![]() |
|
![]() |
#181 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2011
|
petunya tohumu
arkadaşlar mart başında petunya yıldız marigold zinya ektim diğerleri büyüdü petunya hiç çıkmadı. Tohumu ekip üstüne yarım santim toprak örttüm. iyi ışık alan bir yer. ama geceleri soğuk acaba neden çıkmadılar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar arkadaslar.. Bu ay,zinniya elegance tohumlarini ekmis bulunuyorum.Ufak yogurt kap icine,torf icinde . Umuyorum iyi neticeler alirim.Gecen yil maalesef cikmadilar veya bir iki ciliz cikti ki onlari da saymiyorum.O zaman topraga ekmistim dogrudan. Daha sonra ,ciktiklarinda paylasirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2011
|
Sayın sarigoz çimlendiği andan sonra daha serin bir yere alın ışık da olursa hiç sorun olmaz.Bu yılın tecrübesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
60.gün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Bu resimdeki zinya mı acaba? Ben gecen hafta Genta marka tohumdan ektim, filizlendi ve 2 gündür pencerenin önündeler. 60 gün sonra hala çiçek açmamış mı oluyor??? Sabırsızlanıyorum ben ektiklerim bir an önce büyüsün ve çiçek açsın diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu resim de son hali, tam 80. gün: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Sn. idurgun, biraz daha büyüdükten sonra, ana ucu kesip atın ve yanlardan yeni sürgünler versinler. Böylece, çok sayıda dallanmış olur ve çok daha bol çiçekleriniz olur. Birde, yerlerinden sökün toprağı biraz karıştırın ve tekrar dikin. Böylece şaşırtma yapmış olursunuz. Daha iyi gelişirker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak güzeli bakımı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Ben de bu sene pek çok çiçek tohumu alıp ektim, en erkenciler zinnialar oldu. Çimlendikten sonra tohum sayısı çok geldiği için bir kısmını da apartmanın bahçesindeki kötü görünen açıklıklara şaşırttım. Bu aralar yağmurlar iyi gidiyor, sulamıyorum. Ama yağmursuz geçen günlerin ardından bir kontrol etmek gerekiyor sanırım. Sürekli de bu "kirli hanım"ların fotoğraflarını çekiyorum. Benimkilerin yaprakları daha açık ve burada gördüklerimden daha matlar. Acaba ben bir şeyi yanlış mı yapıyorum, yoksa türleri mi böyle? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Citysenyorita, buraya fotograf eklemeniz mumkun mu? Merak ettim benimkiler gibi mi? Benimkiler buradaki resimlerdekilere pek benzemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Cymbelina, bu zinya fotoğraflarını az önce çektim. Uç alma ile ilgili bir soru sormuşsunuz. Burada yanıtlayayım, diğer arkadaşlar da uygularlar. Bunlar henüz 10-12 cm boydalar. Her bir fide, 20-25 cm arası bir boya ulaştıklarında, ana ucu en tepesinden kesiyoruz. Böylece, yanlardan daha çok dallanıyorlar ve daha çok çiçek oluyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
|
Cymbelina, benimkiler yerlerini sevdi galiba, şimdi gözüme daha iyi görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayazkentli ve Sayın Citysenyorita, cevaplarınız ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim öncelikle. Ancak malesef benimkiler sizinkilere hiç benzemiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmeyi epeydir deniyorum ama uç alma bu seneki dersim olacak. ![]() Yukardan kaç cm. koparılır? Elle mi yoksa makasla kesmek mi doğrudur? Alınan uç yeniden ekilerek yetişir mi? Bu detayları bu yıl deneyimliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Yeni Üye
|
Rica ederim. Ben kendiminkileri şaşırtmadım henüz. Tabii ilk çimlenmeyi soğuk katlama ile yaptığımdan çimlenen tohumları, saksıya geçirmeyi saymıyorum. Uç koparma işini daha önce denemedim. Benim anladığım, direkt güneş almayan ama ışıklı bir yerde yaprakları büyüyor. Çok az ışık varsa o zaman boyları uzuyor ama yaprakları küçük kalıyor, kendilerini taşıyamaz olup devriliyorlar. İlk tohum ekme işini sanırım nisan ortasında yapmıştım. bu halleri 1 aylık halleri, 7-8 cm. Şimdi 10-12 cm kadar büyüyenler olmakla birlikte 3-4 cm olanlar da var. Bir ara üç gün evde yoktum, döndüğümde toprakları bayağı kurumuştu ama inanılmaz hızla büyümüşler. Bunun neden böyle olduğuna anlam veremedim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayazkentli ve Sayın Citysenyorita cevaplarınız için teşekkür ederim ![]() Sayın Feriha'nın sorusuna ben de katılmış olayım, cevabı ben de merakla bekliyorum. Citysenyorita sanırım sizin dediğiniz şey oldu benimkilerde, ışık almayınca uzuyor demişsiniz ya. Ama sizlerinkine maaşallah. Güle güle büyütün ikiniz de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Merhaba
Tohumdan yetiştirdiğim zinnialarım. Öğleden sonra güneş alıyorlar. Uç almakta geç kaldım. Çiçekleri uzun süre dalında kaldığı için emeğime değdi doğrusu. Bu saatten sonra da uç alma uygulanabilir mi? Ne dersiniz? Saygılarımla.[ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Sn. arıkuşu, Uç alma yapabilirsiniz. Yerden 20-25 cm kadar kalacak şekilde, çiçeklerden aşağı'ya doğru başlayıp, ortalarda bir yerlerden kesin. Ama bence bu yıl bırakın böyle kalsınlar. Zaten sık ekildikleri için, sizinkiler yoğun görünüyorlar. Uç alma genellikle tek tek ve yanyana dikilen zinya fidelerinde, yoğunluk sağlamak için yapılıyor. Örneğin biberlerde de bu yöntem uygulanıyor. "Çok dal, çok biber ya da zinya çiçeği demek" strajedisi güdülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Kesinlikle susuzluğa hiç tahammülleri yok.Hemen kırışıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Zinnianın tohumlarını sadece bir sene ekmiş, çiçeklerini çok sevmiştim. O tohum paketindekiler tek renkti. Uzun aradan sonra bu sene karışık renkli zinnia tohumu ektim. Eskiden ektiklerim bu kadar boylu ve iri çiçekli olmamışlardı. Her birinin renk tonuna bayıldım. En sevdiğim ton somon rengiydi ama onu tek çekmemişim, kırmızının arkasından görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Benim Kirli Hanımlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |