agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1414Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-08-2012, 17:03   #11
Ağaç Dostu

zevren07's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2008
Yumurta

Arkadaşlar devekuşu yumurtası nerde satılıyor bilen var mı? köklenmesi zorolan türlerde deneyeceğim.Belki petrol çıkar saksıdan.

Bir biyokimyacı yok mu yav bu forumda.Bir yumurtanın çürüyüp aminoasitlere ayrışması oradan giberellik ve salisilik asit salgılaması ne kadar zamanda oluyor.

Bunun uzun bir yol olduğunu yazdım ama yine de genel olarak bu konuyu doğru sonuçlandıralım istiyorum.Bu yazdıklarımı iddia sahibi arkadaşa laf sokmak için yazmıyorum.O konu kapandı.Olayı bilimsel boyutta neticelendirelim bizden sonra sayfaları okuyanlar doğru bilgilensin.Direk köklendirme hormonuna batırıp bu asitleri bünyesine almaya başlaması ile yumurtanın çürüyüp aminoasit salgılamasını ve bunun bitki tarafından alınmasını bilimsel olarak değerlendirecek bir kişi olursa sevinirim.Ayrıca bu unsurların da tek başına yegane etken faktör olmadığını da aklımızın bir köşesinden çıkarmadan.(Nem-ısı-ışık-hava..v.s.)
Bu arada kaynak olarak gösterilen linkin de yabancı bir forumda bir kullanıcı yorumu olduğunu da eklemek isterim.Bilimsel bir dayanak noktası ve formülü olmasa da demiş sonunda.

zevren07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025