![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Yaparakları ıslatmıyorum. Sulanırken akar suyla sulanıyor. Ama burada gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı çok fazla. O sebepten yapraklarda yoğunlaşma sebebiyle ıslaklık oluşuyordur büyük ihtimalle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
|
2-3 kökün dışında tüm Lisileri 15 cm kalacak kadar budadım. Her yaprağın dibinden yeni sürgünler veriyorlar. Havalar soğumadan bir daha açarlar mı bilmem ama sanıyorum ki açacaklar. Yerlerini değiştirmek istediğimden seneye kalma ihtimalleri yok benimkilerin. Seneye Kgürsan Bey'den yeni fidelerini alacağım inşallah. Seneye, sadece Lisiler için bir çiçek tarhı hazırlayacağım. Fideler büyümeye başladıklarında tıpkı biber veya domateslerde olduğu gibi toprak ilavesi (kök boğazını doldurma) yapacağım. Bu sene bu ihtiyacı çok hissettim ancak yer ilave toprak için hiç müsait değildi. Bu yüzden 40-50 tane bambu kamışına bağlayarak durumu idare etmeye çalıştım. Şimdi hepsini budadığımdan, tüm destekleri söktüm. Bir de çapa yapıp kök boğazlarını doldurabilseydim çok daha coşacaklarından eminim. Passion, ben gördüğüm tek yapraktakini hemen imha ettim, başka görmedim şimdilik. Yazdığın gibi bitkiye sulamada su değmese bile gece-gündüz ısı farkından dolayı her sabah tüm bitkiler çok ıslak oluyor. Dün tüm yaprakları bir anda külleme olan 4-5 kök Kabağı söktüm. Oya Ağaçlarında da ufak ufak başladı yine külleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Ben de şimdiye kadar hep koparıyordum o yaprakları Limon. Ama artık sararan yaprakların sayısı artmaya başladı. Bazı tomurcukları da kaybetmeye başlayınca , hiç olmazsa kökleri seneye kalsın istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu.
|
Çiçeğin sapını dipten kırıp koparın. Altta kalan yaprakların koltuklarından yeni sürgünler patlatır ama çiçek açmaya vakit kalır mı kalmazmı bilmem. Ekim sonuna kadar hava iyi giderse yeni çiçekler verebilir.(İhtimal) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzeller güzelinden hiç kimse tohum almayı düşünmüyor mu? Ben üç tane tohum kapsülünü olgunlaşmaya bıraktım, Şubat gibi toprağa ekip deneyeceğim, geçen sene beş tohumdan ikisini çimlendirmeyi başarmıştım, denemeye değer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, aslında hep buralardaydım ama yazmaya vakit bulamadım, Ankara ve Adana'dan misafirlerim vardı, dün herkesi evine yolcu ettim. Lisiler konusunda ben büyük şanssızlık yaşadım biliyorsunuz, sulama işi üç dört gün gecikince en az elli lisim kurudu. Kalanları biliyorsunuz, bir tanesi mor açtı, diğerleri beyazdı hep, bir tane daha mor görünen tomurcuklar vermiş, henüz açmadı, telaşımdan fotoğraf çekemedim. Bir de size karşı çok mahcup hissettim kendimi, onca zahmet verdiniz ben başaramadım ![]() Aman bana tohum filan göndermeyin, bir tanesinin bile ziyan olmasını istemem, elimdekilerle deneme yaparım. Benim kaplamalı tohumlardan ektiğim lisiler sarı gibi görünüyorlardı ama iyice açınca beyaz oldular, belli belirsiz pembelikler vardı ama çiçekleri kocamandı, onların tohumunu almak için kuruyan çiçekleri kopartmadım. Size gerçekten çok teşekkürler, hepimizi bu güzel çiçeklerle buluşturdunuz, kendim yetiştiremesem de arkadaşlarımın bahçelerindeki güzellikleri seyrediyorum, sağ olun var olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bunlarda benim lisilerim.Teşekkürler Sayın Kgursan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bin kere maşalah sayın nuzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn. Kgursan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, tohumdan lisianthus yetiştirmek son derece zahmetli bir iş, tohumlar o kadar minik ki, elinize bile alamıyorsunuz. Çimlenmede sorunlar yaşayabilirsiniz, kısacası bıktırır sizi. En iyisi, sayın kgursan bizim için fideler yapsın yine, ilk baharda ücret mukabili alır dikeriz. Lisianthus dikilecek kısma, önceden bir hazırlık yapılsa iyi olur, fideleri tek tek desteklemektense, üzerine 30cm. yüksekliğinde bahçe teli kapatmak, fideler uzadıkça bu tel destek olur, açtığı zaman da hepsi aynı hizada çok güzel olur. Benim böyle bir çalışmam olmadığı için fotoğraflayamadım, bu sistemi kullanan arkadaşlar fotoğraflayabilirlerse, daha iyi anlaşılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu.
|
Sn nevsune., Lisianthusun dikildiği yer Güneşi az mı görüyor? Çok geç açtı. Yine de güzel. kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Benim Lisilerimin yarısı geldiğinde tutmamıştı, kalanları da canavar ruhlu civcivlerim yok etti . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geç olsun, beklemek bu güzellikleri görmeye değmez mi sizce de ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=30437&c=524 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=30438&c=459 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan, Benim son yolladığınız lisilerim bir yandan açmaya devam ederken, diğer yandan yaprak diplerinden yeni çiçek sapları büyütmeye devam ediyor. Ayrıca, fark ettim ki, bitkinin topraktan çıktığı yerlerde de yeni oluşumlar var. Bu durumda çiçeklenme bittikten sonra, en altta çift yaprak bırakıp kesme işini yapmalı mıyım, yoksa bırakayım yeni çıkanlarla beraber canı istediği gibi büyüsün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
ben bu çiçeği nasıl unuttum
![]() Formda bu çiçeği çok beğenmiştim sonra tohum işi zor olunca peşini bıraktım.Eski mesajlara baktım da Eylems peşini bırakmamış.Tabii işte çalışırken takip zor oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |