agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Japon Küpesi (Kohleria) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/12593.htm)

sonkez 07-01-2014 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysis (Mesaj 1235458)
Size resmini koyayım isterseniz bir çelik gönderirim.
Eklenti 462244

Sizin çiceğin yaprağı sanki mum çiceğinin yağrağına benziyor...Mümkünse ilkbaharda bende isteyebilirmiyim..

Kelebek 07-01-2014 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1239010)
Sizin çiceğin yaprağı sanki mum çiceğinin yağrağına benziyor...Mümkünse ilkbaharda bende isteyebilirmiyim..

Bu bitki "aeschynanthus lobbianus" olarak geçiyor.

sonkez 07-01-2014 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kelebek (Mesaj 1239033)
Bu bitki "aeschynanthus lobbianus" olarak geçiyor.

Teşekkür ederim..

Aysis 07-01-2014 19:39

Sevgili kelebek cicegim in latince ismini bilmiyordum. Cok teşekkür ederim.

Sevgili son kez çiçeğim tomurcuklandi. Açacak. Ancak su anda celik almak doğru olur mu bilmiyorum.

Sitede araştırdım ruj çiçeği olarak bir sayfa bulamadım. Cicegimi tam olarak tanımıyorum.

Tomurcuklar bitince gondersem tutar mi bunu arastiralim ciktigi kadar celik gönderirim neden olmasın.

münevver48 08-01-2014 08:53

sy aysis çiçeğinizin latince adı"aeschynanthus radicans"ayrıca sitenin evdeki bitkilerimiz bölümünde bulabilirsiniz. sy kelebeğin sözünü ettiği ruj çiçeği bir başka türü çiçeğinden güzel yapraklara sahip.

sonkez 08-01-2014 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysis (Mesaj 1239138)
Sevgili kelebek cicegim in latince ismini bilmiyordum. Cok teşekkür ederim.

Sevgili son kez çiçeğim tomurcuklandi. Açacak. Ancak su anda celik almak doğru olur mu bilmiyorum.

Sitede araştırdım ruj çiçeği olarak bir sayfa bulamadım. Cicegimi tam olarak tanımıyorum.

Tomurcuklar bitince gondersem tutar mi bunu arastiralim ciktigi kadar celik gönderirim neden olmasın.

Teşekkür ederim,ben zaten şu an istemiyorum..İlerki zamanlarda...

Aysis 08-01-2014 21:29

Sayın münevver 48 in dediği gibi evdeki bitkilerimiz bölümünde aradığımı buldum. Çiçekleri geçince çelik verebiliyorum. Çok da kolay yetişiyormuş.

Sevgi Durul 14-01-2014 00:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1230088)
Yaşatmayı başaramadığım bitkilerdedir kendileri. Fotoğrafını eklediğim klasik kırmızı değil, değişik bir rengidir. Alıntıda mevcut.

Yazdan beri bana gelen çelikleri ve ana bitkiyi de öldürdükten sonra elimde kalan çeliklerden birini suda köklendirmiştim. Daha sonra küçük bir kapta perlitte devam ettirdim. Perlitim az olduğu için açıkta kalan kökleri toprakla örttüm. Şimdi minik sürgünlerle devam ediyor.:)

Fakat saksıya aldığımda yine ölmesinden korkuyorum. Ne zaman ve nasıl saksıya alırsam sağlıklı devam eder?

Şimdi dikili olduğu kapla birlikte saksıya geçirsem nasıl olur?

Eklenti 460623

Eklenti 460624

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1231398)
Sevgili egülnur, ilginize teşekkür ederim.

Sizden aldığım cesaretle, bugün eklentideki kohleriayı saksıya geçirdim.:) Sanıyorum bu işlemi bitkiye zarar vermeden gerçekleştirdim. Bitkiyi dikkatlice perlitten çekip saksıya diktim. Gelişmeleri burada paylaşırım. Sevgiler...

Alıntılarda söz edilen kohlerianın bugünü. İşlem başarılı.

Eklenti 464709

nevsune 15-01-2014 10:34

Dilini çözemediğim, bakmayı beceremediğim birkaç bitkiden biri de bu. Üstüne düşüp gözünün içine bakınca ölüyor, hiç ilgilenmezsen saksısının altından bile yavrular çıkartıyor.

