![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar dün gece yazdıklarınızı okuduktan sonra hemen petunyalarımın yanına koştum ve yaklaşık 4 kese tohum oluşmuş ve kurumuşlar onları hemen topladım. Birde bu tozlaştırmayı denemek istiyorum bir suluboya fırçası bulucam bugün. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; daha önce de yazmışım, beyaz sinek mücadelesinden petunyalar da ben de bitap düştük diye. Ben biraz toparladım ama, petunyalar hala bitap arkadaşlar. Süs bitkileri ve hastalıklarına da yazdım. Yaprakları devamlı kuruyor ve bu kuruluk sanıyorum, köklere kadar da gidiyor. Acaba neler yapılabilir düzeltmek için? Birkaç resim de buraya ekleyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
Benim tohumdan yetiştirdiğim saksılarımdan biri ( bu mesajdaki ikinci fotograf)tamamen kurudu. Dipten budadım. Sulamaya devam ediyorum. Diğer saksılarımda da yapış yapış olmaya başladı. Yeni bir ilaç aldım. 2 gün önce ilaçlardım. Yapışkanlık geçti gibi. İyi görünüyorlar. Sayın Tufan, sizdeki problemleri yaşadıktan sonra ben hep bitkilerimi kaybettim malesef. Ancak budadığımda yerine daha sağlıklı yeni sürgünler verdi. Daha önceki sayfalarda okuyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Sn.zenfree; İyi ki sarı olanlar kurumamış, nazarım değdi diyecektim. Maaşallah diyelim önce. Ben yapış yapış olma işini ya deltarinle ya da domates yaprağı solüsyonuyla çözdüm, hangisi tam emin değilim. Bir sürü ilaç kullanınca hangisinin etkili olduğunu anlayamıyoruz da, işin kötüsü. Eklediğim resimden anlayacaksınız, budamak pek etkili olmayacak gibi çünki bitki köküne kadar kurumuş adeta, son çare oksijenli suda tutacağım sabaha kadar, sonra torf' a ekeceğim. İnşallah yaşar, bu arada yani ektikten sonra budasam olacak herhalde değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Sn. eylems; yapraklardan mı başlıyor kurumaya, yoksa öyle dan diye birden mi oluyor? Bunlar mor olan sarkan petunyalardan. Hiçbir yerde kalmadı, heryerde tükenmiş. Normal petunyalardan bir saksım var arka balkonda , olmazsa ben de yerine onları koyacağım ne yapalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Sayın Cemo,yapışkanlığı önlemek için,bitkinin üzerine sabunlu su püskürtün(bir litre su içinde, bir kaşık sıvı sabunu köpürtmeden eritin).Petunya saksıda ise,baş aşağı bu suya dal dırıp çıkartın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaçsever
|
Sayın zenfree,benim petunyaların yaprakları saradı,istediğim gibi olmadılar.Söylermisiniz petunyalarınızı nasıl güzelleştiriyorsunuz?Su ve güneş isteği nedir?Nasıl topraktan hoş- lanır??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaçsever
|
Sabunlu suyun, torağa geçmemesi için toprağın üzerini emici bir bez ile örtün.Bu işlemi bir-iki kez uygulayın.Benim petunyaların yapışkanlığını böyle giderdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Petunyalarım 12:00'den sonra tüm gün güneşte. Haftada bir gün compo veya vilmorin marka sıvı besin veriyorum. Yine haftada bir gün arapsabunlu tarifi uyguluyorum.( Bu ara yapışkanlık arttığı için yeni bir ilaç deniyorum sonuç alırsam sizlerle paylaşırım) Solan çiçekleri kopartıyorum. Gölgede kalanlar çok uzayıp bol yapraklanıyor. Daha az çiçekleniyor. Toprak olarak, componun hazır toprağını kullanıyorum. Zaten başka seçeneğim yok malesef. Ama petunyaların zengin toparaktan hoşlanmadığını, çiçekten çok yapraklandıklarını okumuştum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Benim de iki saksı petunya geçen hafta birden kurudu. İki gün içinde yapış yapış olup yaprakları büzüştü ve tamamen öldü. Bu sene hiç petunya almadım sadece kendi kendine çıkanlar var. Bir büyük saksıda sardunyanın yanında kendi kendine büyüyenlerde şimdilik bir sorun yok. Ama ben de bu durumun fazla güneşten olduğunu sanıyorum. Benim kuruyan iki saksı da hemen hemen tüm gün güneş alıyorlardı. Geçenlerde havanın ani ısınmasıyla keyifleri kaçtı. Sulamada sorun yoktu. Diğer saksıdaki sardunyaların gölgesinde kalıyor. Ben sorunun fazla güneşten kaynaklandığını sanıyorum. Bu sene öyle paylaşacak petunyam olmadığı için sizinkileri takip ediyorum. Tufan sizinkiler çok güzeller, inşallah sorunu tamamen atlatırlar. Zenfree, sarının tohumlarını topla muhakkak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Sarı petunya malesef bugün bozuldu. İçeri