![]() |
1 Eklenti(ler)
bu sene ilk kez çiçek açan kohleria bibi (benim kendi çektiğim fotoğrafları başka insanlar kullanarak kendi reklamlarını yaptıkları ve satış yapmaya çalıştıkları için photoshop ile ismimi yazıyorum fotoğraflara)
|
Alıntı:
|
Evet Ruj çiçeği
|
3 Eklenti(ler)
Ruj çiçeğine daha çok çiçeklerinin şekli çok benziyor. Ruj çiçeği sukulent özellikli bir bitkidir. Susuzluğa çok iyi dayanabilirler.
Kohleria, çok geniş Gesneriaceae ailesindendir. Gloksinya ve Afrika Menekşelerinin yakın akrabalarıdır. İstekleri tıpkı Afrika Menekşesi gibidir. Su, nem, besin ve ışık istekleri hemen hemen aynıdır. Bende dört çeşit Kohleria var. ikisinin çiçeğini gördüm. İkisini de yaprak çeliğiyle yetiştirdim. Bir çeşidi iki yavru verdi, diğeri ise bol rizomlu şimdilik. Fotoğrafları yeni çektim, renkleri bire bir net çıkmasada paylaşmak istedim. Kohleria Bibi, Eklenti 502658 Eklenti 502659 İsimsiz :) Eklenti 502660 |
.
Yaprak celiğiyle yetiştirebilmeniz buyuk basarı..Tebrıkler... Diğer renklerınızın isinleri ne..... |
3 Eklenti(ler)
2 tanesi kırmızı (Kırmızılardan bir tanesinin yaprak kenarları ve damarları kırmızı, çok hoş duruyor.)
1 tanesi pembe, Diğeride Kohleria Bibi Bibi haricindeki 3 tanesinin ismini bilmiyorum :( Pembe, İki tane yavru var şimdilik. Eklenti 502993 Kırmızı, Rizom oluşumu bunda daha da fazla. Eklenti 502995 Diğer üç çelikteki ki rizom oluşumlarını kapları şeffaf olduğu için net olarak görebiliyorum. Eklenti 502994 |
yenerr abi ellerine emeklerine sağlık :)
|
2 Eklenti(ler)
sayın hilal58 kökünde rizom varsa fideniz çürüsede kökünden yeniden yeşerebilir.tavsiyem rizomlu fide alın veyahut sadece rizom olarak alın dikin. rizom çok daha fazla dayanıklı çünkü
|
2 Eklenti(ler)
Kohleria bibi ilk defa çiçeklendi.
|
kohleria Blackberry Butterfly ilk fidesi bugün topraktan çıktı :)
|
Müthiş bir çiçek Kohleria Japon Küpesi
5 Eklenti(ler)
Bir yılı aşkın süredir sürekli açan harika bir çiçek onu çok seviyorum ve her gören ona bayılıyor.İçinden beni seyreden gözleri yeni farkettim :) Bıyıklı kaşı gözü belli bir kişi bakıyor :) Her çiçeğinin içinde bir çift göz :)
|
4 Eklenti(ler)
bunda benim kohleria bibi
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızım.
|
Sevgili Benol hanım, çiçeğiniz o kadar güzel ki insanda yenebilirmiş hissi uyandırıyor. Güle güle büyütün
|
1 Eklenti(ler)
Kohleriamın son hali... Kökten yeni yavrularımız geliyor, ana dalı budasam mı, zamanı mıdır?
Eklenti 518175 |
Buda gitsin YeniGine abla:) Cesaret... daha iyi olacak bak gör.
|
Sayın Yeni Gine budadığınız dalları atmayacaksınız değil mi :))
|
1 Eklenti(ler)
Kohleriam, ama aynı anda en fazla 3 çiçek görebiliyorum maalesef.
|
Sayın Laleci_03,
Siz de budama yapacak mısınız :)) |
:D Maalesef Sn. Milla benimkisi daha küçük, seneye belki boy atarsa budayıp verebilirim neden olmasın :p
|
...:p
|
Alıntı:
|
Gerçekten mi Sayın sonkez,
Harika olur. Hemen yolluyorum adresimi. Şimdiden teşekkürler. |
Sevgili Milla ,çiceğinizi yolladım.Büyük ihtimalle yarın elinizde olur...İyi günlerde büyütün.Özel mesaj yollayamadım..Kutunuzu boşaltmanız gerekiyormuş...
|
Sevgili Milla,çiceğinizi bugün ptt kargo ile gönderdim.Umarım sorunsuz elinize ulaşır.Kusura bakmayın biraz geç oldu .Ama biliyormusunuz bilmiyorum ama annem uzun bir zamandır Edirne,de yoğun bakımda. Haftanın iki günü oraya gidip,geliyorum.Yine gitmem gerektiği için geçikmeli gönderebildim.Özür dilerim...
PTT Takip no..KP01589396044 Sevgi ve saygılarımla. |
Sayın sonkez,
Çok teşekkür ederim yolladığınız için. Annenize çok üzüldüm Allah acil şifalar versin inşallah. Benim de kayınvalidem yoğun bakımda. Çok zor olaylar. |
Evet malesef zor ama elimizden gelen birşey yok malesef...Duadan başka...Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin ve kimseyi çaresiz bırakmasın inşallah...
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Ayrıntısı bu başlıkta var. |
Bu çiçekten nerden bulabilirim acaba yardımcı olacak var mı :confused:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025