![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
Sn.limon; gerçekten hiç böyle düşünmemiştim, haklısınız. Çok sulamaktan hastalanmıyolar, hasta oldukları için su alamıyorlar topraktan. O zaman, kök mantar hastalığı teşhisimiz doğru, ama çözüm bulamıyoruz. Dayanıklı olanlar hayatta kalabiliyor, peki onlar neden dayanıklı acaba, genlerinden mi kaynaklanıyor? Herzaman çabucak bozulan normal petunyalar oldukça sağlıklı gözüküyor. Demek yanlış bakımdan kaynaklanmıyor, tamamen bitkinin kendisi ile alakalı durumlarda olabiliyor. Bizim tek suçumuz, hastalıklarında kullanılacak ilacı bulamıyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Belki de aldığımız fideler zaten hastalıklıdır. Gerçi ben bu sene almadım hiç kendiliğinden çıkanların da bazılarında oldu aynı sorun. Hatta bir saksı sakız sardunyamda da aynı durum var, kurtarmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
|
Keçeli asma saksı
Petunyalar ansızın solup ölmekten bıkmadılar, bende alıp onları dikmekten bıkmadım. Biri diğerini öldürüyor diye ve kökleri birbirine değmesin diye aralarını sağlam bir kağıtla paravan misali ayırdım. Biri kırmızı diğeri pembe iki petunya kışı çıkarıp çiçek açtı ama bu yılki fidelerde hatalı olan bişeyler mi var? Plastik saksılar fazla ısınma yapabilir ve bitkiyi öldürebilir diye bu enteresan keçeli saksıyı buldum. Umarım bunlarda ölmezler. Düzenleyen eylems : 29-12-2008 saat 06:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene petunya hakkında [en azından benimkiler hakkında) birsey öğrendim gecen sene aldığım fideler yaklasık bir haftada ölmüşler bende vaz geçmiştim bu bitkiyi yetiştirmekten ama bu sene tohumdan ektiklerimden yaklasık 10 kadarı sağlıklı büyüdüler ve onları 2 saksıya alıp her iki balkonumada paylaştırdım farkettiğimse bundan sonra başıyor - ögleden sonra güneş alan ve esintili balkondaki ama kendileri gölgede olan petunyalar bir bir hastalanıp kurudular diğer balkonda sabah güneşi alan esintisi diğerine göre daha az olan ama yine gölgede olan petunyalar gayet güzel yetişiyor ve çiçek açmaya başlıyorlar sanırım benim petunyalarım diğer balkonumu sevmiyor .... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili GLNC, Benim balkonum da bol esintili ve geçen hafta balkonumdaki tüm petunyalar öldü.(Zaten bir bir kurumaya başlamışlardı) İlk önce sulama hatası diye düşündüm ama zannedersem esinti pek hoşlarına gitmedi. Geçen sene de aynı durumla karşılaşmıştım ama petunyaları çok sevdiğim için bu sene tekrar denemek istedim. Yazık oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
sanırım bizimkilere esinti fazla geliyor baska bir balkonunuz varsa **** birde içerde deneyin belki ozaman olur çünkü benim diüer saksım(maasallah diyayim ) saglıklı umarım yakında açar.. Düzenleyen GLCN : 09-07-2008 saat 16:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Petunya yetiştirmeyi başaramayanlardanım. Aralıklarla petunya fideleri aldım baharla birlikte, diktikten sonra bir iki çiçek açıp aniden solarak öldüler. Toprakta sorun yoktu, sulamada sorun yoktu, hastalık olduğunu da zannetmiyordum. Ölmek üzere olan beyaz petunyamın uçlarında kalan son 1-2cm'lik bir sürgünü koparıp minyatür güllerimden birinin dibine iliştirdim ve fidelerin hepsi bir bir kururken o canlı kaldı ve bir anda inanılmaz derecede büyüdü. Birsürü de çiçek açtı. Yaprakları çok canlıydı ama sürekli yapışkanlık vardı, elimle su serpiyordum ara sıra, yapışkanlık hafifliyordu. Geçenlerde camın ardından balkondaki çiçeklerimi seyrederken epey rüzgar çıkmış olduğunu gördüm ama önemsemedim. Bir iki saat sonra baktığımdaysa beyaz petunyam ölme derecesinde solmuştu, yaprakları pörsümüştü. Rüzgarın