![]() |
|
![]() |
#1232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Tohumdan yetiştirdiğim, yaklaşık 2 yıllık 2 adet plumeriayı Mersin'e, anneme götürdüm. Baharda apartmanın bahçesine dikecekler. Ankara'da ne adenium ne plumeria olmuyor. 2cm'den fazla büyütemediğim adeniumlar annemin balkonunda ağaç oldu. Plumerialardan da benzer performans bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim Taiwan dan gelen iki köklü çeliğim de hızla öldü. Zaten paketten yumuşamış gövdeli olarak çıkması dikkatimi çekmişti. Yaşamadılar maalesef. Ben de geçen sene çimlendirdiğim kızlarla idare edeceğim artık. Onları bekleyeceğim dört gözle açsınlar diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sayın Verdoque Ankara bu türler için fazla soğuk geliyor olmalı. Sayın Günüm çeliklerinize gerçekten üzüldüm. Bende epeydir benimkileri göremedim. Bu akşam annemlere gidip son hallerini göreceğim. Bu arada tohum denemelerimde şimdilik 1 tane yaklaşık 3 cmlik bi prensesim(LADAVAN) var. Dayanamayıp diğerlerini kurcaladım. Bir tanesi sanki içi boşalmış gibiydi, diğer birkaçı ise iyice şişmiş, sanırım yakında çimlenecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Ağaç Dostu
|
Dayanamayıp diğerlerini kurcaladım. Bir tanesi sanki içi boşalmış gibiydi, diğer birkaçı ise iyice şişmiş, sanırım yakında çimlenecekler.[/QUOTE] Gözünü seveyim, ne olur onları kurcalayıp durma kardeşçiğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Ağaç Dostu
|
Benim Plumerialarım
Bizde kayıp yok . Koklü gelen 007 güzel gelişiyor . ![]() Köksüz gelen çelikler de iyi durumda , birinin köklendiği kesinleşti . ![]() Tohumdan yeni çıkan yedili grup da halinden memnun . (Jean Moragne ve Rainbow ) ![]() Sevgili Günüm çeliklerin için üzüldüm . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah , çok güzel . Bu bakımla gelişmeyip de ne yapsınlar ![]() Onların türü belli değil , bakalım ne renk açacaklar . Bu plumeriaların bir de "mini" olanları varmış , şimdi onlara taktım . Boyları kısa , dalları ince ama çiçekleri nefis . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Benim plumerialarımı balkonda çok fazla rüzgar olmasından dolayı 1 hafta önce içeriye aldım ancak neredeyse hepsinin yaprakları dökülmeye başladı. Ama bir yandan da yeni yapraklar çıkarıyorlar. Acaba bu günlere son bahara girmemizden mi kaynaklanıyor yok sa kapalı ortamı sevemediğinden mi? Başka bu günlere yaprakları dökülen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Ağaç Dostu
|
Sayın oxygene , İzmirdeyiz , sıcaklık 30 C , içeri almak için henüz çok erken . Güneş ışığından varken faydalanalım ![]() Kışın hepsi yaprak döküyor . Korunaklı bir yere alın acemifüsun' un da dediği gibi . Kolay gelsin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda duruyorlardı ama rüzgar geçen gün epey hırpaladı o nedenle endişelendim ve içeri aldım. Evet izmir daha sıcak ancak bizim evin olduğu bölgede çimento fabrikaları var epey üzerlerine toz geliyor. 10 tane plumeriam var. Bunların 4 tanesi 'Ammaron's Curly White' diğerleri de karışık rubra... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzelmiş gerçekten. Kokusu nasıldır kimbilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Büyüdükleri zaman çok güzel ve kokulu olacaklar . Ve takas düşünürse benim de minişlerim var -Jean Moragne ve Rainbow ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Ağaç Dostu
|
Benim tohumdan yetiştirdiğim kızlarım bu yaz hızlandılar. Çoğu yarım metreyi buldu ve gövdeleri çok kalınlaştı. 14 saksı saydım. Bunların hepsinin ayrı renk açması ne güzel olurdu ama. Birinin yaprak rengi farklı. Kırmızıya yakın yaprakları var. En azından ondan umutluyum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Ağaç Dostu
|
Türkçesi cüce plumeria olan Dwarf Plumeria üretmişler . Kocaman ağaç olma zorunluluğu yok , bileğim kadar olmadan da çiçek açıyorlarmış . Bunun bonsaisi nasıl yapılır diye çok kafa yormuştum , nafile , standart plumeria kullanmıyorlarmış zaten . Resim yükleyeceğim diye çok yoruldum , saygılar . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Ağaç Dostu
|
Yanıtlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Yapraklarını her hafta ıslak pamuk ile siliyorum beni epey uğraştırıyor ama sonucunu görebilmek adına büyük bir zevk ile yapıyorum. Şimdilik yarı açık bir yere aldım orda kalmaları uygun olur gibi geldi. Ben sizin yerinize ekleyeyim resim ![]() 14$ fiyatı var ilgilenenlere http://www.wanapluk.com/shopping/pro...Dwarf+Plumeria |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Ağaç Dostu
|
Sizin verdiğiniz adres benim de listemde sevgili oxygene. Ben Euphorbia Milii için yazışmıştım. Ama ne yaparsam yapayım adamları ikna edemedim. Minimum sipariş tutarı 100$. Belki ortaklaşa bir sipariş verebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili oxygene , galiba server' de sorun vardı 30 dakika uğraştım resim yükleyemedim . Site güvenilir diyorsanız Euphorbia millii ve cüce Plumeria sparişi ortaklaşa verilebilir ![]() Jatropha da çok güzelmiş , Hoya keriiler de ... Aç gözlüyüz biz , yani ben , buna kani oldum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Arkadaşlar keyifle hep yazışmalarınızı okudum çiçeklerinizi kokladım ekrandan diyebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Ama benim hala plumeria'm yok ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |