![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Plumeria
Arkadaşlar, Amerikan Fulu hakkında bilgisi olan varmı? Eğer resim gönderme imkanı varsa çok memnun olacağım. Çiçeğin değişik bir ismi varda ben mi bulamadım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
tebrik
Türkçe yazım ve imla ile ilgili hassasiyetiniz gerçekten çok hoş.Tebrik ediyorum.Sitenize katkı bekliyorsunuz ama;ben çok bilgili değilim.Zaman zaman sitenizden bilgilenebilirsem mutlu olacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Balıkçı kardeşim;çok teşekkür ediyorum.Çiçekler konusunda uzman bir dostum var.Bizim fullere göre çok hoş ve kokusunun çok daha fazla olduğunu iddia ediyor.Kıbrıstan getirmiş ve kurutmuş.Ben sitenize ve pc'ye çok alışkın değilim.Eğer resmini koyma imkanınız olursa ve latince ismini çok memnun olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Plumeria konusunu açan sevgili Sapudeaure, bu gelişmeleri izliyormudur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Nerde bulunur bu Amerikan fulu.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Balıkçı kardeşimden cevap bekliyorum.Eğer benim kafamı sararsa Kıbrıs'tan getirtmeyi düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Mahir Amca; Amerikan fulü resmi gönderecektin. Galiba bulamadın. Benim arkadaşım Amerikan Fulünü şöyle tarif ediyor: Gövde kaktüs gibi etli, yapraklar labada gibi büyük, ince uzun çiçek beyaz,kenarları sarı çizgili, 4-5 taçlı gibi kokusu ful kokusuna benziyor ama ondan daha keskin ve kalıcı ful bir odayı kokutursa Amerikan fulü bir apartmanı kokutur diyor. Alanya' dan satın almış. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2007
|
Plumeria (Hint mabet ağacı)
Bilmiyorum bu bitkiyi yakından tanıyan ya-da yetiştiren var-mı, çok güzel ve hoş kokulu bir bitki. ![]() Düzenleyen Mine Pakkaner : 17-09-2007 saat 02:40 Neden: Çok büyük resim, yazım kuralları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Bougainvillea selamlar. Aramıza hoş geldiniz. Yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtırsanız seviniriz. Plumeria hakkında neden siz sahip olduğunuz bilgileri paylaşmıyorsunuz? ![]() Bu arada yüklediğiniz fotoğrafın boyutları çok büyüktü. Küçülttüm. Foruma yükleyeceğiniz fotoğraflar en fazla 70 KB ve 600 piksel genişlikte olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Bougainvillea selamlar. Ben bu ağacı hiç görmedim .Çiçekçilerde var mı? İzmir'de ve balkonda yetiştirebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2007
|
ajuga 27 sanada selamlar. Açıkçası bu bitkiyi bende bu sene tanıdım. Plumeria'yı Antalya taraflarında fotoğraflamıştım. Özetle bu bitkiyi akdeniz bölgesi tarafında bulabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
msumerkan
|
Bougainvillea selamlar! Plumeria yayı 3 yıldır yetiştiriyorum.En kolay yetiştirme şekli saksıda toprağı nem tutacak fakat kolay drene olacak bir karışım olmalı.Benim kullandığım toprak % 30 perlit %20 törf %50 orman toprağı.Şubat ayı ortası -Nisan ortasına kadar 14-7-7 N P K gübre veriyorum (15 beş günde bir).Nisan ayından Ekim sonuna kadar her on beş günde bir 10-60-10 N P K Gübre veriyorum. Gübre miktarı saksı hacmine göre ayarlanacak.Kışın gece sıcaklığı 1-2 c' düşmeye başladığında tüm yapraklar gövdeden 2 -3 santim mesafeden kesilip atılacak. Gövde karanlık ve havadar bir yerde don olmayacak bir sıcaklıkta Hiç su verilmeden saklanacak.Bunlar benim kullandığım metod ve şimdiye kadar iyi netice aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
