![]() |
Seviniriz ablacığım, sonradan pişman olmak yok yalnız:)
|
Alıntı:
|
Bu arada şu an Bauhaus da satılıyor. Tanesi 3,90 tl
|
1 Eklenti(ler)
Birkaç gündür biraz ilgisiz bıraktığım için küstüler sanırım bana. Sarı ve pembe boynunu bükmüş
|
Sevim hanım susuz kalmış olmasınlar:rolleyes:
|
Kasımpatılar suyu çok seviyor:) Benimkiler kışın güneşte, her gün su istiyorlar. Geçen sonbahar aldığım fidecikleri normal bahçe toprağına dikmiştim, yaklaşık Ocak başına kadar açtılar. Daha sonra( en son ağustos başı olmak üzere) 3 defa budandılar. Geçen gün değişik türlerini markette görünce dayanamadım, onlardan da aldım. Küçük saksılarda torfa dikmişler( çimlendirme dışında torfu sevmiyorum, suyunu ayarlamak zor), ben de onları dikdörtgen saksılarıma, etrafını yine bahçe toprağı ile doldurarak geçirdim. Kasımpatılarımı çok seviyorum, kışın renk renk çok hoş oluyor, hem de nazlı bir bitki değil:)
Arada mantar ilacı ve bitler için ilaç ve besin uyguluyorum, o kadar:) |
Sevgili Sevim hanım çok güzeller, güle güle büyütün:) Ben de güzellerimi sizlerle tanıştırayım:)
|
Evet biraz susuz kalmışlardı. Küsmelerinin nedeni susuzluk:o Bugün gönüllerini aldım. Saksılarını ve topraklarını değiştirdim:)
Alıntı:
|
Hakkı beyin kasımpatları geçen sene çok güzeldi. Bu sene nasıllar acaba :)
|
Kasımpatılar suyu çok seviyorlar. Yaprakları su ihtiyacını hemen belli ediyor. Sulayınca da çabucak diriliyor. Uç kısınlarını sürekli kontrol edin Sevim hanım'cım, minik kara sinekler oluyor benimkilerde, hemen ilaçlıyorum..
|
Küllemeye de müsait bir bitki.
|
Haftasonu saksılarını değiştirdim. Sularını verdim. Hemen dimdik oldular. Gülümsediler dedim. Bugün bir öğrencimiz kocaman bir buket öğretmenine kasımpatı getirmiş. Tatlı bir pembe. Bahçelerinden almış galiba. Koca bir dal odama getirdi. Çiçeklerini koparıp bir saksının kenarına iliştiriverdim. İnşallah köklenir
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl sitedeki önerilere uyup iki kez budadım.Güzel geliştiler. 15 Ekim'den bu yana çiçeklerini izliyoruz.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir bahçem olursa böyle öbek öbek kasımpatı yapacağım. Şimdilik saksıda apartmanın bahçesinde baktığım kasımpatım bugün süpriz yapıp açmış ;) Ayrıca Cumhur abi için doğum günü hediyem :)
|
1 Eklenti(ler)
Balkonumdaki kasımpatılar. Geçen sene dikmiştim. Ankaranın sıcak yazına ve dondurucu soğuğuna dayanamaz diye düşünmüştüm ama başardı. Ben de bu sene 4 tane daha aldım ve büyük saksılara ikişerli diktim. Kasım ayında renksizleşen balkonuma baya renk kattılar.
|
Kasımpatlarım
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kasımpatlarım....:rolleyes:
|
kasımpatım
2 Eklenti(ler)
merhabalar kasımpatılar çok güzeller emeklerinize sağlık buda benim kasımpatım :)
|
3 Eklenti(ler)
Benim Kasımpatılarımda Şen doğrusu. :mad::mad:Kim demiş sadece Hakkı Bey'in kasımpatıları şen diye ;);)
|
Fakat daha fazla renk olması lazım. Bu kadarla kalmamalıyım :)))
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
suda şimdi,köklenirse çok sevineceğim :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Kasımpatlarınızı değişik düzenlemek isterseniz,
net te -Chrysanthemum Bonsai- diye ararsanız müthiş örnekler var. Yapımı kolay sanırım. Özellikler taş üstünde veya kurumuş ağaç parçaları ile olanlar. Eklenti 184815 Eklenti 184816 |
Bunlar, Bonsai saksısına almadan direk bahçede de yapılabilir mi acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,bende kar yagmadan once son olarak cekimistim..
|
Merhaba Geçen sene eniştemin getirdiği 4 kuru dal parçasıydı kasımpatları.Hatta şaşırmıştım kuru dal parçası bu tutarmı diye yavaş yavaş üstlerinden yaprak vermeye başlayınca sevinmiştim bu sene çok güzel açtılar.Fotoğraf çekemediğim için üzgünüm kısmet seneye.
|
Bayıldım :) Nedense ben bu çiçeği hep esgeçmişim...Halbuki bu mevsimde bahçeleri şenlendirmek için en güzel seçenek..Sanırım hep bahara çalışıyoruz. Seneye mutlaka ekeceğim.Biraz da kışa çalışalım :)
|
kasımpatı atatürkün en sevdiği çiçektir.
ayrıca bizim yörede yani orduda kasımpatıya acimuk deniyor |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025