaba baharı bekleyip çelik almayla uğraşmadan onu alsam mı?alırsam hemen bahçeye dikme imkanım yok ilkbahara kadar balkonda ankaranın soğuğunda durcak.Birşey olurmu?

günebakan 01-11-2009 14:27

Sevgili Ankara resim sakın yanıltmasın sizi telefonla çektiğim için büyük görünüyor olabilir.Çiçekleri küçük:)

ankara 01-11-2009 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 526030)
Sevgili Ankara resim sakın yanıltmasın sizi telefonla çektiğim için büyük görünüyor olabilir.Çiçekleri küçük:)

Sevgili günebakan yanılmış olabilirim tabi uzaktan bir fotoyla görme imkanım varsa sevinirim :)

günebakan 01-11-2009 14:39

1 Eklenti(ler)
Uzaktan çekilmiş fotoğraf:)

Eklenti 112553

ankara 01-11-2009 14:42

Çok teşekkür ederim fotoğraf için :) benim dediğimde bu boyutta,alsam mı karar veremedim ilkbahara kadar dayanırmı acaba balkonda saksıda?eve alsam kaloriferler yanmaya başladı sanıyorum kasımpatı için sıcak olur.

nevsune 01-11-2009 15:49

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankara (Mesaj 526037)
ilkbahara kadar dayanırmı acaba balkonda saksıda?

Benim kasımpatım geçen yıl kışı balkonda geçirdi, bu yıl gayet iyi durumda. Ona güvenerek yeni çeşitler ediniyorum:) Zaten bahçelerde de görürsünüz Ankara'da kasımpatları, hiç birşey olmaz merak etmeyin. En kısa zamanda o bordo renklisini de alacağım.
Eklenti 112566

Haa aklıma gelmişken Koçtaş, Bauhaus gibi yapı marketlerde böyle mevsimlik çiçekler daha ucuz oluyor. Örneğin ben yukardaki fotoğrafta gördüğünüzü Koçtaştan 2 lira civarında aldım. Boşa Sakaryada fazla para ödemeyin bence.

ankara 01-11-2009 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 526061)
Benim kasımpatım geçen yıl kışı balkonda geçirdi, bu yıl gayet iyi durumda. Ona güvenerek yeni çeşitler ediniyorum:) Zaten bahçelerde de görürsünüz Ankara'da kasımpatları, hiç birşey olmaz merak etmeyin. En kısa zamanda o bordo renklisini de alacağım.
Eklenti 112566

Haa aklıma gelmişken Koçtaş, Bauhaus gibi yapı marketlerde böyle mevsimlik çiçekler daha ucuz oluyor. Örneğin ben yukardaki fotoğrafta gördüğünüzü Koçtaştan 2 lira civarında aldım. Boşa Sakaryada fazla para ödemeyin bence.

Çok teşekkür ederim sevgili nevsune :) koçtaşa geçen hafta gitmiştim kasımpatı görmedim,bauhausta varmıdır acaba?Bende sana ve senin kasımpatına güvenerek alacağım,umarım benimkide seninki gibi dayanıklı olur.

nevsune 01-11-2009 16:55

Bir süredir gitmiyorum ben de ama vardır mutlaka. Tam zamanı şimdi, olmazsa olmaz:) Ben Koçtaşa çarşamba günü gitmiştim ama fazla çeşit yoktu. Bence Bauhaus çeşitleriyle daha iyidir.

Benim geçen yıldan deneyimlerime göre kasımpatı kalender bir çiçek. Fazla bir bakım beklemiyor. Ben yazın çelik alıp dağıtmıştım, şimdi o çeliklerden çiçekler fışkırıyormuş. Gerçi ben kendiminkini büyük saksıya aldığım için hala köke çalışıp tomurcuk veremedi. Bir çeliği ise gönderemediğim için küçük bir saksıya almıştım, o tomurcuklandı yakında açar.

Sözün kısası yetiştirmesinde bir sorun yok.

ankara 01-11-2009 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 526090)
Bir süredir gitmiyorum ben de ama vardır mutlaka. Tam zamanı şimdi, olmazsa olmaz:) Ben Koçtaşa çarşamba günü gitmiştim ama fazla çeşit yoktu. Bence Bauhaus çeşitleriyle daha iyidir.

Benim geçen yıldan deneyimlerime göre kasımpatı kalender bir çiçek. Fazla bir bakım beklemiyor. Ben yazın çelik alıp dağıtmıştım, şimdi o çeliklerden çiçekler fışkırıyormuş. Gerçi ben kendiminkini büyük saksıya aldığım için hala köke çalışıp tomurcuk veremedi. Bir çeliği ise gönderemediğim için küçük bir saksıya almıştım, o tomurcuklandı yakında açar.

Sözün kısası yetiştirmesinde bir sorun yok.