aldım ve suyun altında yıkadım. İçeride gölgede bekleteceğim. Bakalım düzelecek mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Sn.zenfree; Bugün karşı komşum sera'dan bir ilaç aldım, ismini söyledi ama, ben ilacı alır almaz uygulamaya balkona geldim. Hastalık teşhisi: kök mantar hastalığı. Bir litre suya bir çay kaşığı, karıştırınca beyazlaşıyor ve toprağı kupkuru olan çiçeğe uygulanıyor. Akşam bir iki saksıya, durumu ağır olanlara uyguladım. Sonuç alabilirsem ilacın adını yazarım veya üç-dört kullanımlık size yollayabilirim. Sarı petunyaların hatırına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Bu önemli bir haber. Şimdiye kadar teşhiş konulamamıştı. İlaç CAPTAN mı? Sarı petunyaları içeri aldım duş aldırdım. Saksı toprağını akan suyun altında beklettim. Geceyi içeride geçirdiler. Sabah inanılaz şeklide toparlanmıştı. Çok sevindim. Düzenleyen zenfree : 22-06-2008 saat 21:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Bu da fotografı. Makinam yok cep telefonuya çektim. ![]() Daha çok çiçekliydi, bir çoğu malesef soldu. ![]() Bunlar da bozulan petunyalar. Dipten budadım ![]() Düzenleyen zenfree : 22-06-2008 saat 21:02 Neden: eksik yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaçsever
|
Sn. zenfree, petunyalarınıza üzüldüm.İnşallah budadığınız dalları topağa dikmişsinizdir.Petunyamın kırılan dalını topra- ğa diktim,tuttu gibi(petunyalarım bahçeye dikili)... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Zenfree, çok üzüldüm. ![]() Çok güzeldiler.Neyse ki sarı olanı kurtarmışsın.Artık çiçekler için zor günler başladı.Havalar çok sıcak ve yakıcı. Dipten budamayı iyi yapmışsınız.Yenide tazeliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilacı birkaç kere kullandım, ismini de öğrendim. Benlate. Ama doğrusunu isterseniz, bende hiç işe yaramadı, mor olanlarda herşey bitti. Bir iki kök kadar vardı ama onlara da bulaştı sanırım, teker teker hepsi öldü anlayacağınız. Acaip birşey, hala da tam olarak çözemedik, sanırım diğer renkler daha dayanıklı, onların da bir iki dalında oluyor ama sadece o dal ölüyor, köke kadar ilerlemiyor. Yapraklar da bu arada acaip şekilde küçüldü. Onlara gübre takviyesi yapacağım, bakalım işe yarayacak mı?... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Saksılara bol çiçekli görünsünler diye ikişerli, üçlü aynı ve farlı renklerde petunyalar dikmiştim.Her ne hikmetse kimisi yanındakini öldürdü **** tamamen her ikiside öldüler.Biri diğerini yaşatmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Tufan Bey, bilgiler için teşekkürler. Petunyaların güneşten çok etkilendiklerini düşünüyorum. Bu konuda uzamanlarımız ne der bilmiyorum. Daha önce yazlık beyaz yağ önerilmişti. Ancak onun da pek faydasını göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda çok fazla kök var belki kuruma bu sebepten olabilir Zefree. Geçen yıl bende aynı saksının içinde, fazla sayıda petunya tohumu çimlendirmiştim. Çok güzel büyüyüp çiçekte açtılar ve bir süre sonra tıpkı seninkiler gibi hepsi aynı anda kurudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Sn.zenfree; haklısınız, güneş oldukça etkiliyor, ama ilk kuruyan mor renkliler; güneş açısından en korunaklı olan yerindeydi balkonun. Bu sıralar rüzgar da çok vardı, fakat rüzgardan olsa gene en korunaklı olan yerdeydiler ![]() Sn. Arzu Kasapoğlu; size de hak veriyorum birazcık, sayı önemli ama bütün saksılar da ben de 10 kök vardı, bildiğiniz gibi yastıklardan çıkartıp saksıya ekmiştim. Yani sayı da pek etkili değil gibi geliyor. Bu akşam boşalan saksılarda ki toprak-torf ları boşalttığım da gördüm, oldukça ıslaktı, hatta çok ağır geldi, diğer saksılarla karşılaştırınca. Bu olabilir diye düşünüyorum, suladıkça suyu tamamen çekmiş ve kurumamış, zaten belli de oluyor biraz dikkatli bakınca toprak- torf karışımı daha bir siyah, diğer saksılara göre ve bayağı da perlit kullanılmış karışımlarda. Şimdilik gözlemlerim bunlar, diğerlerine bakarak biraz daha iyi kıyas yapabilirim daha sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Aynı durumu ben de farkettim. Bozulmaya başlayan çiçek sanıyorum ki suyu çekmiyor. Bozulan petunyaların saksılarında hep aynı duprumla karşılaştım. Fazla sulayıp boğdum mu diye düşündüm ama genelde toprağa parmağımla kontrol etmeden sulama yapmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|