agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1280Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-06-2008, 10:24   #391
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tufan Mesajı Göster
Sn.eylems;
evet aynı tür den bahsetmek istemiştim, yani mor ve şarabi petunya mesela. Sabah erkenden yaptım zaten, aynen sizin söylediğiniz gibi. Tohumladıklarımı da işaretledim, onları ayrı toplayacağım. Bakalım nasıl olacak, hatta denemişken saksıların bir bölümünü sırf bu işe ayırayım diyorum, bütün renkleri birbirine karıştırayım. Sonuçta ne renkler çıkar , kimbilir?
Tekrar teşekkürler...
Sayın Tufan, sonucu merakla bekliyorum.Başarılar.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 21:38   #392
Ağaç Dostu

Nihal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2007
Galeri: 1
Ben de bir mor bir petunya satın almıştım.Gayette güzel açtı.Şu sıralarda tohum veriyor.Ben o tohumları ektim acaba çimlenirler mi?

Nihal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 06:54   #393
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2008
Galeri: 34
Arkadaşlar dün gece yazdıklarınızı okuduktan sonra hemen petunyalarımın yanına koştum ve yaklaşık 4 kese tohum oluşmuş ve kurumuşlar onları hemen topladım. Birde bu tozlaştırmayı denemek istiyorum bir suluboya fırçası bulucam bugün. Teşekkürler.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 14:10   #394
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Sevgili Tufan çok haklısınız , demekki istenirse ve bakılırsa sizin Petunyalarınız gibi muhteşem olacaklardır .Kutlarım .

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 20:22   #395
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Katlı petunyada denediğim yapay tozlaşma başarılı oldu.Çiçeğim tohum keseciği yaptı.

Eklenen Resimler

lenavita ve gokcegokce beğendi.
Eski 19-06-2008, 23:27   #396
Ağaç Dostu

tufan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
Merhaba;
daha önce de yazmışım, beyaz sinek mücadelesinden petunyalar da ben de bitap düştük diye.
Ben biraz toparladım ama, petunyalar hala bitap arkadaşlar. Süs bitkileri ve hastalıklarına da yazdım. Yaprakları devamlı kuruyor ve bu kuruluk sanıyorum, köklere kadar da gidiyor. Acaba neler yapılabilir düzeltmek için? Birkaç resim de buraya ekleyeyim.

Eklenen Resimler

tufan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 23:31   #397
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Galeri: 341
Benim tohumdan yetiştirdiğim saksılarımdan biri ( bu mesajdaki ikinci fotograf)tamamen kurudu. Dipten budadım. Sulamaya devam ediyorum. Diğer saksılarımda da yapış yapış olmaya başladı. Yeni bir ilaç aldım. 2 gün önce ilaçlardım. Yapışkanlık geçti gibi. İyi görünüyorlar.

Sayın Tufan, sizdeki problemleri yaşadıktan sonra ben hep bitkilerimi kaybettim malesef. Ancak budadığımda yerine daha sağlıklı yeni sürgünler verdi. Daha önceki sayfalarda okuyabilirsiniz.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 23:48   #398
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Benimde 3 petunyam durduk yere kurudu.Herhangi bir zararlıda yoktu.Suyuna dikkat ettim ama kurudular.Katlı olanlarda sorun yok.Onlar kurudukça ben yenisini alıyorum.

Eski 19-06-2008, 23:49   #399
Ağaç Dostu

tufan's Avatar

Sn.zenfree;
İyi ki sarı olanlar kurumamış, nazarım değdi diyecektim. Maaşallah diyelim önce.
Ben yapış yapış olma işini ya deltarinle ya da domates yaprağı solüsyonuyla çözdüm, hangisi tam emin değilim. Bir sürü ilaç kullanınca hangisinin etkili olduğunu anlayamıyoruz da, işin kötüsü. Eklediğim resimden anlayacaksınız, budamak pek etkili olmayacak gibi çünki bitki köküne kadar kurumuş adeta, son çare oksijenli suda tutacağım sabaha kadar, sonra torf' a ekeceğim. İnşallah yaşar, bu arada yani ektikten sonra budasam olacak herhalde değil mi?

Eklenen Resimler

Eski 19-06-2008, 23:53   #400
Ağaç Dostu

tufan's Avatar

Sn. eylems;
yapraklardan mı başlıyor kurumaya, yoksa öyle dan diye birden mi oluyor? Bunlar mor olan sarkan petunyalardan. Hiçbir yerde kalmadı, heryerde tükenmiş. Normal petunyalardan bir saksım var arka balkonda , olmazsa ben de yerine onları koyacağım ne yapalım.

Eski 19-06-2008, 23:53   #401
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Umarım başarılı olursun. Kolay gelsin.

Sarı petunyalarım harika. Çok çiçeklendiler. Çiçekler fazla olunca sarı renk daha çok farkediliyor. Vakit bulduğumda fotograf eklerim.

Eski 20-06-2008, 00:59   #402
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Alıntı:
Sn. eylems;
yapraklardan mı başlıyor kurumaya, yoksa öyle dan diye birden mi oluyor? Bunlar mor olan sarkan petunyalardan. Hiçbir yerde kalmadı, heryerde tükenmiş. Normal petunyalardan bir saksım var arka balkonda , olmazsa ben de yerine onları koyacağım ne yapalım.
Sayın tufan, öyle birden bire kuruyor.

Eski 21-06-2008, 08:58   #403
Ağaçsever

yeşil yaprak's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Sayın Cemo,yapışkanlığı önlemek için,bitkinin üzerine sabunlu su püskürtün(bir litre su içinde, bir kaşık sıvı sabunu köpürtmeden eritin).Petunya saksıda ise,baş aşağı bu suya dal
dırıp çıkartın

yeşil yaprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 09:29   #404
Ağaçsever

yeşil yaprak's Avatar

Sayın zenfree,benim petunyaların yaprakları saradı,istediğim gibi olmadılar.Söylermisiniz
petunyalarınızı nasıl güzelleştiriyorsunuz?Su ve güneş isteği nedir?Nasıl topraktan hoş-
lanır???

Eski 21-06-2008, 16:00   #405
Ağaçsever

yeşil yaprak's Avatar

Sabunlu suyun, torağa geçmemesi için toprağın üzerini emici bir bez ile örtün.Bu işlemi bir-iki kez uygulayın.Benim petunyaların yapışkanlığını böyle giderdim.

Eski 21-06-2008, 17:36   #406
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşil yaprak Mesajı Göster
Sayın zenfree,benim petunyaların yaprakları saradı,istediğim gibi olmadılar.Söylermisiniz
petunyalarınızı nasıl güzelleştiriyorsunuz?Su ve güneş isteği nedir?Nasıl topraktan hoş-
lanır???
Sayın Yeşil yaprak, benim petunyalarım da bozuluyor. Üstteki mesajlarda bir saksıyı kaybettiğimi yazmıştım. Dipten budadım sulamaya devam ediyorum. Yeniden büyümelerini umuyorum.

Petunyalarım 12:00'den sonra tüm gün güneşte. Haftada bir gün compo veya vilmorin marka sıvı besin veriyorum. Yine haftada bir gün arapsabunlu tarifi uyguluyorum.( Bu ara yapışkanlık arttığı için yeni bir ilaç deniyorum sonuç alırsam sizlerle paylaşırım) Solan çiçekleri kopartıyorum. Gölgede kalanlar çok uzayıp bol yapraklanıyor. Daha az çiçekleniyor.

Toprak olarak, componun hazır toprağını kullanıyorum. Zaten başka seçeneğim yok malesef. Ama petunyaların zengin toparaktan hoşlanmadığını, çiçekten çok yapraklandıklarını okumuştum.

Eski 21-06-2008, 20:36   #407
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Benim de iki saksı petunya geçen hafta birden kurudu. İki gün içinde yapış yapış olup yaprakları büzüştü ve tamamen öldü. Bu sene hiç petunya almadım sadece kendi kendine çıkanlar var. Bir büyük saksıda sardunyanın yanında kendi kendine büyüyenlerde şimdilik bir sorun yok. Ama ben de bu durumun fazla güneşten olduğunu sanıyorum. Benim kuruyan iki saksı da hemen hemen tüm gün güneş alıyorlardı. Geçenlerde havanın ani ısınmasıyla keyifleri kaçtı. Sulamada sorun yoktu. Diğer saksıdaki sardunyaların gölgesinde kalıyor. Ben sorunun fazla güneşten kaynaklandığını sanıyorum. Bu sene öyle paylaşacak petunyam olmadığı için sizinkileri takip ediyorum.

Tufan sizinkiler çok güzeller, inşallah sorunu tamamen atlatırlar.

Zenfree, sarının tohumlarını topla muhakkak

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 22:52   #408
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Sarı petunya malesef bugün bozuldu. İçeri aldım ve suyun altında yıkadım. İçeride gölgede bekleteceğim. Bakalım düzelecek mi? Çok çok güzeldi. Çiçeklerden yapraklar görünmüyordu. Malesef görüntüleyemedim. Tohum da alamadım. Olmazsa yine netten sipariş veririz. Ama şu an kesinlikle kesinlike(!)petunya bakmamaya kararlıyım.

Eski 22-06-2008, 01:16   #409
Ağaç Dostu

tufan's Avatar

Sn.zenfree;
Bugün karşı komşum sera'dan bir ilaç aldım, ismini söyledi ama, ben ilacı alır almaz uygulamaya balkona geldim. Hastalık teşhisi: kök mantar hastalığı. Bir litre suya bir çay kaşığı, karıştırınca beyazlaşıyor ve toprağı kupkuru olan çiçeğe uygulanıyor. Akşam bir iki saksıya, durumu ağır olanlara uyguladım. Sonuç alabilirsem ilacın adını yazarım veya üç-dört kullanımlık size yollayabilirim. Sarı petunyaların hatırına. İsterseniz biraz daha bekleyin, çiçekleri, söküp atmadan. Geçmiş olsun...

Eski 22-06-2008, 10:18   #410
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Benimde 2 kök petunyam kurudu. Diğer 4 kök sağlam. En ilginci komşumla aldığımız aynı renk 2 kök kurudu, diğerleri komşumunda benimde sağlam. Acaba aynı renk ve cinsler mi kuruyor?

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 19:16   #411
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Hastalık teşhisi: kök mantar hastalığı.
Bu önemli bir haber. Şimdiye kadar teşhiş konulamamıştı. İlaç CAPTAN mı?

Sarı petunyaları içeri aldım duş aldırdım. Saksı toprağını akan suyun altında beklettim. Geceyi içeride geçirdiler. Sabah inanılaz şeklide toparlanmıştı. Çok sevindim.

Düzenleyen zenfree : 22-06-2008 saat 21:01
Eski 22-06-2008, 20:01   #412
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Bu da fotografı. Makinam yok cep telefonuya çektim.

Name:  22062008612sari_.jpg
Views: 2461
Size:  31.4 KB
Daha çok çiçekliydi, bir çoğu malesef soldu.

Name:  15062008577.jpg
Views: 2497
Size:  49.3 KB
Bunlar da bozulan petunyalar. Dipten budadım

Düzenleyen zenfree : 22-06-2008 saat 21:02 Neden: eksik yazım
Eski 23-06-2008, 09:14   #413
Ağaçsever

yeşil yaprak's Avatar

Sn. zenfree, petunyalarınıza üzüldüm.İnşallah budadığınız
dalları topağa dikmişsinizdir.Petunyamın kırılan dalını topra-
ğa diktim,tuttu gibi(petunyalarım bahçeye dikili)...

Eski 23-06-2008, 10:38   #414
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sevgili Zenfree, çok üzüldüm.
Çok güzeldiler.Neyse ki sarı olanı kurtarmışsın.Artık çiçekler için zor günler başladı.Havalar çok sıcak ve yakıcı.
Dipten budamayı iyi yapmışsınız.Yenide tazeliyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 15:01   #415
Ağaç Dostu

tufan's Avatar

Alıntı:
Sn.zenfree;
Bugün karşı komşum sera'dan bir ilaç aldım, ismini söyledi ama, ben ilacı alır almaz uygulamaya balkona geldim. Hastalık teşhisi: kök mantar hastalığı. Bir litre suya bir çay kaşığı, karıştırınca beyazlaşıyor ve toprağı kupkuru olan çiçeğe uygulanıyor.
Sn.zenfree;
ilacı birkaç kere kullandım, ismini de öğrendim. Benlate. Ama doğrusunu isterseniz, bende hiç işe yaramadı, mor olanlarda herşey bitti. Bir iki kök kadar vardı ama onlara da bulaştı sanırım, teker teker hepsi öldü anlayacağınız.
Acaip birşey, hala da tam olarak çözemedik, sanırım diğer renkler daha dayanıklı, onların da bir iki dalında oluyor ama sadece o dal ölüyor, köke kadar ilerlemiyor. Yapraklar da bu arada acaip şekilde küçüldü. Onlara gübre takviyesi yapacağım, bakalım işe yarayacak mı?...

Eski 30-06-2008, 16:23   #416
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Saksılara bol çiçekli görünsünler diye ikişerli, üçlü aynı ve farlı renklerde petunyalar dikmiştim.Her ne hikmetse kimisi yanındakini öldürdü **** tamamen her ikiside öldüler.Biri diğerini yaşatmıyor.

Eski 30-06-2008, 22:27   #417
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Tufan Bey, bilgiler için teşekkürler. Petunyaların güneşten çok etkilendiklerini düşünüyorum. Bu konuda uzamanlarımız ne der bilmiyorum. Daha önce yazlık beyaz yağ önerilmişti. Ancak onun da pek faydasını göremedim.

Eski 30-06-2008, 22:45   #418
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Saksıda çok fazla kök var belki kuruma bu sebepten olabilir Zefree.

Geçen yıl bende aynı saksının içinde, fazla sayıda petunya tohumu çimlendirmiştim.

Çok güzel büyüyüp çiçekte açtılar ve bir süre sonra tıpkı seninkiler gibi hepsi aynı anda kurudu

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 22:59   #419
Ağaç Dostu

tufan's Avatar

Sn.zenfree;
haklısınız, güneş oldukça etkiliyor, ama ilk kuruyan mor renkliler; güneş açısından en korunaklı olan yerindeydi balkonun. Bu sıralar rüzgar da çok vardı, fakat rüzgardan olsa gene en korunaklı olan yerdeydiler
Sn. Arzu Kasapoğlu; size de hak veriyorum birazcık, sayı önemli ama bütün saksılar da ben de 10 kök vardı, bildiğiniz gibi yastıklardan çıkartıp saksıya ekmiştim. Yani sayı da pek etkili değil gibi geliyor.
Bu akşam boşalan saksılarda ki toprak-torf ları boşalttığım da gördüm, oldukça ıslaktı, hatta çok ağır geldi, diğer saksılarla karşılaştırınca. Bu olabilir diye düşünüyorum, suladıkça suyu tamamen çekmiş ve kurumamış, zaten belli de oluyor biraz dikkatli bakınca toprak- torf karışımı daha bir siyah, diğer saksılara göre ve bayağı da perlit kullanılmış karışımlarda.
Şimdilik gözlemlerim bunlar, diğerlerine bakarak biraz daha iyi kıyas yapabilirim daha sonra.

Eski 01-07-2008, 10:00   #420
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Bu akşam boşalan saksılarda ki toprak-torf ları boşalttığım da gördüm, oldukça ıslaktı, hatta çok ağır geldi, diğer saksılarla karşılaştırınca.
Aynı durumu ben de farkettim. Bozulmaya başlayan çiçek sanıyorum ki suyu çekmiyor. Bozulan petunyaların saksılarında hep aynı duprumla karşılaştım. Fazla sulayıp boğdum mu diye düşündüm ama genelde toprağa parmağımla kontrol etmeden sulama yapmam.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025