![]() |
|
![]() |
#1119 |
Ağaç Dostu
|
resim
Sayın Mutlu Kutlu , bize biraz daha güzel resimler sunsanız , gözümüz gönlümüz açılsa . Görünce hevesimiz de artıyor . Bizimkiler sizinkilere göre baya cılız ve renksiz kalıyor . ![]() ![]() Bir çiçek sapından yaz boyu açıyor olması ne güzel , ilk çıktığında çiçek sapının kalınlığına şaşırmıştım , meğer bir sebebi varmış . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Bir plumerialar olsa başımda, binlerce bitkiyle başetmek çok zor. Tamda sıcaklar bastırdı, neredeyse sürekli sulamadayız. Fırsat buldukça resimlerim güzellerini, hepsini tam güneşe serdim yayıldılar öylece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Ağaç Dostu
|
Asker Karşılaması
Alıntı:
Geçmişler olsun; şimdi sıra bundan sonraki yeni gelişmelerde... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
= ) Hoşbulduk efendim.. Şu an elimin altında şahane bir sera var.. Yani medya dünyasını bıraktım tamemen peyzaj mimarlığına yöneldim.. Yakında sanırım bi 1000 lik tohum siparişim olacak.. Sonrasında yeniden burdan bilgilendirme yaparım.. = )) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emre geçmiş olsun , darısı oğlumun başına . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Geçen hafta 3. plumeriam da çiçek açtı. Bunun çiçeği de pembe tonlarında, öncekinden biraz daha büyük, daha güzel kokuyor ve ve uçları biraz daha sivri.Göbek kısmındaki sarı da çok az, pembe ağırlıklı. ![]() ![]() Bu da bitkinin boydan fotoğrafı; ![]() Bu çiçek büyüklüğü açan çiçek sayısıyla da orantılı sanıyorum.2.plumerianın ilk çiçekleri büyükçeydi ama açan çiçek sayısı çoğalınca çiçek boyları biraz küçüldü ve renkleri de daha açık pembe oldu; ![]() Sarı çiçekli plumeria biz yokken fena bir kırmızı örümcek saldırısına uğramış ama halen çiçek açmaya devam ediyor.En kuvvetli koku da bunda; ![]() Seraya da uğradım, ben tatilde çok ilgilenemeyince evdekiler kadar iyi durumda değiller onlar ne yazık ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzeller.Pempe olan formu çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
Yeni gelişmeleri bekliyoruz.Sendekiler ne durumda |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Ağaç Dostu
|
Valla henüz çiçek yok.. Açacak gibi dutmuyoar ama epeyi boylandılar.. Sanırım biraz humik takviye zamanı geldi.. Az da hırpalarsam ben bunalşra çiçek açtırırım.. Askerdeyken ben epeyi nazlamışalr bunları rahata alışmışlar.. Yok efendim öyle.. = ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkürler İlkin ve Oğuzhan ![]() Emre Bey, tek dal gövde şeklinde değil alttan bir kaç dala ayrılmış olanlar ilk önce çiçek açtı bende.Bugün ilk kez tek dal gövde olan bir tanesinde de çiçek sapı oluşum gördüm.Bir ay kadar sonra onun da çiçeğini görürüz umarım. Denema amacıyla gövdesini ortadan kestiğim plumerialar ise bir kaç dal çıkartıp öyle büyüdüler.Bu sebeple, bu kış elimdeki bitkilerin yarısının, alttan 30cm kadar bırakıp, tepelerini keseceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldin Emre abicim =) Dağıttığın tohumlar kocaman plumerialar oldular =) Sanırım çiçek açtırmak için dediğin gibi biraz hırpalamamız lazım. İlkbaharda budamayı düşünüyorum. Yeni çalışmalarını merakla bekliyoruz... Sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açan plumeriaları görünce içim gitti, bir yıl daha nasıl sabredeceğim bilmem. Benimkiler tek dal üzerine uzuyorlar, son bir aydır gövdesi görünür derecede kalınlaştı, seneye ben de çiçeklerini görürüm inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet , baharda budama yaparsanız yanı bitkinin tepesinden 5 cm . keserseniz yan dallanmayı ve kalınlaşmasını sağlayabilirsiniz . Denemek için 2 yaşındakilerden birininin ucunu aldım , şimdi iki yan dal oluştu ve diğerinden biraz daha kalın oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, teşekkürler. Bitkinin bir yaprağı yanlışlıkla kopunca, beyaz öz suyu aktı, bunun bitkiye zarar verebileceğini düşündüm, bu yüzden uç alma yapamadım. Belki kesilen bölgeye aşı macunu ve ya kömür tozu ile muamele edilebilir, bir fikrim yok aslında. Yaprak renk ve yapılarından bir kaç renk olduğunu düşünüyorum plumerialarımın, şu anda yedi taneler ve kaybetmekten ödüm kopuyor açıkçası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Tepe budaması yaparsanız çiçek açacak olsalar bile 1-2 yıl ertelemiş olursunuz çiçeklenmesini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Ağaç Dostu
|
Sn .Mutlu bey , bunu söylediğiniz iyi oldu , bu denemeyi başarınca tümünü budamaya karar vermiştim . Zararın neresinden dönsek kardır . Demek boşuna kalınlaştı diye sevindim ;( Peki ya tepeden aldığımız çeliği diker köklendirirsek ana bitkiyle aynı zamanda acar mı acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine de aşı macunu uygun bence çünkü , hortumu alıp sulamaya başlayınca yağmurdan bir farkı olmuyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Ağaç Dostu
|
Evet, Mutlu bey budamaya hayır diyor, çiçeklerini görmeye bu kadar acele ederken 1-2 yıl daha erteleyemem ![]() Belki bitki yeterli olgunluğa eriştiğinde budama düşünülebilir bitkiyi toparlamak açısından. Sevgili Jezebel, biraz daha sabır, seneye çiçeklerini gördüğümüzde köklendirebilirsek, olmayanları değiş tokuş yaparız, her rengi ayrı güzel, tohumdan yetişenler de çok hoş sürprizler yapabiliyorlarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Ağaç Dostu
|
Ben o konuda çok sabırsızlanmıyorum . Bu güzellik ve bu koku için beklemeye değer diyorum . Daha yeni 30 tohum ektim . Ayrıca kayda değer kalınlıkta bir çelik aldm , Plumeria 007 ( lacivert renkli olanından ). Bu gün çok mutluyum , 007 İzmirdeki ilk yaprağını verdi , yol yorgunluğuna ve kavurucu sıcağın altında olmasına rağmen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|