agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1414Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2009, 11:39   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Hiç dokunmayın orada çimlenip büyüsün, toprak yapısı için değil, köklerin gelişimi için 7-8 ay sonra saksı değiştirirsiniz.
Kökler dikey uzuyor, bir süre sonra yetersiz kalacaktır.

Saksı harcı için şimdilik torflu toprak yeterli olabilir, ben önceki mesajlarımda nasıl bir harç kullandığımı yazmıştım, bir kısım torf, bir kısım bahçe toprağı, bir kısım dere kumu, bir kısım yanmış çiftlik gübresi, bir kısım perlit, bir kısım vermikülit ve pirinç kabuğu kullandım.
Pirinç kabuğu bulamazsanız onsuz da olur.
Büyük saksıya alacağınız zaman hazırlarsınız böyle bir harcı.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 23:07   #2
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili adalet hanim benim pulemirleri çimlendiremedim 2 hafta oldu hiç ses seda yok.
Yanlış bir şeylermi yaptim açaba.
Çok heveslenerek almiştim çok üzüldum .
Sizinkiler çok güzel güle güle büyütün.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 07:53   #3
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Sevim hanım, bu başlığı baştan okursanız çimlendirmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini göreceksiniz, çimlendirme kabınızı dışarda tutmayın, gece ısı düştüğü için gereken sıcaklığı bulamıyor olabilir.

Oda içinde ışık alan bir yerde muhafaza edin, üzerini ince bir naylon ile örtün ki, nemini muhafaza etsin, toprağını fazla sulamayın, tohumları çürütürsünüz, üzerine kapattığınız naylonun altına bir kağıt peçete koyun, naylondan damlayacak nemi çeksin, çimlenmeyi gördüğünüz gün peçeteyi kaldırın, naylonu da kaldırın, fısfısla nemlendirin.
Kolay gelsin.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 14:45   #4
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2009
Galeri: 11
Bunlarda yeni çimlenen tohumlarım.

Nesrin Sarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 14:55   #5
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Saksıya aldığım Plumeria fidelerim.

Eski 18-09-2009, 15:08   #6
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akonna Mesajı Göster
Saksıya aldığım Plumeria fidelerim.
Muhteşem görünüyor Akkona. Tebrik ederim. Hepsini ekmedin değil mi?

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 16:10   #7
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Yok ekmedim

Eski 18-09-2009, 22:28   #8
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sayın akonna nasıl çimlendirdin kaç günde çimlendiler malesef benimkiler çimlenmedi.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 23:19   #9
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Sevgili sevim4 önce tohumları 2gün nemli kağıt havlu arasında sıcak bir ortamda bekleteceksiniz. Sonra ziraat malzemesi satan bir yerden plastik viyol torf perlit alıp dikeceksiniz. Ve suyu püskürterek ıslatacaksınız asla fazla su vermeyin çürüyor tohumlar. ve kök çıkartmışmı diye tohumu geri çekip alt tarafına bakmaya çalışmayın. Kök salan tohumlarda çürüyor. Acemiliğimin yüzüne çok fazla köklenmiş tohum kaybettim. Sabırlı davranın

Eski 25-09-2009, 17:06   #10
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Çimlendirmeyi denediğim 7 tohumdan şimdilik 5 adeti çimlendi yalnız üç adetinin şapkaları henüz çıkmadı resimlerini ekliyorum.

Name:  EYLÜL 2009-0103.jpg
Views: 978
Size:  51.0 KB

Name:  EYLÜL 2009-0106.jpg
Views: 917
Size:  58.1 KB

Name:  EYLÜL DSC07460.jpg
Views: 871
Size:  40.6 KB

Name:  EYLÜL DSC07461.jpg
Views: 883
Size:  49.5 KB

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 10:19   #11
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tturt Mesajı Göster
Çimlendirmeyi denediğim 7 tohumdan şimdilik 5 adeti çimlendi yalnız üç adetinin şapkaları henüz çıkmadı resimlerini ekliyorum.

