![]() |
|
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Arkadaşlar fidelerimi diktiğim saksıda hemde fidelerden birinin dibinde karınca deliği gördüm. üzerine su dökünce delikten dört beş tane karınca çıktı. Karıncaları kaçırmak için bir öneriniz var mı? Fidelere zarar verirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Sayın züleyha karıncalar fidelere zarar verebiliyorlar. Ben diğer çiçek fidelerimin birkaçını karıncalar yüzünden kaybettim.Bence önleminizi alın , saksıyı veya yerlerini değiştirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu.
|
Önce fideler tutunsunlar, canlansınlar, uzamaya başlasınlar. Bu işler 2-3 hafta kadar sürüyor. Tabi bazı fideler (şampanyagibi) uzamış durumdalar. Bunlar daha erken kırılabilir . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
ben uçkırmayı yanlış anlayıp dikerken kırdım.Sorun olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
Benim fidelerin bazıları sanki cansız gibi diğerleri diri acaba tutmadı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
Sayın kgursan Fidelerim elime ulaştı sipariş bölümünede yazmıştım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Hergün suluyorum ama güneşte bırakmıştım ondan olabilir, şimdi gölgeye aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
Fideler elime ulaştı maalesef kargom geldiginde ben hastahanede yatıyordum. Babam kargoyu almış ve kurumasınlar diyerek rastgele saksılara dikmiş bende 2 gün önce gelebildim eve durumları iyi fide kaybım yok hepside tutmuş durumda ama uzun bir süre daha ilgilenemeyecegim p.tesi tedavi için şehir dışına çıkacagım. Kırma işlemi ne zaman olacak acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu.
|
Zaman söylemek mümkün değil. Çünki bazı çeşitler (Şampanya gibi) uzamış durumda hemen kırılabilir. sanıyorum lavanta da kırılabilir. Kök salıp uzamaya başlayınca kırınız. bitkide 2 çift yaprak kalırsa yeterlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
|
Tepe kırmada ben fotoğraflarla yardımcı olmaya çalışacağım. Fideleri ilk diktiğim gün buraya yükledim, tarihi belli. Düne kadar fidelerde gözle görünen hiç bir büyüme yoktu ancak bu sabah baktığımda hepsinin birden bir miktar uzadıklarını gördüm. Bu sürede düzenli sulama dışında ekstra hiç bir şey yapmadım. kgürsan Bey'in yazdığı gibi köklerin toprağa rahat tutunabilmesi için toprağını devamlı nemli tuttum. Tepe budaması için daha zamanları var. Bendeki çeşitler; mavi-beyaz ebruli, beyaz, koyu mor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Nedersiniz arkadaşlar artık tepe alma zamanı gelmiş mi fidelerimin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
|
Acele dikim ve acele okumadan dolayı yanlış anlayıp, ekeceğim gün tepe budamalarını yapmıştım. Üç kere de toprağını çok seven kediler tarafından etrafa saçıldıklarını görüp yeniden diktim. Az da olsa salyangozlar saldırmış. Her şeye rağmen eski yaprakların arasından yeni yapraklar çıkmaya başladı ve durumları iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu.
|
sn züleyha., Siz sadece "cocopit" e mi diktiniz? cocosda gübre yoktur, fidelere biraz gübre KOKLATIN!!. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan, biraz bahçe toprağı, biraz torf ve biraz da yanmış gübre karışımına diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|