Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 05-09-2009, 14:02   #483
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
2-3 kökün dışında tüm Lisileri 15 cm kalacak kadar budadım. Her yaprağın dibinden yeni sürgünler veriyorlar. Havalar soğumadan bir daha açarlar mı bilmem ama sanıyorum ki açacaklar. Yerlerini değiştirmek istediğimden seneye kalma ihtimalleri yok benimkilerin. Seneye Kgürsan Bey'den yeni fidelerini alacağım inşallah.

Seneye, sadece Lisiler için bir çiçek tarhı hazırlayacağım. Fideler büyümeye başladıklarında tıpkı biber veya domateslerde olduğu gibi toprak ilavesi (kök boğazını doldurma) yapacağım. Bu sene bu ihtiyacı çok hissettim ancak yer ilave toprak için hiç müsait değildi. Bu yüzden 40-50 tane bambu kamışına bağlayarak durumu idare etmeye çalıştım. Şimdi hepsini budadığımdan, tüm destekleri söktüm. Bir de çapa yapıp kök boğazlarını doldurabilseydim çok daha coşacaklarından eminim.

Passion, ben gördüğüm tek yapraktakini hemen imha ettim, başka görmedim şimdilik. Yazdığın gibi bitkiye sulamada su değmese bile gece-gündüz ısı farkından dolayı her sabah tüm bitkiler çok ıslak oluyor. Dün tüm yaprakları bir anda külleme olan 4-5 kök Kabağı söktüm. Oya Ağaçlarında da ufak ufak başladı yine külleme.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön