agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Japon Küpesi (Kohleria) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/12593.htm)

SUDEM 18-09-2013 09:06

Halen bir değişim yok benim çiçeğimde.Allahım neden böyle yerinde sayıyor bu çiçek...Yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?

egülnur 02-10-2013 21:02

Sevgili pomodoro, NGBB den sertifikalı bir amatör bahçıvan olarak acemilikten bahsetme bence.:D Selluka ve brugmansialarını da gördüm. Demek hem ustaların çelikleri hem de senin ellerin iyiymiş. İyi ki toplantılara katılmışız diyorum ben de.

egülnur 02-10-2013 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM (Mesaj 1200467)
Halen bir değişim yok benim çiçeğimde.Allahım neden böyle yerinde sayıyor bu çiçek...Yardımcı olacak bir arkadaş yok mu?

Sevgili SUDEM, yerinizde olsam 10-15 günde bir çiçekli bitkilere özel, her yapı markette kolayca bulunan sıvı gübre katkılı suyla sulayıp çiçeği kandırmak adına biraz da ilgilenmiyormuş numarası yapardım. Denedim, üstlerine düşmeyi bıraktığınızda sürpriz yapıveriyorlar :)

ezgigül 23-11-2013 18:18

Kohleranın solan çiçekleri menekşedeki gibi koparılır mı, yoksa hiç müdahale edilmemeli mi?

bay tömürcek 23-11-2013 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezgigül (Mesaj 1222270)
Kohleranın solan çiçekleri menekşedeki gibi koparılır mı, yoksa hiç müdahale edilmemeli mi?

Ezgigül abla ben hep solanları kopartıyorum hiç sorun yaşamadım :) Ama hemen solduğunda koparma biraz kurumaya dönsünler kolayca kopuyolar ozaman :)

ezgigül 23-11-2013 19:08

Teşekkürler bay tömürcek:) Peki sadece çiçeği mi alıyorsun yosa menekşe gibi sapıyla beraber mi?

bay tömürcek 23-11-2013 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezgigül (Mesaj 1222288)
Teşekkürler bay tömürcek:) Peki sadece çiçeği mi alıyorsun yosa menekşe gibi sapıyla beraber mi?

Rica ederim :) Sapından koparıyorum ben menekşe gibi, sadece çiçeği almıyorum :)

ezgigül 23-11-2013 19:20

Anladım sağol ablacım iyi akşamlar sana:)

hira 15-12-2013 11:11

Bugün çöpte bir tane kohleria buldum, konteyner kedileri gibi oldum iyice ama napalım, çiçeği görünce dayanamıyorum:) toprağı çok ıslak ve çiçek biraz solgun vaziyette, aydınlık bir yere koyup beklemekten başka birsey gelmiyor aklıma.. Eve gelirken kırılan dalıda suya koyayım, arkadaşlar suda da kök yaptığından bahsetmiş.. mevsimin kış olmasından dolayı bir terslik olurmu bilmem... Denemiş olacağım, en azından daha sonrası için bir fikrim olur.

Sevgi Durul 15-12-2013 11:57

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1169972)
Alıntılarda bahsettiğim kohlerialarım bugün bana ulaştı.

Eklenti 417788

Eklenti 417789

Eklenti 417790

Yaşatmayı başaramadığım bitkilerdedir kendileri. Fotoğrafını eklediğim klasik kırmızı değil, değişik bir rengidir. Alıntıda mevcut.

Yazdan beri bana gelen çelikleri ve ana bitkiyi de öldürdükten sonra elimde kalan çeliklerden birini suda köklendirmiştim. Daha sonra küçük bir kapta perlitte devam ettirdim. Perlitim az olduğu için açıkta kalan kökleri toprakla örttüm. Şimdi minik sürgünlerle devam ediyor.:)

Fakat saksıya aldığımda yine ölmesinden korkuyorum. Ne zaman ve nasıl saksıya alırsam sağlıklı devam eder?

Şimdi dikili olduğu kapla birlikte saksıya geçirsem nasıl olur?

Eklenti 460623

Eklenti 460624

hira 15-12-2013 12:57

Bende afrika menekşesinde aynı şeyi yaşıyorum, çeliği şansa bala tuttursam bile ayırma işlemi çok dikkat gerektirdiği için ne yapacağımı şaşırıyorum.

egülnur 19-12-2013 19:34

Sevgili SDurul, şu anki saksının dibini kesip öylece saksıya geçirebilirsiniz. Ama bence dikkatlice çıkarıp büyük saksıya geçirirseniz yanlara doğru da kök geliştireceğinden daha verimli olur. Şu andan sonra bozulması mümkün değil bence. Yüreğinizi ferah tutun. Kolay gelsin.

Aysis 19-12-2013 19:54

Ben bu çiçeği çokkkkk sevdim. Acaba nasıl bir tane edilebildim. Çelik veya fide dağıtan varmı acaba? Ruj çiçeğine çok benziyor ama daha bir güzeli. Elimde Ruj çiçeği var. Takas da yapabiliriz.

Sevgi Durul 20-12-2013 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egülnur (Mesaj 1231252)
Sevgili SDurul, şu anki saksının dibini kesip öylece saksıya geçirebilirsiniz. Ama bence dikkatlice çıkarıp büyük saksıya geçirirseniz yanlara doğru da kök geliştireceğinden daha verimli olur. Şu andan sonra bozulması mümkün değil bence. Yüreğinizi ferah tutun. Kolay gelsin.

Sevgili egülnur, ilginize teşekkür ederim.

Sizden aldığım cesaretle, bugün eklentideki kohleriayı saksıya geçirdim.:) Sanıyorum bu işlemi bitkiye zarar vermeden gerçekleştirdim. Bitkiyi dikkatlice perlitten çekip saksıya diktim. Gelişmeleri burada paylaşırım. Sevgiler...

habiş 20-12-2013 15:25

ben japon küpesini çileğe benzetiyorum her yıl İlkbaharla birlikte dallanıp budaklanıyor uzuyor çiçek açıyor kışın yavaş yavaş sönükleşiyor yaprakları dökülüyor bi daha ki yıl yeniden filizleniyor ayrıca bol bol da çelik veriyor ama çok nazik..

egülnur 25-12-2013 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysis (Mesaj 1231257)
Ben bu çiçeği çokkkkk sevdim. Acaba nasıl bir tane edilebildim. Çelik veya fide dağıtan varmı acaba? Ruj çiçeğine çok benziyor ama daha bir güzeli. Elimde Ruj çiçeği var. Takas da yapabiliriz.

Sevgili Aysis, 5 Nisan daki toplantıya mümkün olduğunca çok sayıda getireceğim. Bunun dışında İzmir e nasıl iletilir bilemiyorum yazık ki.

egülnur 25-12-2013 21:44

Kolay gelsin sevgili SDurul. Eminim sonuç güzel olacak.

Aysis 26-12-2013 07:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egülnur (Mesaj 1232708)
Sevgili Aysis, 5 Nisan daki toplantıya mümkün olduğunca çok sayıda getireceğim. Bunun dışında İzmir e nasıl iletilir bilemiyorum yazık ki.

Sayın egulnur beni cok mutlu ettiniz. Teklifiniz bile yeter. Ama bir pet siseye uygun biçimde yerlestirerek kargoya ödemeli olarak verebilirmisiniz acaba? Sevili jioeop bu sekilde 10 kadar celik göndermişti. İstanbul a gelmem bu sıralar mumkun degil. Tekrar teşekkür ler.

betito 26-12-2013 07:29

Bendeki Japon küpesi evin dışında yaşıyor, kar altında dahi bir şey olmuyor, doğru mu yapıyorum acaba? :)
Yaprakları da bu konuya eklenen fotoğraflardaki gibi açık tonlu yeşil değil, daha koyu tonlarda. :)

gulizgul 27-12-2013 13:16

ben bu çiçeğe beğendim, yaz kış çiçek açmasıda ayrı bir güzellik acaba fidesini nerden bulablirim.

