![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Sevgili maki01, evet 3 kök, dikkatle bakarsanız, renk farkından da anlaşılıyor. Evet böyle bir saksım daha var, ayrıca duvar askılarından da çok güzel sarktılar, ancak bu yıl bu iki renkten başka ekmedim, sonra pişman oldum ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
|
Ben tohumları ekmekte çok geç kaldım. Yeni filizlendi. Yüzlerce var herhalde. Seyreltmeye çalışıyorum ama çok minikler. Daha önce hiç yetiştirmediğim için bir uzun saksıya 15-20 fide ekerim gibi düşünmüştüm. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla 50 santimlik bir saksıya en fazla 5 kök ekilebilir. Teşekkürler bennur, açıklama için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
berhaba arkadaşlar sevgili bennur petunyalar çok güzel görünüyor sayın benur ordan petunya tohumu alıp bana gönderirmisin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sevgili Bennur ilk defa bu kadar güzel gelişmiş petunya görüyorum. Ellerinize sağlık. Maşallah. Allah nazarlardan korusun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Yeni Üye
|
Herkese merhaba, Geçen hafta gittiğim seradan aldığım petunyaları ve hercai menekşeleri dikmek için aynı seradan saksıda almıştım.Seradaki adama toprakta istiyorum diyince ben burda dikeyim sizin için dedi bende kabul ettim. Keşke etmez olsaydım. ![]() Petunyalarımın üzerlerinde birertane çiçekleri vardı onlar kurudu. Şu an üzerlerinde 3 er 4 er tomurcuk var ve sağlıklarında bir problem yok gibi ama toprağını hafifçe karıştırdığımda içinde küçük küçük beyaz böcekler gördüm. Sizce ne yapmalıyım ? Petunyalarıma bişey olamadan toprağını mı değiştirsem ne olur bana akıl verin petunyalarımı kaybetmek istemiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
bende pempe istiyorum zaten çok teşekküler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Yeni Üye
|
Petunyalarıma yardım etmeyecek misiniz ? Bana yalvarır gibiler. Hatta düz beyaz renkli petunyam mor renkli petunyanın yanındaydı şimdi bir dalda hem beyaz hemde mor ama en dışında beyaz renkli çizgi olacak şekilde açmışlar. Ölmelerini istemiyorum. Lütfen bir akıl verin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2009
|
sayın seyyaah sulamanız doğrumu yani sulama saatleri ve günleri bide ona bakın bi deneyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Tamam Sevgili Sevim, bu sabah tohum toplamak için terasa çıktım, oldukça fazla tohum var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bunlar da duvara astıklarım, şimdi daha da sarkmış durumdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkürederim ellerine salık dört közle beklicem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim4, bana özelden adresinizi yollarsanız tohumlarınızı size iletirim. Artık oradaki hava şartlarına göre mart-nisan başı gibi ekersiniz. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
|
Olura belki kışa kadar çiçeklerini görebilirim. Bunlara hiç benzemese de benim fidelerim de aşağıda. İncecik bir gövdeden çıkan yapraklar. Sanki sarmaşık gibi. Boyu uzuyor, eni gelişmiyor. 7-8 yaprak olanları var. Şaşırtsam gövde gelişimleri düzelir mi? Sevgiler... ![]() Düzenleyen maki01 : 04-07-2009 saat 15:16 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
sevgili bennur petunya tohumlarım henüz gelmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar! petunya yetiştirmekte beceriksizim galiba.3.petunyam ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim tohumlarınız hazır, sadece göndermek için acele etmedim, çünkü bu yıl için ekim zamanı geçti, martta ekebilirsiniz ancak. Ama p.tesi kargoya veririm, sizi de haberdar ederim. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
|
sevgili benur hanım birkez daha teşekkür ederim duyarlılınıza ve nazik davranışınıza ben bir kaç gün yoktum mesajınızı henüz gördüm tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim, büyüdüklerinde bunlar gibi açacaklar deyip de bu hale gelen petunya fidelerini bırakıp izine gittim.,Eve döndüğümde beni çok farklı bir renkte karşıladılar. Ben de onları sepete geçirdim. Şaşkınım,hem üzüldüm hem sevindim. Bir posta daha petunya fidem var,sanırım onlar teyzemden aldıklarım..Dilerim yine bana sürpriz yapmazlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
sevgili ardabora bune güzellik böyle nazar deymesin bende isterim kırmızı katmerlinin tohumundan mümkünse eyer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
artık yaz ortasına ulaştık sanırım, bu saatten sonra tohum dikmek olmak herhalde, seneye bende petunya ekmek istiyorum. çiçekleri bol ve sanırım uzun süre dayanıyor. seneye Allah nasip ederse ne zaman tohumları ekmeliyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bizim petunyalar ![]() Kendi saksısı ile Adana Praktiker'den aldık, çok ucuzdu. Sonra saksısıyla beraber sarkaçlara yerleştiridk. Güneş gören sarkaçtaki coşmuş durumda ama gölgede kalan çiçek açmadı. Onu da güneşe taşıdık, canlanıyor yavaştan.. ![]() ![]() ![]() Bu da gölgede kalıp açamayan: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Temmuz ayında tatile gitmeden önce petunyalarımın resmini çekmiştim. İyiki de çekmişim. Şu an hiçbiri yok. Geldiğimde hepsi kurumuştu ve beyaz sineklerle kaplıydı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
Harika hepsi, çok güzel ve yoğun çiçekli. Kafam çok karışık petunya konusunda. Bu fotodaki petunyalar sadece 3 kökmüş. Benim petunya bu kadar yoğun çiçek vermiyor. Tür olarak ne önerirsiniz? İkinci sorum ise orta büyüklükteki bir saksıya kaç kök ekilmeli? İki çiçeği yanyana görünce bile seviniyorum ![]() ![]() Düzenleyen maki01 : 24-08-2009 saat 17:20 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|