![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kamil Bey, geçen yılki lisilerimin pempelerinden sağlıklı tohumlar alabilbiştim. Onları 21 Şubatta küçük gözlü viyollere ektim. Üzerlerini şeffaf naylonla örttüm. 3-4 günde çıktılar. Kaloriferli odada olduğu için açık bırakınca çabuk kuruyor. Sürekli örtersem çürümesinden korkuyorum. Bir ayı geçti hiç bir gelişme göstermediler. 5 gün önce yeşil yapraklı bitkiler için olan (7-6-6) gübreden 1 lt'ye bir kapak olarak hazırladığım su ile fısfısladım. İkinci yaprakları biraz daha belirginleşmiş sanki. Bu uygulamanın bir sakıncası var mı? Yoksa devam edeyim mi? Sizin onları ne kadar zor yetiştirdiğinizi daha da iyi anladım. Gerçi siz hem uzmansınız hem de ortamınız uygun ama yine de diğer bitkilerden daha zor bunu yetiştirmek. Tohumları toz gibiydi. Çıkmazlar dedim ama çıktılar. Tütün tohumu da küçüktür ama bunlar toz gibi. Yıllar önce bahçeler dolusu tütün fidesi yetiştirmiş biri olarak bu beni aştı ![]() Size kolay gelsin. İyisi mi siz yetiştirin biz yine alalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tohumlar çok küçük olduğu için ekerken delikleri çok küçük olan karabiber tuzluğu kullanıyoruz. 2011 Lisi fidesi satış başlığını da açıyorum. 3 renk (pembe,beyaz ve mor) var. Çiçekleri katmerli. Nisan sonunda fideleriniz hazır olacak. Yanında Non-Stop Gül Begonya fideleri ve Oriental Lilium soğanlarını da beraber gönderecek şekilde ayarladım zamanı. Kısmet olursa bu yaz bahçeler renkli ve şen olacak. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|