Eklenti 104285

Eklenti 104286

Eklenti 104287

Eklenti 104288
Sn. Tturt, resimleri sizde incelerseniz sevinirim. Plumeria bitkimin gövdesi kalınlaşmıyor. Sebebini bulamıyorum. Acaba plumerianın çeşitlerimi var, Karışık tohum almıştım her birinin yaprakları farklı.

sebnem34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 17:43   #12
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

sevgili tturt fideleriniz hayırlı olsun öncelikle Şunu söyleyebilirimki kaynar güneş dahi etkilemiyor bu fideleri. Elinizden geldiğince güneş altında tutun. saygı ve sevgilerimle.

Eski 29-09-2009, 15:20   #13
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

Merhaba, ben 1 sene önce sitenizde tanıyıp pumeria tohumu almıştım. Geçen bu bir yıl boyunca gövdesi 2 cm kısmı biraz serçe parmak kalınlığında üst kısmı kalan 25 cm'i ise sanki başka bir bitkinin dalı gibi büyüyor. Ama resimleri incelediğimde ilk gelişimi ve görünümü sizinkiler gibiydi, şimdi ise ince bir dal şeklinde sürekli uzuyor. Tohumları karışık almıştım. Bir kısmı ise 7 cm olarak kaldı ve gçen kış ve bu kış yapraklarını hiç dökmediler üstelik büyüdüler. Yaprakları ve tohumu aynı sizin gibi fakat plumerialarımın böyle gövdesinin kalınlaşmadan uzamaları resimlere bakınca tuhafıma gitti. Sizce bakımında mı hata yaptım. Alt tarafı plumeria özelliğinde üst gövde sarmaşık gibi uzadı 2 tanesinin. Saksıyı 1 senedir değiştirmedim korkudan 7 tanesi aynı yerde. Ondan olabilir mi sizce?

Eski 29-09-2009, 15:36   #14
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem34 Mesajı Göster
Merhaba, ben 1 sene önce sitenizde tanıyıp pumeria tohumu almıştım. Geçen bu bir yıl boyunca gövdesi 2 cm kısmı biraz serçe parmak kalınlığında üst kısmı kalan 25 cm'i ise sanki başka bir bitkinin dalı gibi büyüyor. Ama resimleri incelediğimde ilk gelişimi ve görünümü sizinkiler gibiydi, şimdi ise ince bir dal şeklinde sürekli uzuyor. Tohumları karışık almıştım. Bir kısmı ise 7 cm olarak kaldı ve gçen kış ve bu kış yapraklarını hiç dökmediler üstelik büyüdüler. Yaprakları ve tohumu aynı sizin gibi fakat plumerialarımın böyle gövdesinin kalınlaşmadan uzamaları resimlere bakınca tuhafıma gitti. Sizce bakımında mı hata yaptım. Alt tarafı plumeria özelliğinde üst gövde sarmaşık gibi uzadı 2 tanesinin. Saksıyı 1 senedir değiştirmedim korkudan 7 tanesi aynı yerde. Ondan olabilir mi sizce?
sebnem hanım güneş alıyormu durdukları yer acaba?

Eski 29-09-2009, 15:43   #15
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

evet. kalorifer yanındaydı kışın, yazında cam önünde. dışarıya çıkarmadım cam sera etkisi mi yaptı anlamadım ama 1 ay önce eve iyonizerli havalandırma aldık. plumerianın bulunduğu odada ve büyüme birden hızlandı. Canım plumerialarım yoksa başka bir tür veya başka bir çiçek mi şüpheye düştüm ama tohumlardan eminim ilk görüntüleri ve ilk büyümesi hatta yaprakları sizinki gibi. Fakat yapraklar birbirinden ayrı aralıklarla büyümeye ve irileşmeye başladı. Sorun gövdenin kalınlaşmaması 5 cm den sonra. Hatta şu an kırılmasın diye çıtaya tutturmak zorunda kaldım 2 sini.