İskenderunda açık arazide, bahçelerde, petrol önlerinde vs bu bitki yetiştiriliyor. Köklenmesi biraz zor, ama kokusu mükemmel! Sanırım bitkiden dal kesildikten sonra yapraklar dökülünceye kadar bekletilmesi, sonra dikilmesi gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bugün resminide ilave ediyorum(http://www.agaclar.net/forum/showthr...&page=62)mesaj 1832.Tesadüfen arkadaş bir yerde gördü resmi.Fakat Amerikan fulu diye tanınmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sapudeaura bu güzel çiçeği bizim de tanımamıza vesile olduğun için çok teşekkür ederim. Arkadaşlar yakında hepimizde bir plumeria çılgınlığı başlayabilir. Gerçekten nefis bir çiçek. Kokusu da öyleymiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evinizin bir köşesinde şöyle bir harika bulunsun istemez misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Çılgınlık başladı bile, baksanıza herkes kuyruğa girdi, ama gerçekten Allahım özenmiş yaratmış, insanın baktıkça bakası geliyor, ah birde kokusu gelirse siz görün o zaman çılgınlığı. Sevgili sepadurea teşekkürler, inatla aramanıza ve başarmanıza değdi doğrusu. Herbayum'a da teşekkürler, adını koyduğu için iyiki varsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Plumeriayı Kıbrıs'ta görmüş,hayran kalmıştım.Daha sonraki yıllarda Tayland'da gördüm.Yere dökülen çiçekleri bile solmadan dayanabiliyor ve masalarda yayvan kaplar içinde,cam fanuslarda veya büyük toprak saksı suyla doldurulup içine yine dökülen plumeria çiçekleri konduğunda çok hoş görüntüler oluşuyor.Aslında kısa bir süre önce plumeria başlığı açıldı ağaçlar.net te.Ama pek ilgi görmedi nedense.Umarım bu kez daha ayrıntılı bilgilere ulaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
Plumeria
[QUOTE=sapudeaure;160453]Bugün resminide ilave ediyorum(http://www.agaclar.net/forum/showthr...&page=62)mesaj 1832.Tesadüfen arkadaş bir yerde gördü resmi.Fakat Amerikan fulu diye tanınmıyor.[/QUOTE Plumeria |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Anatalya civarındaki arkadaşlar.Bu çiçeği bulabileceğimiz veya tohumunu bulabileceğimiz yerleri sizden bekliyoruz.Yurt dışı ile uğraşmıyalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2009
|
Hint mabet ağacı veya alanya yöresinde tanındığı adıyla Amerikan ful'ü KKTC'de hemen her evin bahçesini süsleyen bir doğa harikasıdır.budist tapınaklarında kullanılması(çiçeklerinin) boşa değil.Daldan çok kolay çeliklenebiliyor.ben şahsen bu ağacın ve çiçeklerinin kokusuna 2000 yılında Alanya'da aşık oldum ve şu anda yaşadığım Girne'de tekrar karşılaşmak beni sonsuz mutlu etti.Girne'deki çiçek satım bahçelerinde 25-150 TL arasında satılıyor.Tohumdan kolayca üretilebildiği birçok metinde belirtiliyor ama ben tohumlarını henüz görmedim.bu konuda bir sonuca ulaştığımda hepinizi bilgilendireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Güneşle ilgisi olamaz , 3 günlük fidelerim güneşin altında , en ufak bir sararma veya kuruma yok . Bir yaprak kurudu diye panik yapmayın . Kuruyan yaprağı tarif edin , üzerinde benekler var mı ? Kırmızı örümcek için uyanık olmak lazım . Bence muhtemelen odur , ilaçlayın . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Alıntı:
harika görünüyorlar bende istiyorumm bunlardan |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Bahar
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Marmariste Robinson Select Maris otelin bahçesinde görmüştüm yıllar önce.Sıcak iklimleri seviyor.Adını bende bilmiyordum.Sapudeaure nin sayesinde öğrenmiş olduk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|