olcim 27-12-2013 13:48

Bende de bir tür var. Soğuğa karşı çok hassas , hava akımından hemen etkileniyor , güneş alan bir pencere önünü seviyor, çok narin , enfazla saksının kenar kısımlarından filizleniyor, yerinin sık sık değiştirilmesinden ve aşırı sıcaktan hoşlanmıyor.
Kolay gelsin. :D

emires 27-12-2013 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysis (Mesaj 1231257)

selamlar

ben çoğalttım, daha doğrusu iyi bakınca kendi sürekli çoğalıyor kırmızı kohleria. isterseniz gönderebilirim. Nasıl göndereceğim konusunda bilgim yok ama forumda arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım. Ben kohlerianın farklı renklerini arıyorum. Ruj çiçeğini bilmiyorum ama benzer çiçeklerse ondan da yetiştirmek isterim.

emires 27-12-2013 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1235373)
Bende de bir tür var. Soğuğa karşı çok hassas , hava akımından hemen etkileniyor , güneş alan bir pencere önünü seviyor, çok narin , enfazla saksının kenar kısımlarından filizleniyor, yerinin sık sık değiştirilmesinden ve aşırı sıcaktan hoşlanmıyor.
Kolay gelsin. :D

merhaba,
sizdeki kohleria kırmızı renk mi yoksa farklı mı merak ettim. Çünkü kırmızı var bende farklı renklerini arıyorum

Aysis 27-12-2013 20:12

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emires (Mesaj 1235433)
selamlar

ben çoğalttım, daha doğrusu iyi bakınca kendi sürekli çoğalıyor kırmızı kohleria. isterseniz gönderebilirim. Nasıl göndereceğim konusunda bilgim yok ama forumda arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım. Ben kohlerianın farklı renklerini arıyorum. Ruj çiçeğini bilmiyorum ama benzer çiçeklerse ondan da yetiştirmek isterim.

Size resmini koyayım isterseniz bir çelik gönderirim.
Eklenti 462244

emires 27-12-2013 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysis (Mesaj 1235458)
Size resmini koyayım isterseniz bir çelik gönderirim.
Eklenti 462244

güzel çiçekmiş, gönderirseniz sevinirim gerçekten. gönderim nasıl yapılıyor ?

çiçeğin başına bişey gelmeden varması için nasıl paketleniyor acaba?

Ben Adana'dayım, İzmir'e birkaç günde kargo ulaşır sanırım. o sürede çiçek ölmesin ???

Aysis 27-12-2013 22:22

siz benim ozelime adresinizi ve telefon numaranizi yazin. Ben size celik gondereyim. Sonra da ayni yontemle siz bana gonderin. Nasil? Boylece nasil gondereceginizi görürsünüz.

emires 28-12-2013 21:19

yazdım gönderdim

emires 28-12-2013 21:36

1 Eklenti(ler)
Benim kohleria çok çiçeklendi bu yıl, şu aralar biraz az çiçek veriyor ama boş kalmaması güzel, saksı kenarındakiler yavruları, onları ayıracağım yakında,sanırım çiçeklenme bu yüzden azalmaya başladı. Haliyle toprak hangi birini beslesin :)

Eklenti 462329

egülnur 05-01-2014 20:17

Sevgili Aysis, ben siteye girip talebinizi okuyana dek siz emires'le bir anlaşma sağlamışsınız bile:)Deneyin, olmazsa benim anaç kohleria dan size yollamaya çalışacağım, söz.

Aysis 05-01-2014 22:09

Sevgili egülnur merak etmeyin size de bir dal Çelik gönderebilirim. Emirse bu günlerde meşgulmüş. Evini taşıyor. Ben ona Çelik gönderdim ama belki o bana gönderemiyecek. Bu günlerde gönderebilirseniz çeliklere mevsimi geçmeden sevinirim. Ben de size benim çiçeğimi gönderirim.

Sevgiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025