da etkisiyle yapraklarındaki suyun aşırı buharlaşmış olabileceğinii düşündüm, normalde bitkiler rüzgar çıkınca stomalarını kapatarak yapraklardan su kaybını engellemeye çalışırlar ama bu baş edemedi anlaşılan. (Önceki petunyalarım da rüzgar alıyordu.) Sonraki iki gün yapraklarına su püskürterek yaşamını biraz daha sürdürmesi için uğraştım ama olmadı, yine minicik hafif diri bir sürgünü diğer minyatür gülün dibine tutturdum ve o da yaşıyor ![]() Yapraklardaki yapışkanlık, stomaların kapanmasını mı engelliyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Bende Petunyayı çok sevip bir o kadarda anlaşamayanlardandım .Bu sene Petunya ekmeyeceğim dediğim halde dayanamadım 5-6 kök aldım . Yarısını saksıya yarısını tüm gün güneş gören ve rüzgara açık bir alana diktim . Nisandan bu yana hiçbir sorun yaşamadım , tohumlarını aldım .Dün çiçeklerin yapraklarını kontrol ettiğimde geçen seneki olayı ; Petunyaların kuruyup ölmesine sebeb olan yapışkanlığın başladığını fark ettim .Yaprakların üzerinde hem geçen sene ,hemde bu sene beyaz Akdeniz sineği olduğunu gördüm . Hemen ilaçladım ve şu anda herşey iyi gidiyor , yapışkanlık geçti , çiçek açmaya devam ediyor . Petunya güneşi seven bir çiçek , tam günden en az yarım güne kadar güneş istiyor . Rüzgarla ilgili pek sorunu olacağını sanmıyorum . Yapışkanlık konusuna gelince yaprakları kontrol altında tutun derim .Herkese selamlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
|
Suluboya fırçası yardımı ile oluşan tohum fideleri.
Tohumlar çimlendi. Nazlı büyüme sürecinden ve seyreltmeden sonra biraz gürleştiler. İki fideyi başka bir kaba şaşıttım tutmayıp öldüler. Daha fazla seyreltme yapmaya korkuyorum. Katlı petunya tohumlarıda çimlendi fakat fotoğrafta gözükmeyecek kadar minikler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eylemss, fırça yardımıyla yaptırdığın döllenme işleminden bana bahsettiğinde, doğrusu çok merak etmiştim. Şimdi bu fideler tamamen senin sayende oluştu. İnşallah çiçekleri de çok güzel olur. Merakla çiçeklerini de bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Ah bir çiçeklenseler hemen fotoğraflarını ekleyeceğim. Bende merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ben de petunyalarimi paylasmak istedim. Bahsettiginiz beyaz yaprak biti gibi böceklerden benimkilerde de var ilac kullandim simdi düzelmis gibi ancak ölen sinekler bir sürü üzerinde duruyor. O dallari kesmeli miyimn? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
gerçekten çok güzel çiçekler acaba şimdi eksem olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağustos ayı geldi, bu mesajda da yazıldığı gibi çelikle üretim zamanı! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Bu da benim petunyalarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Çelik petunya
Sevgili Nurbahar, petunyadan çelik alınabileceğini söylemişti. Belkide olmaz diye petunyama kıyamadım (çünkü diğerleri ölmüştü) ve yeni çıkan dalından bir tane denedim. Sonuç olumlu. Fotoğraflar net değil ama suya değen tüm yüzeyde kök oluşumu var. Köklenmesi yaklaşık 2 hafta sürdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bunlarda benden
Haziran ayında petunyalarım ![]() ![]() Sol taraftakiler petunya fideleri ![]() Düzenleyen sans43 : 23-09-2008 saat 00:33 Neden: Fotolara ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eylems,beklediğiniz gibi katmerli çıkmasa da tohumdan yetiştirdiğiniz bitkinin çiçek açtığını görmek harika bir duygu. Elinize sağlık. ![]() Bunlar tohumdan yetiştirdiklerim; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Beyazlara bayıldım, çok güzeller güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|