:) çok sevindim gerçekten.yarın ilk işim gidip kasımpatı almak olacak

çiçeksever 02-11-2009 15:11

Arkadaşlar!Tansaştan 1,5 tl ye aldım.Beyaz,sarı ve kırmızının tonunda olmak üzere 3 renk vardı.

ankara 02-11-2009 16:56

1 Eklenti(ler)
Bende bugün koçtaştan 2 tane kasımpatı aldım :) tanesi 1,95e,ne kadar zamanda bir sulamam gerekiyor?çiçekleri döküldükten sonra sulamayı azaltcakmıyım kışın pek fazla sulamam gerekmez heralde?

lenavita 14-11-2009 11:38

çiçeklerde olmasa

selam arkadaşlar,benimde kasımpatım çiçek açtı ve öyle mutluyumki ,bembeyaz
ilk tomurcuklarını iyiki kesmişim şimdi daha gür ,bu siteden ögrenmiştim .
hepte ziyaret ederim herkezin gönüllerine saglık.
bende artık paylaşıcam bildiklerimi :)herkeze bay .

acemifüsun 14-11-2009 14:09

Sevgili lenavita hoş geldiniz:) Kasımpatlarınız için buradaki bilgileri uygulayıp iyi sonuçlar almanız ne güzel. Fakat Türkçeyi özenli ve doğru kullanma konusunda hem site yöneticilerimiz hem de biz site üyeleri çok dikkatliyiz, sizlerden de aynı özeni göstermenizi bekliyoruz, sevgiler:)

nuzel 03-12-2009 10:48

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar resimdeki kasımpatıdan kimsede varmı? Varsa baharda çelik isterim.

idris şenol 03-12-2009 11:07

çocukluğmda bahçemizde kasım patılar vardı
ben bu kokuya hayrandım aradan yıllar geçti bizim ordaki kasımpatılar tarih oldu ama
bu sene tekrar kasımpatı ekmeye kara verdim nun kokusu beni yıllar öncesine götürüyor:))

begonvil 14 05-12-2009 11:06

2 Eklenti(ler)
Bahçedeki kasımpatılarıma siyah sinek dadandı ama güzel çiçekleriyle beni mutlu ettiler. Tohum almasını öğrensem tohumla üretmeyi düşünüyorum.

sercan1969 05-12-2009 14:33

Nevsune hanım merak etmeyin resimdeki kasımpatılardan bende var.

siniroluyorum 06-12-2009 20:54

Bizim bahçede senelerdir var ancak tohumla üretildiğini hiç duymamıştım geçen gün markette karışık tohumunu buldum hemen aldım:).Tohum nasıl üretiliyor acaba?

member şip 30-12-2009 22:52

1 Eklenti(ler)
Sarı kasımpatı

uzman16 17-01-2010 23:29

1 Eklenti(ler)
Bugün aldığım bu çiçeğin paketinde crisantemo arcebaleno yazıyor.

Buradaki krizantemle pek ilgisi yok sanırım. Benimki yazın açıyormuş. Acaba farklı bir türü mü?

Eklenti 122303

k_donmez 13-02-2010 18:06

Ekim ayında çiçekler açtığı zaman aldığım 6 saksıyı düne kadar muhafaza etmiştim. Dün kontrol ettiğimde üst bölgesi kuruyan dalların diplerinde taze sürgünler oluştuğunu gördüm. Saksıdan çıkardım. Kuruyan dalları budadım. Kalan taze sürgünlerle birlikte topraklı olarak bahçeye diğer Kasımpatıların yanına diktim. Bahçe sezonunu Kasımpatılarla kapatmak çok güzeldi. Bu yıl 7 ayrı renk açacaklar.

siniroluyorum 13-02-2010 18:29

Arcobaleno italyanca karışık renkli anlamına geliyor sanırım crisantemo da krizantem.

dikilisardunya 26-03-2010 20:29

1 Eklenti(ler)
benim kasımpatılar da burada. çok küçük bir kök olarak ,bir arkadaşımın bahçesinden almıştım.bir yıllık .ancak daha çiçeklerini göremedim. sadece yaprak...sizce daha büyük bir saksıya almak onu daha güçlendirir de gelişimini hzlandırır mı.

k_donmez 26-03-2010 21:10

Sayın Dikilisardunya,
Bahçe varsa tam zamanı, yoksa büyük saksıda bol gübreyle bakım ve Ekim ayında güzel çiçekler gelir. Burada anlatılan ara budamaları da uygulayın.

acropora 08-04-2010 13:32

Selamlar, benim bahçemde aralık ayında çiçekleri solan ve kökünden budadığım kasımpatılarım yeniden yeşerdiler geliştiler ve çiçeklenmeye hazırlanıyorlar.
Benim bu tomurcukları budamam gerekiyor mu yoksa bırakayım açsınlar mı? Bu mevsimde Adanada açarlarsa kasımda sağlıklı bir çiçeklenme gösteremezler diye düşündüm.

Konuyu hızla baştan sona okudum ama kesin bir şey çıkaramadığım için sormak istedim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025