Kutlarım SDurulcum. Yalnız bu da suya biraz duyarlı, kökten hemen çürüyor. Bilgin olsun:)

gurbik67 15-01-2014 23:06

Nevsune hanım,fazla su vermemek kaydı ile arsız bir bitki. benimkiler yaz boyu dışarıda. soğuklar başlayınca bitkileri yarıdan kırarak tekrar toprağa dikiyorum bunu her yıl aynen uyguluyorum.
bu şekilde daha güçlü ve daha çok çiçekli oluyor.

Benol Hazaroğlu 01-02-2014 18:55

Benim kohleriam da tek dal yukarı doğru büyüyüp gidiyor.
Yarıya kesip diksem tutar mı dersiniz?

hira 01-02-2014 23:10

2 Eklenti(ler)
Bu da benim kohleria'm, sanırım soğuktan dolayı yapraklar kurumuştu, bende kuruyan iki dalı kesip saksıyı içeri aldım.. son durum bu;)

YeniGine 01-02-2014 23:33

Benim kohleramda cılız bir dal üzerinde alt yapraklar kurumaya yüz tutmuş fakat üstlerde yeni yeni yaprakları var. Bu durumda da kesilirmi ki?

hira 01-02-2014 23:41

Ben olsam hiç acımam.. daha güçlü çıkar bence..

YeniGine 01-02-2014 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1246557)
Ben olsam hiç acımam.. daha güçlü çıkar bence..

:D :D :D Tamam o halde acımayayım budayayım...

lusoari 02-02-2014 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1246553)
Benim kohleramda cılız bir dal üzerinde alt yapraklar kurumaya yüz tutmuş fakat üstlerde yeni yeni yaprakları var. Bu durumda da kesilirmi ki?

Sevgili YeniGine; Bence kesip suda köklendirip yeniden dikin. Benimkilerde kesilip dikilmeyi bekliyor.
Nede olsa bahara az kaldi :D

YeniGine 03-02-2014 00:26

En iyisi son halini fotoğraflayayım ona göre keseyim. :( Kesmeye de kıyamıyorum. Peki yaprağından kökleniyor mu acaba?

lusoari 03-02-2014 09:13

Evet yapraktanda çoğalıyor. Ben de bu sabah pembe olanını kesip suya koydum, aslında saksısıda ufak artık kestiğim dalda köklenirse bir kereden saksısını değiştirip, yanına dikerim.

YeniGine 03-02-2014 23:34

2 Eklenti(ler)
Son halimiz böyle...

Eklenti 468018

Eklenti 468019

akçabardak 04-02-2014 00:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1247015)
Son halimiz böyle...

Eklenti 468018

Eklenti 468019

Şu kohlerianın dilinden bir türlü anlayamadım, 3 saksı bende de var ama şu anda ne durumda olduklarını hiç bilmiyorum, yazlıkta bıraktım geldim, ne halleri varsa
görsünler dermişim, ama kıyamam ;)

YeniGine 04-02-2014 00:42

Ben zaten hiçbirinin doğru dürüst dilinden anlayabilmiş değilim Sevgili akçabardak. Bu kohleria havadar kapalı camekânda, camekân batıya bakıyor gayet güzel ışık alıyor, suyu veriliyor, toprağında yanmış gübre mevcut. Ama neden bu halde? Aslında ikinci fotoğrafın şöyle sol üst köşesine iyice bakarsak sanki bir sürgün de veriyor gibi.
Bakalım inşallah ilgili arkadaşlar birşeyler önerecekler bana...

SUDEM 04-02-2014 09:06

Arkadaşlar gerçekten şaşırmış ve yorulmuş durumdayım..Tam bir yıldır evde var..Getirdikten sonra 2 tanecik çiçeğini görmek nasip oldu.Sonra tık yok.
* Direkt güneş alan bir yere koydum.Yaprak renkleri koyu,kökü odunsu yapıda ama çiçeksiz oldu. :(
*Aydınlık ama direkt güneş almayan bir yere koydum..İnanılmaz derecede hızla uzadı.Yaprak ebatı küçüldü ve rengi açıldı..Gene çiçek yok. :(
Ne yapacağımı,nasıl davranacağımı şaşırdım.Ne zaman çiçekli hallerini göreceğim.:confused: Belki defalarca okudum bu başlığı ama nafile..

lusoari 04-02-2014 09:16

Bence kışın biraz kötüleşiyor, bahardan itibaren büyüme performansı artıyor. Ben de 2 senedir bakmaktayım, yaz kış aynı yerde duruyor saat 12 den sonra güneş hep üstünde, kurudukca suyunu veriyorum.

merkürvenüs 04-02-2014 13:40

Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıldır yetiştiriyorum, yaz kış kapalı balkonda duruyor. Suyu çok sevdiğini düşünüyorum ve sık suluyorum, tam olarak toprağın kurumasına izin vermiyorum daima nemli tutuyorum. Üzerinde sürekli çiçek var ve yeni sürgünleri oldukça kalın ve canlı. 15-20 günde bir sulama suyuna çiçek açan bitkilere uygun sıvı gübreden ekliyorum.

SUDEM 04-02-2014 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 1247105)
Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıldır yetiştiriyorum, yaz kış kapalı balkonda duruyor. Suyu çok sevdiğini düşünüyorum ve sık suluyorum, tam olarak toprağın kurumasına izin vermiyorum daima nemli tutuyorum. Üzerinde sürekli çiçek var ve yeni sürgünleri oldukça kalın ve canlı. 15-20 günde bir sulama suyuna çiçek açan bitkilere uygun sıvı gübreden ekliyorum.

hmm.. :rolleyes: demek öyle.ben sulamayı o kadar sık yapmıyordum.bir de balkon direkt güneş görüyor mu?

merkürvenüs 04-02-2014 21:53

Öğleden sonra, yaz ayların da sanırım 3 ten sonra, kış aylarında güneş olursa geç saatlerde yarım saat kadar güneş görüyor.

egülnur 05-02-2014 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1247028)
Ben zaten hiçbirinin doğru dürüst dilinden anlayabilmiş değilim Sevgili akçabardak. Bu kohleria havadar kapalı camekânda, camekân batıya bakıyor gayet güzel ışık alıyor, suyu veriliyor, toprağında yanmış gübre mevcut. Ama neden bu halde? Aslında ikinci fotoğrafın şöyle sol üst köşesine iyice bakarsak sanki bir sürgün de veriyor gibi.
Bakalım inşallah ilgili arkadaşlar birşeyler önerecekler bana...

Sevgili Yeni Gine, daha doğrusu Semacığım;bence kohlerianı biraz daha sık sula ve şimdilik kesmeye kalkma. Ana dalı güçsüz bile olsa yaprakları çok sağlıklı duruyor. Bu durumda solucan gibi alttan yeni sürgün/ler verecektir bence. Çiçek coşturan ve güneye bakan pencere seviyor bir de. Yaparsın, bilirim:)

YeniGine 05-02-2014 23:43

Sevgili egülnur teşekkür ediyorum, sağolasın. Bugün yine şöyle aldım inceledim tam toprak üzerinde dalda oldukça belirgin bir incelme olmuş. Baktım baktım şurdan mı kessem acaba diye düşündüm :( kıyamadım kesemedim. Amaa büyük bir cesaretle bir yaprağını koparttım suya koyayım köklenir inşallah dedim. Tamam acilen çiçek coşturan almam lazım artık.
Şu an yeri komşumun camekânında batıya bakıyor.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

ıldır 06-02-2014 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 1247105)
Merhaba,

Ne yazık ben söyle guclu bır fıde yakalayamadım..Birkac tane kucuk fıde aldım.. buyumedı.. bır yerlerde hata yapıyorum ama nerede acaba..

hira 22-02-2014 19:44

1 Eklenti(ler)
üzerine kar yağıp yaprakları haşlanmış lahana gibi olsada, sakın söküp atmayın japon küpenizi..

Eklenti 471229

zamanla böyle güzel bir sürpriz yapıp tekrar çıkıyor ortaya;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025