Eski 29-09-2009, 15:48   #16
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

mümkünse fotograf çekebilme imkanınız varmı sayın sebnem34

Eski 30-09-2009, 10:16   #17
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

plumerialarımın resimleri.

Alıntı:
mümkünse fotograf çekebilme imkanınız varmı sayın sebnem34
Sn. Akkonna, bitkinin topumlarını karışık almıştım 4 farklı rengi varmış. Gelişimleri de farklı oldu. Sizce gövde kalınlığı neden bu kadar ince. İlk 2-3 cm kalın ve yavaş yavaş odunsulaşmakta fakat neredeyse 1. yılını tamamladı ve yapraklarını dökmedi. Yaprakları internetteki resimlere çok benziyor ama şüphelendim acaba plumeria değil mi diye. Dünde saksılarını değiştirdim ve ikişerli diktim. Sabah sağlıklı görünüyorlardı. Lütfen konu hakkında yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

Eklenen Resimler

Eski 29-09-2009, 15:54   #18
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

bu akşam çekeceğim fakat birbirinden ayırma işlemini yapayım mı kararsızım. Çimlenme döneminde de o kadar çabuk çıktı ki şaşırmıştım. Toprağına vitaminler koyup, naylonla küçük bir sera yapmıştım onlara. Sonra gelişimi durdu ve 1 aydır aldı başını gidiyor En azından tahminlerinizi paylaşırmısınız? Aslında tohumlardan eminim çünkü aldığım bey yanında 5 cmlik bir plumeria vermişti ama kışın öldü sandım ve yaz başı canlanmayınca çok üzüldüm bilgileri okuyunca. Bu arada tohumların hepsi filizlendi. Çok mu beslendi acaba ? : )

Eski 30-09-2009, 16:11   #19
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Sayın sebnem hanım gördüğüm kadarıyla bunlar plumeria fakat güneş aramaya başlamışlar sanırım. Tam gün güneş alacak bir yere koyun bence.

Eski 30-09-2009, 16:41   #20
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

Alıntı:
Sayın sebnem hanım gördüğüm kadarıyla bunlar plumeria fakat güneş aramaya başlamışlar sanırım. Tam gün güneş alacak bir yere koyun bence.
Zaten cam kenarındalar sabahtan akşama kadar cam arkasından güneş alıyorlar. Plumeria olmalarına sevindim ama gövdelerinin dar olmasına çok üzülüyorum. 1 sene oldu diğer plumerialar sitedeki tohumdan çimlenirken gövdli çıkmışlar

Eski 30-09-2009, 17:04   #21
Ağaç Dostu

Nesrin Sarı's Avatar

Bendeki tohumlarda karışıktı. Şuan fide olanlarda gövdesi kalın olanda var ince uzun olanda var. Çok yapraklı olanda var sadece 3yapraklı kalanda var. Üzülmenize gerek yok yanlız her bitkiyi ayrı saksılara alın bence. 2 bitki yanyana olunca biri baskın gelebilir.

Eski 01-10-2009, 10:51   #22
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

Alıntı:
Bendeki tohumlarda karışıktı. Şuan fide olanlarda gövdesi kalın olanda var ince uzun olanda var. Çok yapraklı olanda var sadece 3yapraklı kalanda var. Üzülmenize gerek yok yanlız her bitkiyi ayrı saksılara alın bence. 2 bitki yanyana olunca biri baskın gelebilir.
Haklısınız ama ben biraz büyüyünce daha büyük bir saksiya alacağım. Şimdi yeni saksı değiştirdim 3. de bozulabilirler. Bu arada sanırım tahminimce kışın yaprak döküp gövdesi kalınlaşacak çünkü akşam dikkat ettim gövde ince ama kırışık bir şekil alıp odunsulaşmaya başlıyor bu bölümden sonraki yapraklarda daha büyük çıkıyor.

Eski 13-10-2009, 13:53   #23
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

gövdeleri kalınlaşmaya başladı...

Yapraklar büyüyor yeni filizlerde geliyor ve gövde kalınlaşıyor yaşasın : )

Eklenen Resimler

Maviş beğendi.
Eski 30-09-2009, 22:16   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Sayın şebnem 34 plumeralar iç mekan bitkisi değildir .Siz camın önünde güneş alıyor diyorsunuz bence balkona çıkarın balkonda gelişimleri daha hızlı oluyor .

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2009, 10:43   #25
Ağaç Dostu

sebnem34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cennetbahçesi Mesajı Göster
Sayın şebnem 34 plumeralar iç mekan bitkisi değildir .Siz camın önünde güneş alıyor diyorsunuz bence balkona çıkarın balkonda gelişimleri daha hızlı oluyor .
ama yazılardan okuduğum kadarı ile soğuk havayı ve rüzgarı sevmiyorlar. İlk gelişmelerini balkonda oldu. geçen sene ekim gibi ektim. soğuktu fakat çabuk filizlendiler geceleri içeri alıp florasana tutmuştum onları.Fakat son iki ayda içerde birden büyüdüler, ama ben tropikal ortam olsun diye, yapraklarını da fısfıslıyorum suyu.Yapraklarına fısfıs yaptıklarım diğerlerinin yapraklarından büyük gelişti. Şimdilik durumları iyi yeni saksıya alıştılar, dayanmadım bir de çiçek çoşturan verdim, yetmedi topraklarına ametis ve akuamarin taşı koydum Tek dileğim soğuklar gelmeden gövdelerinin kalınlaşması. Sanırım soğukta doğdukları için sıcağa gelemiyor benim plumerialar.

Eski 30-09-2009, 23:45   #26
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
iç mekan bitkisi olmadığı doğrudur ancak kuzey bölgelerde dış mekanda yetişmesi olanaksızdır. iç mekanda ılık bir bölgede gayet başarılı büyümeleri sağlanabilmiştir.

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2009, 21:52   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Bende bebiş plumeralarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.Haziran başında ektiğim plumeralarım.

Eklenen Resimler

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 05:49   #28
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Saksı büyütmek eğer erken yapılısa plumeria nın köke gitmesini sağlar ve bitkinizin büyümesi uzunc bir süre durur.. kendielrinin kökleri aşırı hassas olduğundan zarar verme olasılığını göz önünde bulundurmalısınız..

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 08:58   #29
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Geçen yıl çiçek açan plumeria, bu yıl çiçek sapının olduğu yerden 3 dala ayrıldı.Bu 3 dal tabi sıfırdan büyüdükleri için, bu yıl içerisinde gövde kalınlığına ulaşamadılar ve çiçek de açmadılar.
Bu durumda, çiçek sapının oluşması için yaş yanında dal kalınlığının da bir faktör olduğunu düşünmeye başladım, sizlerin tecrübeleri de bu yönde mi olacak merak ediyorum.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 23:23   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-10-2009
Hint mabed ağacı çok dallı bir ağaç türü güzelliği çiçeklerinin yanında dekoratif gelişen dallarından da kaynaklanıyor.dal vermesi çok normal ve bu durum devamlı tekrarlayarak yüzlerce yayvan dalla koca bir ağaca dönüşünceye kadar devam eder.eğer evde saksıda yetiştirmeye çalışıyorsanız ,çiçek açmaması yetersiz ışık veya yer sorunundan olabilir.Bahçede en ideal sonuçlara ulaşacağınıza inanıyorum.Alanya bu ağacın en yaygın yetiştiği yöremiz ,muz ve avokadonun2da sadece bu civarda yetiştiğini göz önüne aldığınızda ,denizden gelen (rutubetli esintiye açık)ılıman ,güneşli ve don görmesi daha az olasılıklı yerleri sevdiği anlaşılır.Rodos ve Kıbrıs'da akdeniz'de bu ağacın en çok rastlandığı bölgeler.Asıl vatanı Tropical-sub tropical Güney Amerika.

Cypriotum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026