![]() |
|
![]() |
#1291 |
Ağaç Dostu.
|
Çiçek açan plumerialarımın biri ilk kez karşılaştığım bir numara yaptı, çiçek sapından yapraklar verdi.Şimdiye kadar çiçek açanlar çiçek bittikten sonra yumuşak sapını da atıyordu.Bu sefer ayrılan dallar dışında çiçek sapında da yaprak var, şaşırdım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
|
Bitki genel olarak çok iyi durumda ama yapraklardaki kırmızı örümcek lekeleri de gözünüzden kaçmasın ![]() Evet bende farkettim ama alt yapraklar o kadar saglikli görünüyorlar ki, en kisa zamanda bu hastaliktan kurtulmaniz dileklerimle. Bir de kac yasinda oldugunu ögrenebilirmiyim? Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Ağaç Dostu.
|
Plumerialarım 3 yaşında, aşağı yukarı 200 tane var.Evde özenle baktığım 4 tanesi çiçek açtı. Bu bitkinin boydan fotoğrafı şu mesajda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Ağaç Dostu
|
Aylar önce diktiğim çeliklerden biri sessiz kalmıştı .
Bu gün artık dayanamayıp toprağını boşalttım . Aynı koşullarda aynı malzemeyle diktiğim diğer çelik 3 cü yaprağını çıkarmıştı . Bunun ucu da yeşildi . Sahibi olan sevgili acemifüsun kurcalanmasına karşı olduğu için çeliği riske atmıyayım dedim - bekledim . Resimler altta ![]() ![]() fazla söze gerek yok , ![]() durum kötü , içler acısı , ![]() temiz çürüksüz yüzey elde edene kadar kestim ve dezenfektan sıvıya yatırdım . ![]() kurumaya bıraktım 5-6 gün kuruduktan sonra köklendirici kullanarak dikeceğim ![]() kurtulur mu bilmiyorum , ama şans vermek istiyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Ağaç Dostu
|
Yahu bu ne tesadüf ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Ağaç Dostu
|
Kader .. Çok güzel bir tür Plumeria ' ydı benimkisi . Yağmurda da değildi kapalı balkondaydı . Bu türü kazandıramadğım için üzülüyorum . Çelik , diğer tutmuş olan çelikten daha kalın ve uzundu , keşke daha önce kurcalasaydım , belki daha uzun bir bölüm kurtulur , yaşama şansı fazla olurdu . Şimdi köklendirici ve taşyününü kullanacağım . Artık hayırlısı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Ağaç Dostu.
|
Ben yaşayabileceğini düşünüyorum, aynı şekilde çürümüş bir çeliğimi, bu şekilde temizleyip yeniden köklendirebilmiştim.O zaman bahar başıydı, tutma oranı daha yüksekti ama yine şans var sanıyorum.İyi şanslar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Ağaç Dostu.
|
Peyzaj elemanı olarak kullanmadıktan sonra herkes evinde bakabilir saksılarda, kışın uykuya geçiyor zaten , depo gibi bir yerde dahi koruyabilirsiniz. Ticari olarak da satmak mümkün tabi ki, alıcıyı sıcaklıklık hassasiyeti konusunda uyarmak şartıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Ağaç Dostu
|
Fidanlığın taşınma işlemi bittikten sonra 5000 tohum daha sipariş edeceğim.. Bendeki fidanlar çelik alınabilecek duruma sanırım daha bir 10 yılda anca gelirler.. O yüzden fide satışı yapmak daha kolay olucak sanırım. Güzel köklenmiş 10-15 cm lik fideleri 5 tl den satışa konabilir düşüncesindeyim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Adaşım ne yaptın 20 tane , bir sonraki yetiştirme olayına senmi el atacan yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Plumeria mı ![]() Doğrusu kaçırmak istemem. Sevgili Emre , ben de sıradayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın karalale Tayland' tan köklü çelik getirtmek daha ucuza gelir . Kargocular bizi resmen sömürüyor ... Plumeria' nın taze tohumları da çok ucuz ve kolay çimleniyor ... Saygılar . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|